Roditelji Sretna mama 13. srpnja 2017.

Kakva ste mama? Pročitajte što kaže vaš horoskopski znak

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Biti majka je najljepši, ali i najteži posao na svijetu. Svaka mama je jedinstvena i na svoj način djetetu prenosi ljubav. Međutim, pročitajte što o vašem majčinstvu kaže vaš datum rođenja. Koji znakovi su skloni avanturi, a koji redu? Koje su vaše vrline, a koje mane?

Ovan

Vrline: samopouzdanje, samosvjesnost, snaga i neustrašivost

Mane: sklonost natjecanju, ljutnja, opsesivnost, taština i tvrdoglavost

Mama ratnica, sve u njezinom majčinstvu bit će napravljeno s velikim potpisom i ostavit će trag. Uz Mars kao vladajuću planetu, Ovnica će svemu pristupiti kao da ulazi u bitku - živa, budna i u velikoj želji za pobjedom. Majčinstvo nije za slabiće, a dobra je stvar to što se žena Ovnica nikako ne uklapa u taj opis. Postoji prava diva u svakoj Ovnici, a vaše samopouzdanje vas nikad neće napustiti, otkrili ste da imate mrlju od mlijeka na majci dok sjedite u skupom restoranu. Nema veza, jer za vas to nije nikakav problem.

Najčudnija stvar u majčinstvu za vas je spoznaja da u prvim godinama jedno malo biće ovisi potpuno o vama. Ovnovi su jedan od znakova koja su najviše usmjereni na sebe i uvijek stavljaju svoje potrebe na prvo mjesto. Ali postavljanje druge osobe ispred vas - pogotovo tako malo biće? Pa jednoj Ovnici trebat će mala prilagodba. Bez obzira koliko god obožavate svoju malenu sreću, jedna stvar je jasna. Vi ste dva različita i odvojena ljudska bića

Iskreno, to je većinu vremena zdravi stav. Iako bi vam se moglo dogoditi da očekuje preveliku samostalnost od svoje djece. Ovnica nikad neće tražiti dozvolu da bude svoja ili da slijedi svoje snove. Ona nije mama koja će postati žrtva! Uvijek postižete i težite nečemu, snažan ste uzor djetetu za cijeli život.

beba mama Možda te zanima... 6 stvari koje dijete najviše treba od roditelja Vrtić

Bik

Vrline: stabilnost, profinjen ukus, zdrav razum i veliki radnik

Mane: materijalizam, promjene raspoloženja i ispraznost

Postoje dani kada ćete biti teški i kada ćete dijete plašiti Bogom, prometom i čudnim strancima. Ali jednom kada znate da su svi sigurni, vrijeme je za zabavu. Mame Bikice su čvrste i krute kada su u pitanju neke stvari. U njoj postoji staromodna djevojka i neće pomicati neke svoje standarde. Ali iza te čvrste fasade se nalazi prava božica koja se nalazi čvrsto na na zemlji. Vi se mama koja će natjerati svoje dijete da ide u nedjeljom na neke obveze do odrasle dobi, ali će također dopustiti da djeca kada napuni dvanaest godina sudjeluje na porođaju i vozi se na motoru.

Bik je proračunat i pravi mudrac u zodijaku, vjeruje u povrat investicija. Dakle, ako posvetite godine svog života podizanju djeteta, očekujete da ćete za to dobiti priznanje. Vaša djeca bit će lijepo odgojena, poštovat će autoritete i vjerojatno će vas idealizirati. u najmanju ruku, postavit ćete se na pijedestal majčinstva koji ćete držati do kraja života. Iako želite biti bliski s djecom, nećete žrtvovati poštovanje kako bi bili njihovi najbolji prijatelji. Dokle god vas djeca ne osramote javno, ne prekrše vaše temeljne vrijednosti i poštuju vas, neće biti nikakvih problema. Vrlo je jednostavno, zar ne?

U majčinstvu možete iskoristiti svoje menadžerske kvalitete, koje imate prirodno razvijene. S vašim osjećajem za detalje i poslovnim duhom, vi ste glavni u vašoj obitelji. Volite upravljati ljudskim životima - to već radite svojim članovima obitelji i prijateljima. Strukturirani odgoj djece vama je prirodan, za razliku od drugih znakova u zodijaku. Kada se radi o vašim roditeljskim prioritetima, vi ste precizni kao laser.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Blizanci

Vrline: svestranost, otvorenost, originalnost, kreativnost, znatiželja, razigranost

Mane: nedosljednost, nedostatak granica, kontradiktornost, pričanje i držanje predavanja umjesto slušanja

Mama koja ima više ličnosti - kompleksna i ponekad kontradiktorna, ali nikad dosadna. Raznovrsna i svestrana, vaša obitelj pogađa što ćete sljedeće učiniti i reći. Ispod vašeg krova ne postoji dosadan trenutak - iako članovi vaše obitelji ponekad žele mir. Vaši roditeljski standardi su često podložni promjenama. Priznajte da je s vremena na vrijeme jako teško izbjeći više osoba u sebi. Kad biste se držali principa, ne biste bili zračni zrak i nepredvidljiva žena Blizanac. 

