Roditelji Sretna mama 27. ožujka 2022.

Horoskop za mame: Od najbolje do najkompliciranije

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama mora biti toliko toga za svoju djecu: odvjetnik, pomagač, učiteljica, navijač,vozač i roditelj. Neke mame su moderne, dok su druge puno više tradicionalne, nekima je važna kreativnost dok će druge mame misliti je kod djece najvažnije njegovati neovisnost

Prema zvijezdama svaki horoskopski znak ima svoje vrline i mane, ali su i neki znakovi više predodređeni za majčinstvo nego drugi. Donosimo ti listu, od najboljih do kompliciranih mama. Naravno, da su ovo općenite osobine svakog znaka i da svaka osoba ima svoju jedinstvenu natalnu kartu.

1. Ribe

Riba će svojoj djeci usaditi ljubav prema umjetnosti i ohrabriti ih da budu kreativni. Njezina djeca bit će osjetljiva i maštovita, a naučit će pokazivati ljubaznost i suosjećanje prema drugim ljudima. Mama Riba će svoju djecu naučiti ljubavi, osjećaju ponosa i pravde te pomaganju drugim ljudima, ali i neovisnom duhu.

Možda ova mama neće znati naučiti svoju djecu kako snove pretvoriti u stvarnost, ali će ih podupirati na njihovom putu dok će to njihova djeca pokušavati ostvariti.

2. Ovan

Mama Ovnica drži se strogog rasporeda koji njezina djeca imaju; satovi klavira, sport, društvena događanja i obiteljske obveze. U međuvremenu mama ima jako bogat raspored. Ona želi da njezina djeca razvijaju pustolovni duh, ali i da se ne srame isprobavati nove stvari. Potiče ih da se suoče sa izazovima i da se bore za ono u što vjeruju. 

Ponekad su osorne, ali gotovo će odmah požaliti. Ova mama ponekad može jako gurati svoju djecu, ali bi trebala naučiti slušati svoju djecu, odnosno da zna što djeca žele ili ne žele učiniti.

Možda te zanima... Kakva ste mama? Pročitajte što kaže vaš horoskopski znak Roditelji

3. Blizanci

Mama Blizanka može razgovarati o bilo čemu sa svojom djecom - vrlo često razgovor o seksu obavi vrlo rano. Nema nikakvih tajni pred njima, a djeca imaju razvijene komunikacijske vještine i jako su svjesni svega što se događa u svijetu oko njih.  

Jedna od stvari koju ovu mamu čini jedinstvenom je sposobnost da razumije svoju djecu bez obzira na njihov spol ili starost. Blizanka će djeci organizirati najbolje zabave i najluđa igranja (jer su to također lude zabave).

4. Jarac

Ova mama će se za svoju djecu boriti do smrti. Ona je potpuno odana i uvijek će biti uz njih. Neće oklijevati jer majčinstvo shvaća jako ozbiljno. Svojoj djeci želi usaditi radne navike te ih naučiti disciplini i fokusu.

Možete biti sigurni da njezina djeca dobivaju džeparac, a da novce zarađuju obavljanjem kućanskih poslova i brigom o mlađoj braći ili sestrama. Treba ih nekad podsjetiti da uzmu vrijeme samo za sebe, a ne da svaki slobodan trenutak posvete svojoj obitelji.

5. Bik

Mama u ovom znaku ima nevjerojatnu strpljivost - toliku da vam se ponekad čini da je svetica. Ne radi greške, realistična i čvrsto stoji na zemlji. Ova mama može biti jako tvrdoglava što može biti veliki problem kada djeca dođu u tinejdžersku dob. Ako ste slučajno prisustvovali raspravi između nje i djece u tinejdžerskoj dobi znate koliko to nije lijepo.

Naučit će djecu da poštuju ljepotu i prirodu. Budući da može biti sklona pretjeranom hedonizmu te trošenju novca na odjeću i hranu, mora paziti da njezina djeca ipak nauče vrijednost novca.

majka dijete Možda te zanima... Tipični majčinski osjećaj krivnje i kako se nositi s njim Roditelji

6. Vaga

Vaga je odlična mama jer je jako uravnotežena i mirna. Potiče sklad u kući i kada dođe do nesporazuma između djece, može vidjeti svačiju perspektivu i pomoći da se nađe rješenje.

