Roditelji Sretna mama 17. siječnja 2017.

Mama lijepo objasnila što sve zapravo rade majke kućanice

Ryshell Castleberry
Foto: Facebook/Ryshell Castleberry
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U društvu često vlada predrasuda da mame koje nisu zaposlene zapravo ne rade puno. Koliko i što sve rade opisala je mama troje djece, Ryshell Castleberry, u iskrenom statusu

Majka troje djece i tattoo umjetnica, Ryshell Castleberry, napisala je iskreni status o tome koliko društvo zapravo podcjenjuje majke koje ostanu kod kuće i koliko se njihov rad ne poštuje. Opisala je razgovor između jednog supruga i psihologa, te objasnila što sve ona radi kod kuće.

Suprug koji radi u banci objasnio je u razgovoru terapeutu da se njegova žena rano budi, organizira sve obiteljske obaveze, radi doručak, ručak i večeru, vozi djecu u školu, doji i brine se o najmlađem djetetu. Na kraju dana supruga posprema cijelu kuću, pomaže djeci oko domaće zadaće i sprema djecu za spavanje jer ona ipak ujutro ne mora ići na posao. Suprug odmara nakon posla jer on ipak radi. 'Već u trudnoći odlučila sam uzeti neplaćeni porodiljni dopust'

"Ovo je dnevna rutina mnogih žena diljem svijeta, počinje ujutro i nastavlja se tijekom cijelog dana do kasnih noćnih sati... Za ovo se kaže "ne radi"?! Biti domaćica znači da nemaš diplomu za to, ali si ključna osoba u obiteljskom životu! Uživajte i cijenite vaše supruge, majke, bake, tetke, sestre, kćeri... Zato što je njihova žrtva neprocjenjiva", objasnila je Ryshell.

'Ostala sam kod kuće tri godine s djecom'

Netko ju je pitao radi li ili je samo domaćica. Ryshell je objasnila što sve ona radi: "Radim kao žena, 24 sata dnevno. Ja sam majka, žena, kći. Ja sam budilica. Ja sam kuharica, spremačica, konobarica, dadilja, medicinska sestra, fizički radnik, zaštitarka i savjetnica. Nemam odmor, bolovanje, ni slobodan dan. Radim danju i noću. Ne primam plaću. Ali često čujem rečenicu: "Što radiš po cijele dane?".  Foto: Ovako zapravo izgleda svakodnevica mame na porodiljnom.

Post je lajkan više od 649 tisuća puta i podijeljen više od 313 tisuća puta. Stotine čitatelja podijelilo je svoje iskustvo ispod posta.

'Ne bih prekidala porodiljni da nisam morala'

My wife does not work My wife doesn't work!!! Conversation between a husband (H) and a psychologist (P): Q: what do you...

Posted by Ryshell Castleberry on 3. ožujka 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.