Vašim znakom vlada Merkur, planet komunikacije i intelekta, tako da ne možete samo isključiti mozak. Kao rezultat te mentalne energije, možda ćete biti ekscentrična mama iz kvarta ili najuglednija. Vaš majčinski instinkt je jedinstven. 

Možda te zanima... 4 stvari koje žena ne treba više nositi nakon što postane majka Roditelji

Rak

Vrline: osjećajnost, dobar ukus, odanost, sentimentalnost

Mane: previše se zaštitnički odnose prema drugima, promjene raspoloženja, strah, ljubomora

Žene rođene u ovom znaku zapravo su majčinski superiorne. Za većinu ovih žena majčinski instinkt se nalazi u njihovom DNK-u. Od ranog doba brinu se za sve - prijatelje, braću i sestre, lutke, kućne ljubimce - za sve kojima treba majčinski dodir. Račica smatra da je rođena za majčinstvo. Vi ste žena koja bi mogla imati porođaj kod kuće, biti doula te dugo dojiti svoje dijete.

Imate idealistički pogled na obitelj i talent za stvaranje lijepog i udobnog doma. Duboko se predajte u svoje odnose s djecom i vjerojatno ćete biti osoba kojoj će se povjeravati cijeli život. Majčinstvo će imati pozitivan utjecaj na vaš društveni život. Ovaj znak može biti rezerviran ili pomalo sramežljiv, tako će vas vaša djeca zbližiti s mnogim roditeljima u parku ili na sportskim aktivnostima. Kada čujete njihova razmišljanja o odgoju i obiteljskim vrijednostima bit će vam lakše zbližiti se s njima, iako možda nećete imati iste poglede na obitelj. S vremenom ćete se lakše otvoriti i pričati o sebi te omogućiti da se razviju prava prijateljstva. Za vas je znak povjerenja kada nekoga pozovete u svoj dom.

Ne puštate lude lako u svoj prostor, međutim kad jednom uđu, onda je to ozbiljno. Očekujete duboku odanost jedom kad ljudi uđu u vaše srce.

Lav

Vrline: razigranost, vođa, kreativnost, povjerenje

Mane: previše energije, dramatičnost, sebičnost

Svjetlo, kamera, snimamo! Kreativna i dramatična mama Lavica ostavit će svoj trag gdje god došla. Roditeljstvo je za vas osobno izražavanje - posao kroz koji dajete sebe, srce i i dušu. Vi ste kao mama uključeni u svaki aspekt djetetova života. Ponosno podižete djecu koja će postati uspješni građani i činiti velike stvari u svijetu. Imate vrlo visoke standarde i čvrsto ih se držite, pa onda možda nećete primijetiti da jako "gurate" svoju djecu. Ili možda hoćete. A kada vaše dijete odraste i postane uspješan liječnik, odvjetnik, umjetnik ili nešto drugo bit će vam zahvalno. Ništa na vas ne može utjecati kada imate misiju i ako se uspostavi da su vaša djeca potpuna suprotnost od onog što ste željeli, vi ćete i dalje imati snažnu ulogu u njihovom odgoju.

Nećete se igrati kao što ćete raditi. međutim, kada odlučite slaviti, onda idete do kraja. Vi ste savršeni za planiranje. Ni jedna zabava neće izgledati kao vaša. Darivanje je za vas velika stvar i vi sjajite u ovom području. Možda će netko pomisliti da su vaša djeca razmažena. Za vas su darovi pokazatelj da poznajete nekoga i odvojite vrijeme da nađete nešto lijepo kako bi to pokazali.

