'Junk food' ne mora biti nezdrav, pogotovo kad ga sami pripremate kod kuće
Sastojci:
- 4 peciva od bijelog brašna
- 1 rog paprika
- 1 krastavac
- 1 režanj češnjaka
- 2 tikvice
- 400 grama mljevene puretine
- 2 kriške pšeničnog bijelog kruha
- 1 dl punomasnog kravljeg mlijeka
- 200 grama kiselog vrhnja (12% masti)
- 8 listova zelene salate
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Krastavce narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sitno narezanim češnjakom, soli i paprom. Umak stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
2. Crvenu rog papriku narežite na trakice, a pola tikvice na kolutiće.
3. Kruh nakidajte na komadiće, te ga prelijte mlijekom. Jednu i pol tikvicu narežite na sitne kockice, pomiješajte s purećim mljevenim mesom, dodajte ocijeđeni kruh, sol, papar i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
4. Smjesu podijelite na 4 dijela, rukama oblikujte pljeskavice i pecite na maslinovu ulju na grill tavi, po 2 minute sa svake strane. Kratko prepržite papriku i tikvice.
5. Prerežite peciva, pa ih stavite da se lagano zapeku na grill tavi.
6. Pecivo premažite umakom, dodajte pljeskavicu, preprženu papriku i tikvice, list zelene salate i preklopite s drugim dijelom peciva.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr