Roditelji Sretna mama 28. rujna 2017.

Roditelji s većim brojem djece su najsretniji?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'S većom obitelji, mislimo da imamo veliku socijalnu podršku. Djeci nikad nije dosadno, imaju nekoga za igru i puno ranije postaju neovisna', kaže dr. Bronwyn Harman

Imati djecu je veliki blagoslov bez obzira koliko djece imali, ali prema istraživanju, postoji čarobni broj potomaka koji roditeljima donosi najviše sreće. Istraživanje o obiteljskom zadovoljstvu s australskog Sveučilišta Edith Cowan pokazalo je koliki broj djece donosi najveću sreću roditeljima - a njihovi rezultati bi vas mogli uplašiti.

beba mama Možda te zanima... Ključ za sporije starenje? Veći broj djece Trudnoća

Očigledno, prema studiji, roditelji sa četvero ili više djece su najsretniji. Istraživači su proveli pet godina intervjuirajući stotine roditelja kako bi utvrdili otpornost, socijalnu podršku i samopoštovanje koje pridonosi roditeljskoj sreći.

"Roditelji obično kažu da su oduvijek htjeli veliku obitelj, planirali su je, to je bio život koji su odabrali", objasnila je dr. Bronwyn Harman za The Sydney Morning Herald.

Nikolina Nakić, kolumnistica Možda te zanima... 'Oduvijek smo sanjali kuću punu djece' Roditelji

O prednostima obitelji s puno djece dr. Harman je ispričala za ABC News. "S većom obitelji, mislimo da imamo veliku socijalnu podršku. Djeci nikad nije dosadno, imaju nekoga za igru i puno ranije postaju neovisna", rekla je. Iako su velike obitelji puno kaotičnije i skuplje, ravnoteža se postiže zadovoljstvom u obitelji. "Roditelji prihvaćaju da postoji kaos u njihovim životima, ali to nema negativan utjecaj na sreću koju osjećaju u svojoj obitelji", dalje je objasnila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.