Roditelji Sretna mama 04. lipnja 2017.

Najčešći razlozi zašto roditelji izbjegavaju seks

par, krevet
1/2
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čak 78 posto parova rjeđe stupa u seksualne odnose nego što je to bio slučaj prije nego što su dobili djecu

Kada su njihovi dani ispunjeni plačem bebe, trčkaranjem starijeg djeteta, beskrajnom listom kućnih poslova koje treba ispuniti i napornim zadacima na poslu, mnoge mame i tate imaju sve manje vremena i volje posvetiti se jedno drugom i biti intimni.

Međutim, istraživanje koje je provela kompanija Trojan, koja se bavi proizvodnjom prezervativa i seksualnih pomagala, pokazalo je da se roditelji ipak trude ne zapostaviti svoj seksualni život. Njihova seksualna aktivnost je rijeđa, ali oni ne zaboravljaju njezinu važnost.

par beba Možda te zanima... Zanemarujete li zbog djeteta odnos s partnerom? Roditelji

Rezultati ankete pokazali su da čak 78 posto parova rjeđe stupa u seksualne odnose nego što je to bio slučaj prije nego što su postali roditelji.

3 razloga zašto nema seksa

Naime, 28 posto roditelja kaže da za to, jednostavno, nemaju vremena, 26 posto priznaje da bi se radije prepustili spavanju, a 21 posto kaže da su njihova djeca uvijek u blizini, zbog čega im je teško naći vrijeme i prostor za vođenje ljubavi.

seks, par, krevet Možda te zanima... 10 prilika za seks kad si roditelj Roditelji

Međutim, seks u braku nakon što su partneri postali roditelji ima nebrojeno puno prednosti, zbog čega bi trebao biti još bolji! Kako su pokazali rezultati ovog istraživanja, 40 posto roditelja bolje komunicira otkad su u ulozi roditelja, pa im je lakše jedno drugom izraziti želje i potrebe. Uz to, 29 posto njih se osjeća povezanije s partnerom, a 38 posto ispitanih se u svojoj vezi osjeća sigurnije, što poboljšava iskustva iz spavaće sobe.

seks, par Možda te zanima... Seks nakon rođenja djeteta bolji je nego prije! Roditelji

Također, ovo istraživanje utvrdilo je da mame i tate imaju šifre kojima pred djecom planiraju vođenje ljubavi. Najčešće su: “Tati i meni je potreban time-out”, “Dođi da mi izmasiraš leđa”, “Imamo sastanak”, “Hoćeš li na tenis?” i “Razgovaramo o politici”.

Erotski triler iz zagrebačkog seksualnog podzemlja "Do kraja: Oslobađanje" potražite na svim kioscima i na mondo.hr za samo 39,90 kn!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.