Roditelji Sretna mama 01. travnja 2017.

Što u seksu nas zapravo čini najsretnijima?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novo istraživanje otkriva kako vas ljubav i privrženost vašeg partnera, a ne sam čin seksa, zapravo čini sretnijima

Ovo je nešto što je većina žena već znalo - maženje prije i poslije seksa čini ljude sretnijima od seksa

Možda te zanima... 4 stvari koje nisi znala o seksu u tridesetima Roditelji

To je znanstveno dokazano i objavljeno u Personality and Social Psychology Bulletin. Prethodna istraživanja su pokazala korelaciju između seksa i povećanja blagostanja, ali jedna od autorica istraživanja, Anik Debrot, kaže da je to zato što seks potiče iskustvo ljubavi.

tata, kućanski poslovi Možda te zanima... Otkrivena tajna dobrog seksa u braku Roditelji

Seks nije koristan samo zbog svojih fizioloških ili hedonističkih efekata, nego zato što potiče jaču i pozitivniju povezanost s partnerom”, objasnila je Anik.

Ovo novo istraživanje sastoji se od četiri studije. U prve dvije istraživači su procijenili povezanost seksa i sreće provođenjem ankete na uzorku od više stotina muškaraca i žena koji su u romantičnim odnosima. Potvrdili su da više seksa dovodi do povećanja pozitivnosti i životnog zadovoljstva. Međutim, oni su također pokazali da je to zadovoljstvo ovisno o ljubaznim dodirima poput grljenja, ljubljenja i maženja.

Muškarac i žena u krevetu Možda te zanima... Znanstvenici otkrili još jedan razlog zašto je oralni seks dobar Roditelji

U trećoj i četvrtoj studiji, istraživači su zamolili više od stotinu parova da zapisuju u dnevnik kad su imali seks, kad je prikazana ljubav i kako su bili raspoloženi kroz period od 10 dana. Rezultati? Što je više seksa par imao tijekom tog 10-dnevnog razdoblja, tim je veće bilo njihovo zadovoljstvo odnosom šest mjeseci kasnije. Naravno, dokle god je bilo prisutno puno nježne ljubavi i brige.

Naši rezultati sugeriraju da je važno održavati intimnu vezu sa svojim partnerom, ali ne morate se seksati svaki dan dokle god radite na održavanju te veze”, objasnila je Amy Muise, druga autorica istraživanja. 

seks Možda te zanima... Začinite svoj seksualni život Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.