Roditelji Sretna mama 28. siječnja 2022.

Priča iza predivne fotografije mame s bebom: Rekli su joj da neće moći imati djecu

Foto: Facebook/Tara Ruby Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novoj mami Mackenzie Bentley-Moult, koja se bori protiv genetske bolesti, rečeno je da nikada neće moći roditi. Sada je s fotografkinjom Tarom Ruby ispričala svoju moćnu priču

Fotografkinja Tara Ruby poznata je po svojim emocionalno snažnim radovima. U posljednjih nekoliko godina radila je serije fotografija mame vojnike i mame u uniformama koje doje. Sada je to ponovno napravila, fotografirajući Mackenzie Bentley-Moult s njenim novorođenčetom i s točno 65 ruža.

Zašto 65 ruža? Bentley-Moult, 24 godine, ima cističnu fibrozu (CF), progresivni genetski poremećaj koji uzrokuje ozbiljna oštećenja pluća, probavnog sustava i drugih organa u tijelu. S vremenom bolest izaziva trajne infekcije pluća i ograničava sposobnost disanja.

Bentley-Moult objasnila je Rubyju da je 1965. godine, mali dječak Richard (Ricky) Weiss smislio nadimak "65 ruža" zbog bolesti kada je pogrešno shvatio "cističnu fibrozu" kao 65 ruža (sixty five roses). Tijekom godina to se pretvorilo u pojam koji djeci s CF-om olakšava opisivanje njihove bolesti.

Možda te zanima... Mamina priča o borbi s rakom i prekidu dvije IVF trudnoće Trudnoća

Bentley-Moult željela je fotografirati svoje dijete i sebe s poremećajem, jar kad joj je postavljena dijagnoza, liječnici su rekla kako neće moći imati dijete. Izrazili su zabrinutost da  "neće moći dobiti / zadržati težinu, veliko smanjenje funkcije pluća, preveliko naprezanje na lijevoj strani srca", ispričala je Bentley-Moult za Parents.com.

Ipak, kroz svoje začeće, trudnoću i porođaj, uspjela je dokazati kako je to bilo pogrešno. "Imala sam veliku sreću; moje iskustvo nije ono što sam očekivala da će biti", kaže Bentley-Moult. "Liječnici su se jako šokirali jer sam cijelu trudnoću ostala zdrava i nisam imala nikakvih problema."

Možda te zanima... Fotografija pokazuje radost jednog života i gubitak drugog Trudnoća

Kako bi obilježila rođenje svog sina, s Ruby je napravila prekrasan portret. "Moje je dijete moje čudo, pa sam htjela to pokazati, kao što to imaju IVF mame ili majke 'duginih beba', kaže Mackenzie Bentley-Moult.

Bentley-Moult i Ruby su se povezali na Facebooku, a zatim su se dogovorile za kavu. "Tako je sretna i tako energična", rekla je Ruby. "Počeli smo razgovarati o cističnoj fibrozi; nisam ništa znala o tome."

"Moramo smisliti kako to sve spojiti u fotografiji! ", kaže Ruby. "S trgovačkom komorom radila je na povezivanju s Florabelle Flowers & Gifts kako bi dobila 65 ljubičastih ruža jer je to službena boja cistične fibroze. 64 ruže okuživale su Bentley-Moult, a jedna je bila u ručici njezinog sina".

Ruby se nada da će ova fotografija "65 ruža" nadahnuti majke. Čak i ako nemaju fibrozu, možda su dobile dijagnozu da neće moći imati djecu, Mackenzie će ih inspirirati. Mislim da je ovo priča koju druge mame moraju čuti. "

Kako je u svom postu na Facebooku istaknula, "Priče poput njihovih dokazuju da kad sanjate i vjerujete ... sve je moguće."

Kako autoimune bolesti utječu na plodnost i trudnoću?

Možda te zanima... Bol i sreća: Nevjerojatno foto putovanje obitelji kroz potpomognutu oplodnju Trudnoća
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.