Roditelji Tatina zona 29. srpnja 2018.

Tata osmero djece objasnio zašto brak treba biti prioritet

Foto: Instagram/confessionsofaparent
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Stup naše obitelji nisu naša djeca. Oni su podloga i ukras površinske strukture, ali oni nisu jezgra koja povezuje ovaj kaos. To ste vi - vi i vaša žena, vi i vaš muž ili vi i vaš/a partner/ica', objašnjava Mike Berry - bloger, pisac i ponosni tata osmero djece

Mike Berry pisac je i bloger koji je sa svojom ženom Kristin posvojio osmero djece. Štoviše, otac mnogobrojne obitelji autor je i nekoliko priručnika za obitelji s posvojenom djecom. 

Možda te zanima... Ovo su znakovi koji pokazuju da imaš najboljeg supruga na svijetu Roditelji

S obzirom da je na njegovom Instagramu sve prepuno simpatičnih i veselih fotografija velike obitelji, mnogi bi pomislili kako ovaj par nema puno vremena jedno za drugo. Međutim, ovaj tata ističe kako mu je uloga supruga uvijek na prvom mjestu, a otkrio je i jedan trik: "U 20.30 navečer obično uputim prvo upozorenje svojim dvjema kćerkama koje su tinejdžerke. U 21 sat im kažem: 'Vrijeme je da vas dvije pođete na kat'. Ponavljam to gotovo svake večeri. I gotovo svake večeri one raspravljaju sa mnom, a ja im objašnjavam da ne moraju ići u krevet, ali da ne mogu ostati u dnevnoj sobi iza 21 sat jer je to vrijeme za suprugu i mene. Nismo se vidjeli cijeli dan i većinu dana bili smo fokusirani na vas i na posao. I mi trebamo vrijeme za nas."

Možda te zanima... Podsjetnik roditeljima: 'Uvijek nađite vremena jedno za drugo' Roditelji

"Roditelji smo gotovo 15 godina i nikada nismo dopustili djeci da dominiraju svim našim vremenom tijekom dana. Dominiraju većinom, mislim, ali ne svim. Volimo našu djecu najviše na svijetu i mislimo da je naša uloga u njihovim životima jako važna. Davno smo se obvezali da ćemo im biti pri ruci i da ćemo ostati uključeni u njihove živote", govori, ali dodaje kako uz djecu postoji i njihov brak, čije 'zdravlje' uvijek treba uzeti u obzir. 

Ima nekoliko razloga zbog kojih mu je zdravlje njegova braka prioritet. "Stup naše obitelji nisu naša djeca. Oni su podloga i ukras površinske strukture, ali oni nisu jezgra koja povezuje ovaj kaos. To ste vi - vi i vaša žena, vi i vaš muž ili vi i vaš/a partner/ica. Vaša je odgovornost da vodite svoju obitelj i svoj dom. Djeca se ugledaju na vas dvoje, na vaš primjer i smjer u kojem idete", objašnjava Mike. 

Jelena Badovinac Možda te zanima... Djeca su blagoslov, ali na kraju ostajemo muž i ja Roditelji

Ovaj tata i suprug također naglašava kako će djeca jednoga dana otići iz njihovog doma, ali supruga i on će zauvijek živjeti zajedno. "Želim da u tom trenutku budemo zdravi, jaki, još uvijek predani jedno drugom kao na početku ovog našeg putovanja. Da bismo budući 'nas dvoje' bili zaštićeni, 'nas dvoje' sada mora biti na prvom mjestu". 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.