Roditelji Sretna mama 29. travnja 2018.

8 tipova mama koje svi trebamo kao prijateljice u životu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka mama i prijateljica koju imamo u svom krugu bližnjih posebna je na svoj način. Pročitajte osam tipova mama koje svaka žena treba imati kao prijateljice

1. Praktična mama

Ovo je mama koja je razborita, ali ljubazna. Ona je osoba koju možete nazvati kad god imate problem jer vas sluša i daje vam praktične i korisne savjete. Pomaže vam da jasnije sagledate stvari kad ste emocionalni i donosi vam lazanje kad ste bolesni.

2. Mama koja rado 'uskače' u pomoć oko čuvanja djece

Ovo je mama koju sve druge mame obožavaju imati kao prijateljicu. Zbog nje ste u mogućnosti otići na večeru sa suprugom ili na šišanje kod frizerke. I ne osjećate se krivom jer ćete i vi njoj rado uskočiti u pomoć kad god joj je potrebna. Ona je osoba u koju imate stopostotno povjerenje

3. Mama s kojom uvijek možete popiti čašu vina

Ova mama opuštena je i zabavna. Natočit će vam čašu vina čak dok se vaša djeca igraju i nasmijat će vas u svako doba dana. Lijepo je imati prijateljicu koja ima sposobnost uvijek vam popraviti raspoloženje i vi je obožavate zbog njezine bezbrižnosti i opuštenosti

4. Mama koja je majstorica u kuhinji

Ako sami niste baš od 'kolača i torti', definitivno ste sretni ako imate prijateljicu mamu koja je talentirana u kuhinji. Ona je ta koja donosi fine kolačiće i radi najljepše rođendanske torte. Tko ne bi poželio ovu mamu u svom društvu! 

5. Mama koja je sve to već prošla

Mame s troje ili više djece opuštenije su i sigurnije od novopečenih mama. One se ne preznojavaju na male stvari, poput toga da je njihovo dijete upravo pojelo hranu koja je pala na pod. Ova mama zna kada se treba zabrinuti, zna što očekivati i ne da se smesti. Super je imati je za prijateljicu jer ima odgovor na svako vaše pitanje jer je i sama kroz sve to već prošla. Mudra je, iskusna i uvijek od pomoći!  

6. Super organizirana mama

Ova mama zna biti naporna svojim prijateljicama jer je organizirana čak i kada ima posla preko glave, ali isto tako - svi je vole jer je ona ta koja će vas podsjetiti na stvari koje biste inače zaboravili i uvijek apsolutno sve ima spremno u svojoj torbi za koju vam se ponekad čini kao da nema dna: kreme, grickalice, voda, maramice, igračke, flasteri, rezervna odjeća, slikovnice...popis ide unedogled! 

7. Mama s kojom kao da dijelite misli

Ona voli iste stvari kao i vi i imate isti roditeljski stil. Shvaća sve vaše probleme i muke, kao i vaše želje i potrebe jer ih sve i sama ima. Gledate stvari iz iste perspektive i zajedničkim snagama prolazite kroz sve prepreke u životu. 

8. Mama koju baš briga za mišljenje drugih

Zbog ove mame osjećate se dobro kada pogriješite. Prva će vas utješiti kada osjećate krivnju oko određenih stvari. Smijat će se tome jer nosi donje rublje svog supruga zato jer je sve njezino u pranju i prva će priznati da su njezina djeca jela pizzu dva dana zaredom jer joj se nije dalo kuhati. Volite je jer je svoja i ne obazire se na tuđa mišljenja

Kakva ste vi mama i koji tip mama imate za prijateljice? Pišite nam u komentarima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.