Roditelji Sretna mama 04. rujna 2022.

Mama objasnila zašto se žene toliko promijene nakon djece

Foto: Facebook/Leslie Spurlock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Većina žena nije ista nakon što postanu majke i svaki muž koji to očekuje ima ozbiljan problem. Postati mama ne znači samo fizičku i emocionalnu promjenu - postati mama u potpunosti mijenja ženu do srži', smatra mama Leslie

Jednostavno je svaliti krivicu na drugoga nakon činjenice da je brak ili partnerski odnos završen. Još je jednostavnije prebirati po problemima umjesto pokušati razumjeti kako su stvari ispale na način koji jesu. Mama Leslie Spurlock vidjela je bezbroj muškaraca koji su imali isti razlog za razvod ili nevjeru i zbog toga je htjela objasniti taj slavni razlog, tj. opravdanje: 'ona jednostavno nije ista žena koju sam oženio'.

Možda te zanima... Kako se ženski mozak mijenja nakon rođenja djeteta? Beba

"Ovdje sam kako bih se složila s vama", napisala je Leslie na Facebooku. "Ona nije ista žena koja je mogla ići u krevet u 23 sata i spavati do sljedećeg jutra kada bi se izmigoljila iz kreveta, otuširala se, skuhala i opušteno popila kavu dok bi se našminkala i nakovrčala kosu, isplanirala svaki dan provesti sati i pol u teretani ili provesti dva sata u shoppingu."

 

Ona priznaje kako većina žena nisu iste nakon što postanu majke i svaki muž koji to očekuje ima ozbiljan problem. "Ona je žena koja sada uspavljuje djecu, pogleda seriju do ponoći, koja se probudi 1-1 000 000 puta prije nego sunce izađe i koja se onda budi zajedno s djecom kako bi ponovno radili sve ispočetka. Svaki dan."

'Ona nije ista žena koju ste oženili i hvala Bogu na tome'

Ona vam možda ne daje istu količinu vremena ili energije kao nekad, ali ova mama objašnjava kako to nije uvijek zbog toga što to ne želi - i to je ono što njihovi partneri moraju razumjeti. "Ona je žena koja je ponekad toliko iscrpljena od dojenja, hranjenja, trčanja za djecom, razvažanja djece u vrtiće, škole, na sve aktivnosti i ponekad jednostavno nema energije koju bi vam mogla dati. Ona je istrošena."

Možda te zanima... Žena svom mužu: 'Ovo nije tijelo u koje si se zaljubio' Beba

Postati mama ne znači samo uzeti danka na ženu fizički i emocionalno - postati mama u potpunosti mijenja ženu do srži. "I zato, ne, njezino tijelo nije tijelo koje ste oženili, to tijelo je rodilo živa bića. Njezin um nije isti, ona sada ima puno više stvari kojima ispunjava prostore koji su nekad bili prazni. Njezino strpljenje nije isto, većinu dana potroši ga na djecu. Ona nije ista žena koju ste oženili i hvala Bogu na tome."

A, u slučaju da se bilo tko brine što se događa kada mame uzmu sekundu vremena za sebe kako bi se odjenule u nešto drugo osim tajici ili nanijele šminku ili nešto treće - fotografija koju je Leslie objavila najbolje opisuje zašto mame ne stignu 'napuniti baterije'. Okrenuti se na sekundu znači platiti tu pogrešku neredom prolivenog mlijeka!

Možda te zanima... Tatina poruka za muževe koji 'kradu odmor' od svojih žena Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.