Roditelji Sretna mama 02. rujna 2020.

Znanost kaže: Što mama ima više djece, bolje spava

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema novim istraživanjima. kako bi imala više sna i bila naspavana, trebaš imati najmanje troje djece!

Nedavno istraživanje koje je proveo AmeriSleep analiziralo je podatke iz ankete o navikama spavanja majki i očeva u SAD-u. Rezultati su pokazali da roditelji u većini slučajeva spavaju između osam i devet sati, što je i preporučeno.

Očevi s jednim djetetom spavaju u prosjeku 8,8 sati, što se polako smanjuje sa svakim novim djetetom. Očevi s dvoje ili troje djece uživaju u 8,6 sati sna, dok oni s četiri i pet djece spavaju 8,4 sata.

Možda te zanima... Zašto su mame troje djece pod stresom, a mame četvero tako opuštene Roditelji

Za usporedbu, mame s jednim djetetom u prosjeku su uživale su nevjerojatnih devet sati. To se zatim smanjuje na 8,9 sati s dvoje i 8,8 sati s troje djece. No, mame s četvero i petero djece spavaju 8,9 odnosno 9 sati.

Kako to? Zato što su majke imale više sati sna od očeva je taj što su u to vrijeme ubrojile i popodnevno drijemanje.  Dakle, majke su toliko iscrpljene, da iskoriste svaki slobodan trenutak kako bi malo odspavale što pridonosi ukupnom spavanju. Sada ima smisla!

Druga studija također je zaključila da "ženama treba više odmora od muškaraca jer češće obavljaju više zadataka".

roditelji, umor, krevet Možda te zanima... Koliko sati sna gubimo u prvoj godini s bebom? Beba

 | Author: amerisleep Foto: amerisleep

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.