Vaša djeca su vaš ponos i radost. Zagrlite ih i prepustite se svojim lavićima. Samo ne zaboravite da ih trebate naučiti kako loviti i brinuti za sebe. Trebaju vještine preživljavanja isto onoliko koliko im je potrebna i vaša žestoka majčinska zaštita. Iako su bliske obitelji blagoslov, trebate malo pustiti potomstvo da ode i istraži divlji svijet oko sebe.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Djevica

Vrline: organiziranost i strukturiranost, intelektualnost, realnost, pazi na zdravlje

Mane: osuđivanje, brige i nervoza, sklonost analizi

Mama Djevica je neobična kombinacija kontrasta. Na neki način, majčinstvo će istaknuti vaša sklonost planiranju dajući vam razlog za nove planove i usmjeravanje. U drugim slučajevima, ona će se pustiti i igrati se. Iako je za neke Djevice majčinstvo kao kad riba pliva u vodi, druge trebaju prilagodbu osobito ako su introverti koji trebaju osobni prostor. Nedostatak privatnosti najveća je promjena koje donose djeca, pogotovo na onaj intelektualni dio te to može biti jako veliki udarac na osobnost ove žene.

Bez obzira na na vašu opsesivnu stranu, postoji i opušteni dio vas. Četvrtom kućom majčinstva vlada Strijelac koji predstavlja putovanja, avanturu, mudrost, ali i viši um. Ovaj boemski duh pobijedit će tjeskobu, pomoći će vam da vidite širu sliku i vjerujete svojoj djeci. Vaš znak ima duhovitu i filozofsku stranu te ćete doživjeti majčinstvo kao veliku avanturu. Dok će se neke žene odjedanput osjetiti "staro" s velikom odgovornošću, vi ćete se osjetiti poletno. 

Djevice sve vole napraviti savršeno, što može biti jako izazovno za vas. Ali majčinstvo vas može naučiti kako ublažiti samokritičnost. 

Možda te zanima... Dirljiv video: Isti dan iz mamine i dječje perspektive Roditelji

Vaga

Vrline: strpljenje, osjećaj za lijepo, pravednost

Mane: nedosljednost, taština, snobizam

Vaga uvijek traži tu neuhvatljivu "ravnotežu", ipak je to znak koji je predstavljen vagom. Majčinstvo vam može pomoći da pronađete svoju središnju točku, dovodeći vas iz samog kaosa u centar. Žene koje su poznate po tome što stanu pored svake ruže samo da bi je pomirisale, odjedanput zbog majčinstva vode strukturirani život.

Vaga je znak koji predstavlja odnose i najsretnija je kada živi za drugu osobu. Djeca će vam dati savršen izgovor za to. Organiziranje vlastitog života i dječjih života je nešto u čemu ćete se osjećati poput sirene u vodi. Volite sve stereotipove koji su vezani za djetinjstvo - od prevelikih kućica za lutke i kamiona sve do čajnih zabava. Vage ne vole žuriti, a i imaju veliku sposobnost biti u sadašnjem trenutku s djecom. Zabavljate će vas njihovi zadaci, a i uživat ćete u njihovim pitanjima i znatiželji - sretni jer možete satima objašnjavati zašto je nebo plavo i pomoći im naći mjesto gdje se točno na nebu nalazi zlatna ribica koja je umrla.

U tom smislu, žena Vaga modelira samopomoć za svoju djecu te ćete ih odijevati u divnu odjeću za klince. Ponekad će vaša djeca izgledati kao da su dio osobnog projekta u kojem vlada vaša taština. S vremena na vrijeme podsjetite sebe da vaša djeca nisu rođena kako bi bili vaši ambasadori. Težite odnosu u kojem će vladati zdrava ovisnost - gdje se poštuje individualnost i razdvojenost jednako kao i duboka povezanost i zajedništvo.

Možda te zanima... Supermoći koje žena dobije kad postane majka Roditelji

Škorpion

Vrline: snaga, prilagodba, intuitivnost, snažna volja

Mane: manipulator, paranoja, emotivna nedostupnost, opsesivnost

Žena u ovom znaku je magnetična mama  - znatiželjna mješavina šašavosti i kontrole, nadahnuća i zastrašivanja. Puno toga će ovisiti o vašem raspoloženju, vaša djeca će se morati pridržavati pravila ili odmaknuti od vas kada budete gnjevni. Bez straha štitite svoju djecu srcem i dušom. Škorpionka lako prihvaća majčinstvo. Kao vodeni znak jednostavno brigu za druge ljude imate urođenu u sebi. Vaše dijete otopit će sve obrambene zidove u vama. Najteži dio vašeg majčinstva bit će kako kasnije pustiti dijete u svijet. U međuvremenu radit ćete jako kako biste svojoj djeci osigurali život jer je novčana sigurnost izuzetno važna za vas. 

