Vrtić Prehrana djeteta 15. studenoga 2016.

Mediteranski okusi piletine koju će mališani obožavati

piletina caprese
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavno, a ukusno pripremljena piletina oduševit će vas punoćom okusa koju joj daju češnjak i cherry rajčice. Uz bosiljak i mozzarellu uživajte u mediteranskim okusima s cijelom obitelji

Sastojci:

  • 500 grama pilećih prsa
  • 500 grama cherry rajčica
  • 4 velike kriške mozzarelle
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice sjeckanih listića bosiljka
  • sol i papar

Priprema:

1. Od pilećih prsa načinite 4 odreska, posolite ih i popaprite pa stavite u tavi na maslinovom ulju na umjerenoj vatri dok se u potpunosti ne preprže – oko 6 minuta sa svake strane.

2. Meso izvadite iz tave, a na preostalom ulju pirjajte češnjak i cherry račice narezane na pola oko 5 minuta.

3. Rajčicama potom pridružite bosiljak, po potrebi začinite soli i paprom pa u tavu vratite pečenu piletinu.

4. Na svaki odrezak mesa stavite po jednu krišku mozzarelle i poklopite tavu. Termički obrađujete još nekoliko minuta, dok se sir malo ne rastopi.

5. Servirajte toplo, a po želji možete poslužiti pokapano balzamičnim octom.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.