Mama Vaga ne voli kad mora provoditi disciplinu i radije će biti prijatelj, nego roditelj, ali obično čeka da djeca odrastu. Najvažnije joj je da nauči djecu da dijele, suosjećaju i budu dobri prijatelji.

7. Rak

Mama Račica njeguje i štiti. Zapravo, njezina djeca znaju da su istinski voljeni i zbrinuti. Uvijek je tu da sluša i da im pomogne da se osjećaju bolje. Ona želi da njezin dom bude mjesto ljubavi i utjehe i da njezina djeca mogu sve s njom podijeliti. 

Kada ništa ne može učiniti, ona će ispeći najdraže kolače ili užinu kako bi se oni i dalje osjećali obožavano. Također je odlična u razvijanju djetetove kreativnosti i ne srami se kada treba podijeliti djetetovu genijalnost sa svijetom.

mama, beba Možda te zanima... Kako nas majčinstvo čini pametnijima? Roditelji

8. Strijelac

Žena u ovom znaku ima veliko srce i želi s djetetom podijeliti sav svoj svijet. Vrlo je vjerojatno da će početi putovati s njima u ranoj dobi. Razvijat će kod djece želju za znanjem i snažan osjećaj neovisnosti, kao i čudan smisao za humor. 

Ona je zabavna mama i zna da je djetinjstvo kratko pa želi da njezina djeca uživaju u svakom trenutku. Mogu biti jako impulzivne  - u jednom trenutku putuje negdje, a u drugom želi provesti cijeli dan na plaži. Možda nema toliko puno pravila kao druge mame jer želi da njezina djeca razvijaju vlastitu osobnost, a da ne kopiraju nju. 

9. Djevica

Što god da je slomljeno, mama Djevica napravit će sve kako bi to popravila, bilo da se radi o igrački ili slomljenom srcu. Ima visoka očekivanja kada su u pitanju njezina djeca i može biti jako kritična, ali ona ih duboko voli čak i kada ju razočaraju.

Kraljica je multitaskinga kao roditelj, a njezina kuća bit će jako čista i u potpunom redu. Ona želi svoju djecu disciplinirati i naučiti ih da ne odustanu od stvari kada su teške. Mama Djevica ima perfekcionističke sklonosti i može biti previše "tvrda" u odgoju ako ne pripazi.

10. Škorpion

Mama u ovom znaku ima razvijenu intuiciju i često zna što se događa s njezin djetetom i prije nego je dijete svjesno što čini. Odane su, iskrene i ponašaju se zaštitnički sve dok joj njezina djeca govore istinu. 

Pazite da na bilo koji način ne vrijeđate njezinu djecu ili im na bilo koji način stvorite problem jer će se jače boriti za svoju djecu nego za sebe. Potrebe obitelji postavit će iznad sebe i strastveno će je braniti kad god bude osjećala opasnost. 

Možda te zanima... 8 stvari koje mora čuti svaka mama koja ima malu djecu Roditelji

11. Vodenjak

Ovoj mami važno je da bude iskrena prema sebi. Ona će se možda odlučiti da se djeca školuju kod kuće, ali će im omogućiti i da imaju neke satove vani. Naučit će djecu da je važno pomagati drugima, ali će njezina djeca svjesna biti svjesna i globalnog zatopljenja.

Mama u ovom znaku djeci će potaknuti maštu, ali i da eksperimentiraju. Međutim, neće imati strpljenja i razumijevanja za ispade bijesa ili bilo kakve emocionalne izljeve. Možda je treba podsjetiti da je važno da djeci pokaže koliko ih voli i da ih u to treba uvjeriti.

12. Lav

Mama Lavica je najviše djetinjasta od svih znakova. Ona uživa u igranju s djecom i velikodušnom darivanju. Također, može i biti jako samouvjerena, ali i staviti sebe ispred djece. Radi li ona tu skupu zabavu zato što je to tražio njezin sin ili samo želi impresionirati druge mame? 

Ona duboko voli svoju djecu, ali može imati narcisoidne sklonosti jer razmišlja o svojoj djeci kao o produžetku sebe. Možda će flertovati s djetetovim učiteljom, čak i ako djetetu bude neugodno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.