Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 04. svibnja 2016.

Za većinu roditelja seks je tabu tema

roditelji s djetetom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema istraživanju, 44 posto roditelja ne razgovara o seksu s djetetom jer su im te teme posebno neugodne...

Većini roditelja tema seksa je tabu u odgoju, pa tako 68 posto njih nije objasnilo svom djetetu što je seks ili kako nastaju djeca, pokazalo je istraživanje američke internet stranice CouponCodes4u na više od 2300 roditelja s barem jednim djetetom starijim od 12 godina.

Prema njemu, 44 posto roditelja ne razgovara o seksu s djetetom jer su im te teme posebno neugodne, a 27 posto to ne čini iz vjerskih razloga. Oko 11 posto roditelja uopće ne vjeruje u seksualni odgoj niti smatraju da djeci trebaju objašnjavati seks, jer će to shvatiti i sama.

“Razgovor o seksu za većinu roditelja, ali i djece, jedan je od najneugodnijih razgovora u životu te ga izbjegavaju”, rekao je voditelj istraživanja, Mark Pirson.

Gotovo polovica roditelja smatra kako je posao profesora da djecu upoznaju s osnovama seksa, a 15 posto njih smatra da izvor znanja trebaju biti prijatelji ili starija braća i sestre djeteta. Iako se većina roditelja slaže da je seksualni odgoj važan, tek 18 posto njih kaže da su njihovi roditelji s njima razgovarali o seksu.

Od onih koji s djecom otvoreno razgovaraju o intimnim temama, 37 posto to čini kako ne bi dobili pogrešne informacije od drugih, 29 posto kako bi imali iskren odnos, a 26 posto kako bi ih pripremili za svijet odraslih.

Nagrade su jače od fizičke kazne, zbog batina djeca uče samo što je loše

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.