Roditelji Zanimljivosti 17. lipnja 2016.

Znanstvenici otkrili još jedan razlog zašto je oralni seks dobar

Muškarac i žena u krevetu
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znanstvenici su otkrili da zadovoljstvo nije jedini razlog prakticiranja oralnog seksa kod heteroseksualnih parova

Na pitanje zašto ljudi prakticiraju oralni seks, osim vjerskih fundamentalista, odgovor svih ostalih bit će otprilike: "Pa, zato što je ugodan, genije!" Znanstvenici su, međutim, otkrili da je to samo pola istine, i to na evolucijskoj ljestvici onaj dio koji je nastupio kasnije.

Prema studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu Journal of Reproductive Immunology za oralni pristup žena muškarcima pobrinula se sama priroda, i to zato kako bi čim više smanjila mogućnost da tijelo žene prepozna gene muškarca u fetusu koji se razvija skupa sa genima žene, kao strano tijelo.

Unos muškarčevog DNA u probavni sustav, pa tako i u tijelo, gutanjem sperme, navodi studija, rezultira time da se tijelo žene privikava na DNA muškarca i posljedično lakše tolerira DNA fetusa, odnosno ne odbacuje ga kao strano tijelo.

5 neobičnih stvari koje se događaju s tijelom u trudnoći

Što se oralnog seksualnog pristupa muškaraca ženama tiče, riječ je čisto o tome, kako su dokazali znanstvenici u studiji objavljenoj u Evolutionary Psychology, da je muškarcima na takav način često lakše seksualno zadovoljiti ženu. A to onda donosi emocionalne prednosti, pa i evolucijske s obzirom na, navodi dalje studija, posljedično manju opasnost od nevjere.

Zašto muškarci varaju žene dok su trudne?

Sve ostale varijante seksualnih oralnih odnosa raznih ili istih spolova međusobno po tim bi temeljnim evolucijskim zakonitostima trebale biti varijante temeljene na tjelesnom zadovoljstvu, kao što je slučaj i s heteroseksualnim oralnim odnosima.

Pročitajte više na portalu Express.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.