Život s vama može biti iscrpljujuća igra šaha, ali kraljica na kraju pobjedi. Vaša planiranja, kontrola, manevriranja i zaobilaženja dio su božanskog plesa između vas i svemira, koji šapće malo glasnije nego drugim znakovima. Škorpioni imaju jako razvijenu intuiciju i teže tome da vjeruju svom unutarnjem vodiču. Uostalom, rijetko kad će ih odvesti na krivi put.

Strijelac

Vrline: pustolovnost, mudrost, duhovitost

Mane: nestrpljivost, grubost, previše spontanosti i nedostatak strukture

Kao najslobodniji znak u zodijaku, roditeljstvo je zanimljiva prilagodba za vas. Spontani Strijelci žive u trenutku, reagiraju impulzivno i instinktivno. Obožavate svoju neovisnost, a u toj novoj razini stabilnosti možete se osjećati nadrealno. Tko, vi morate disciplinirati? Biti autoritet? Roditeljstvo znači veliku promjenu u životu za ovaj znak. Iako možete biti divni s djecom, ponašati se s njima kao s pravim osobama, djeca također zahtijevaju puno energije i vremena. Vaš životni stil jednostavno će se morati mijenjati. Čak i ako ste izvrsni u planiranju, sada ćete morati integrirati i potrebe drugih ljudi koji zahtijevaju aktivnu rutinu.

Vladavina Jupitera ovaj znak "tjera" da rade do iscrpljenosti ili da potpuno izbjegnu posvećenost. Poznati ste po tome da prvo nešto učinite, a kasnije postavljate pitanja. Ovaj smion duh je mač s dvije oštrice kada je u pitanju majčinstvo. Vaša spontanost život čini zabavnim. Stavit ćete djecu u auto i voziti se daleko samo kako biste vidjeli cirkus. Takav improvizirani odmor ili zabavu nitko ne može organizirati kao vi. Ali kada su u pitanju struktura i planiranje pokazat će se da vam to nije jača strana. Kada sve ostalo ne uspije, zapamtite: u majčinstvu nema uvijek dostojanstva, pa upotrijebite svoj urođeni smisao za humor da biste vidjeli božansku komediju u svemu tome.

Jarac

Vrline: planiranje, sklonost strukturiranju, tradicionalne vrijednosti, dosljednost, pažljivost, strpljenje

Mane: zabrinutost i anksioznost, opreznost, pesimizam, sumnja u sebe, sklonost okrivljavanju

Tko je tvoja mama odnosno tata? S obzirom da je Jarac "očinski znak", ovo daje zanimljiv zaokret u vašem majčinstvu. Ako se stereotipno razmišlja,  vi biste bili više tata nego mama - odnosno imat ćete obje uloge u jednoj. Nije da u vama nema sentimentalnosti ili ženske strane, ali vašim znakom vlada Saturn, zapovjednik koji je povezan s autoritetom, muževnošću i strukturom. Ne bojite se postaviti granice i učiti svoju djecu potrebnim životnim lekcijama. Željeli biste biti bliski svojoj djeci, ali ne morate biti njihovi najbolji prijatelji. Hijerarhija koja se temelji na godina za vas je dobra. Kao tradicionalni znak vi poštujete svoje roditelje (iako vam se možda ne sviđaju) i možete biti jako konvencionalni.

Vi ste mama koja teško pokazuje ljubav i ponekad je malo kruta u zagrljajima. a svoju predanost pokazujete svojim radnjama, a ne izljevima ljubavi. Kako će izgledati vaše majčinstvo dosta ovisi o tome kakav ste vi imali odgoj. Jarci mogu biti "stare duše" koji su poput vojnika u svojoj obitelji, čuvajući svoje osjećaje duboko u sebi. Možda je u vašem djetinjstvu bilo teških iskustava u kojim ste morali puno toga nositi na svojim malim leđima ili su možda vaši roditelji puno radili kako vi vam sve osigurali. I sada osjećate duboku obvezu da im sve to vratite uspjehom.

Izražavate žensku ljepotu u kojoj je prekrivena duboka snaga. Vi ste stijena vaše obitelji koja sve drži zajedno. Jarac je znak koja stvara i uz svoju radnu etiku možete biti glavni hranitelj u obitelji. Izbjegnite svoje obveze kad god ste u mogućnosti kako ne biste propustili važne i slatke trenutke u životima vaše djece. Obratite pozornost kada vam ljudi govore "tako brzo prolazi" jer se ne šale i djeca stvarno brzo odrastaju.

Vodenjak

Vrline: mladenački duh, otvorenost, originalnost, pravednost

Mane: turbulencije i drama, odvajanje, stvaranje granica

Što se dogodi kada pomiješate djevojku iz susjedstva, obožavateljicu rocka, ženu koja vježba karate i nosi nekoliko tetovaža - dobit ćete pravu mamu u znaku Vodenjaka.

