Roditelji Tatina zona 15. ožujka 2021.

Tata djevojčica: Ovo je 10 najboljih stvari kada imaš kćeri

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Najbolje od svega je što sam dio njihovog putovanja, životnog putovanja, na kojem zajedno učimo i spoznajemo ljepotu življenja."

Tata dviju djevojčica napisao je popis 10 stvari zbog kojih je kako kaže presretan što ima kćeri. Iako je na početku mislio da se neće lako snaći u ulozi tate, priznao je da je sada presretan i da su mu kćeri donijele toliko prekrasnih, novih stvari i drugačijih pogleda na svijet. 

Prije rođenja našeg prvog djeteta, iskreno, nisam imao preferencije - dječak, djevojčica, bilo mi je potpuno svejedno. Nije da imamo puno izbora, ali kada se rodila moja prva djevojčica bio sam na sedmom nebu.  

Možda te zanima... Ponašaju li se tate drugačije prema kćerima? Roditelji

Dvije i pol godine kasnije ponovno smo blagoslovljeni još jednom djevojčicom.  Tako je moja sudbina bila zapečaćena - postao sam jedini muškarac u  vlastitom domu. No, moje djevojke su me povele na prekrasno putovanje, a veseli me što smo tek krenuli. Otvorile su mi oči za toliko toga, a u nastavku ću podijeliti najvažnije trenutke do sada. 

1. Ružičasta boja (i ljubičasta)

Ok, mislio sam da ću započeti s klišejem, ali jedan za koji bih rado rekao da je potpuno prikladan. Bez poticanja, obje su moje djevojke gravitirale nečemu ružičastom (ljubičasta je stigla kasnije). U početku užasnut, dao sam sve od sebe da promoviram žutu, zelenu, čak i plavu - sve bezuspješno (iako mi je Disneyeva Elsa nedavno pružila ruku sa svijetloplavom bojom). Sad sam potpuno cool s ovim dijelom spektra boja - toliko da je ružičasta ušla i u moju garderobu.

2. Balet

Bit ću potpuno iskren, nikad se nisam doživljavao kao neki baletan. Znam da su to radili Baryshnikov i Nureyev, ali nisam odrastao u Rusiji! Tako sam, zahvaljujući lekcijama baleta svojih djevojčica (roditelji trebaju sudjelovati), morao vježbati svoje prve piruete i okrete. Pod dojmom? Nisam bio posebno elegantan, ali moje su djevojčice bile zahvalne što sam barem pokušao!

3. Nježnost

Jeste li vidjeli način na koji dječaci uništavaju stvari? Nekako zastrašujuće i lijepo je znati da mogu gledati, prikrivajući se saznanjem da moje djevojke nikada neće učiniti ništa tako nasilno i fizički destruktivno. Ne, djevojčice su toliko nježnije, obzirnije, pedantnije. Samo znam da će maksimizirati račun s moje kreditne kartice kad postanu malo starije.

4. Kosa

Totalno sam se plašio dugačke kose prije nego što su moje kćeri počele nizati dugačke pramenove. A sad sam poprilično kompetentan u pravljenju frizura. Nisam baš toliko dobar kao kalifornijski otac koji vodi satove oblikovanja kose za tate, ali znam raditi rep i kečke, što je više dovoljno za zadovoljstvo mojih kćeri.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock Izazovi suvremenog roditeljstva: Što su očevi radili nekad, a što rade danas

5. Pregovaranje

Svjetski vođe, nađite vremena da upoznate moje kćeri. Mogle bi vam pomoći da pregovarate o mirovnom sporazumu ili sporazumu o slobodnoj trgovini, u to sam siguran.

6. Razgovor

Možda bih zbog toga bio zaluđen (a znam da i dječaci mogu puno razgovarati), ali postoji razlog za klišeje - oni su često istiniti (sjetite se ružičastih stvari). Moje djevojčice živi su dokaz da djevojčice obožavaju puno pričati.

7. Prerušavanje u malu sirenu

Šetajući po kući odjeven kao sirena sada mi nije ništa novo! Djevojke se vole dotjerivati, a ja volim kreativnu energiju i nered boja koje podrazumijevaju sve ozbiljne sesije dotjerivanja. Ali najbolja stvar je što se moram pridružiti.

Možda te zanima... 10 stvari koje se mijenjaju kad postaneš tata Roditelji

8. Maženja

Maženje uvijek i svugdje. Filmska noć. Spavanje. Večera. Odlazak iz vrtića. Život je jedna velika mažnja i ja to volim. Živjelo maženje - iako ne mogu očekivati ​​da će vječno trajati, mazit ću se dok god mogu!

9. Pretvarati se

Moje dvije kćeri mogu se satima igrati jedna s drugom. Omiljene igre su im pretvaranje da su mame i tate. Koncerti. Bolnice. Zrakoplovni piloti. Škole. Što god predložim, one će to odigrati, a ja volim promatrati njihovu kreativnost i maštovitost!

10. Putovanje

Najbolje od svega je što sam dio njihovog putovanja, životnog putovanja i njihov istinski prijatelj i suputnik

Možda te zanima... Novo istraživanje: Kako očevi utječu na razvoj djeteta? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.