Trudnoća Liječenje neplodnosti 28. ožujka 2019.

Fotografija pokazuje radost jednog života i gubitak drugog

Foto: Instagram/jessicayoungphotog
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Gorko-slatko, tako bi se mogla opisati ova fotografija bebe Leti na kojoj je trebao biti i njezin brat blizanac, James

Fotografija koja pokazuje malenu Leti zamotanu u ružičasti prekrivač, a pored prazan plavi prekrivač - simbol je radosti jednog života i nevjerojatnog gubitka drugog

Za Heather Bowman - koja je godinama prolazila kroz tretmane medicinski potpomognute oplodnje kako bi imala dijete kao samohrana majka - ta je fotografija i simbol postizanja nemogućeg. "Moje putovanje je bilo dugo", rekla je za PopSugar. "Kako sam se približavala 36. godini, još uvijek sam bila sama, a moj san je uvijek bio biti majka.  Nisam bila spremna žrtvovati da ne postanem majka zato što još nisam našla muža". 

jenpriester rainbow baby Možda te zanima... 'Dugina beba' slavi novi život i odaje počast gubitku trudnoće Beba

Pretrpjela je pobačaj 2017., a nekoliko mjeseci kasnije zatrudnjela je s blizancima, koje je izgubila u 16. tjednu. Nakon što je prošla bezbroj testova, njezini su liječnici otkrili da je ona dio jednog posto ženske populacije koja ima malformaciju uterusa nazvanu "unicornuate uterus", rođena je samo s pola maternice, jednim jajnikom i jednom jajovodom.

"Dijagnoza je za mene bila zastrašujuća, ali moj je stručnjak bio apsolutno uvjeren da mogu trudnoću "nositi" do kraja", rekla je.

Prije IVF-a, Heather je prošla četiri inseminacije. Kad je saznala da je trudna, bila je ushićena. Kad je otkrila da je trudna s blizancima, razumljivo je da se bojala da neće preživjeti. "Svaka bol, trn, grč, mislila sam da nešto nije u redu", prisjetila se.

Bol i sreća: Nevjerojatno foto putovanje obitelji kroz potpomognutu oplodnju

Na 17-tjednom trudnoće na ultrazvuku liječnici nisu mogli naći otkucaje srca njezina sina. Bila je uništena i zabrinuta odjednom: "Morala sam razdvojiti svoju tugu da bih ostala pozitivna za svoju kćer ... da će biti u redu." Srećom, u veljači je u 36. tjednu na carski rez rodila Leti i Jamesa  - i mali Letin krik bio je "najveće olakšanje koje sam imala u cijelom životu", rekla je Heather.

Neplodnost Možda te zanima... Objava trudnoće koja daje nadu svima koji se bore za dijete Trudnoća

Kad je Heather dogovorila fotografiranje za svoju kćer, fotografkinji Jessici Young je ispričala svoju priču. Ona je rekla kako ima "prekrasnu ideju da pokaže njihovu dvostruku vezu ako želi".  Heather se slomila kada je počelo fotografiranje i kad je ugledala prekrivače i anđeoska krila

"Kad je smjestila Leti na svoje mjesto, sve što je Leti mogla učiniti bilo je da pogleda gdje bi njezin brat", rekla je Heather. "Nisam mogla, a da ne osjećam da on tamo leži, dajući joj do znanja da je uvijek s njom. Nasmiješila se nekoliko puta dok je gledala u njegovom smjeru".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.