Žena u ovom znaku je jako znatiželjna i nemoguće ju je staviti u neku "kutiju". Jako je nježna, ali i spontana i obožava vršiti nadzor. Vi ste specijalizirani za organiziranje kaosa i vaše roditeljstvo može biti podložno promjenama bez prethodne najave. Život s ovom mamom može biti pun ludosti, ali nikad neće biti dosadan. Vi gledate svoj život kao na jedno veliko putovanje i želite da vaša djeca iskuse čarobnu utopiju što je duže moguće.

Planet Uran koji vlada vašim znakom je nekonvencionalan, a povezan je s emotivnim odmakom, pobunom i iznenađenjima. "Očekujte neočekivano" je rečenica koja može opisati ovu majku. Vodenjaci su poznati po tome što se osjećaju nelagodno kada je u pitanju intimnost te imaju povremene veze i prijateljstva. Za vas je najveće iznenađenje majčinstva dubina koju ćete osjetiti u svojim emocijama. Možete plakati jednu minutu, a zatim ćete postaviti svoju masku na lice. Toplina i hladnoća su zadane u vašem znaku i trebat će vam neko vrijeme prije nego pronađete ravnotežu kao mama.

Istovremeno u vašoj četvrtoj kući vlada majčinstva vlada tradicionalni znak Bik. Što znači da će se vaša nomadska osobnost smiriti i pružiti korijene tek kad u vaš život uđu djeca. Naravno biti u sadašnjem trenutku neće vam uvijek biti jednostavno. Za Vodenjaka je važno održati svoju individualnost i kada postane roditelj. Iako je to važno za svaku mamu, za nju je posebno važno da održava svoj mladenački duh i društveni život. Ako ste voljeli odlaziti na glazbene festivale, sportske igre ili na izložbe pronađite način da povremene udovoljite svojoj znatiželji. Isto vrijedi i za vaš neobičan stil. Ako pokušate biti "savršena" mama i domaćica jedino što ćete poželjeti je biti buntovnik i osjećat ćete se kao u klopci. Pronađite pravu ravnotežu između poštovanja vlastite individualnosti i dosljednosti u životu vaše djece.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Riba

Vrline: suosjećanje, mašta, brižnost, kreativnost

Mane: manipulacija, nestabilnost, krivnja

Mama Riba je zavodljiva sirena i prirodna mama ubačena u jedan glamurozni paket. Volite smjestiti svoju obitelj u udobnom, ali i luksuznom mjehuru, a vjerojatno će vam dom biti dobro opremljen te usklađen s garderobom. Srećom vi imate dovoljno topline pa će to biti očaravajuće mjesto koje neće plašiti druge mame. Ribe su zadnji znak zodijaka. Vi ste empatični, eterični, duhovni i osjetljivi, mudri te emocionalno inteligentni. Znate kako sebe tretirati kao božicu, a potaknut ćete mame oko sebe da učine isto. 

Vaše srce je uvijek na pravom mjestu - čak i ako vam glava nije. Nema običnih dana u vašem kućanstvu, a vaša djeca bi mogla biti zadivljena onim što izvučete iz rukava. Očaravajućim odmorima, putovanjima, izletima - nudite puno toga. Hoće li biti dobri ili katastrofalni? Otkrit ćete kada to učinite. Albert Einstein, Riba, je rekao: "Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta."

Međutim, vaš slobodni stil života može značiti nedostatak granica ili stabilnosti. Možete biti malo previše tamo negdje, zbunjujući svoju djecu kada postanu stariji zbog nepredvidljivih promjena i nedostatka strukture. S obzirom da mrzite da vam se govori što da radite i kada da nešto učinite, možda ćete se boriti s rasporedom vašeg djeteta, kada treba jesti i ići na spavanje. Najbolje je da vam vaš partner pomogne oko čvrste strukture koja je djeci potrebna kako biste se lakše izborili s tim dijelom roditeljstva. 

Vaša djeca znaju da im uvijek čuvate leđa i da ne postoji žrtva koju ne biste napravili za njihovu sreću. Zasigurno će odrasti sa zdravim osjećajem samopoštovanja. U vašim očima oni ne mogu pogriješiti i vi ste tu da ih smirite, razmazite i razveselite se zbog svakog njihovog dostignuća. Iako imate svoj život, zadržat ćete bliskost s djecom tijekom godina. Mama, najbolji prijatelj i socijalni radnik - vi ste sve to i činite to bez napora i elegantno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.