Roditelji Sretna mama 06. rujna 2021.

Dan lijenih mama: Kako ćeš ga proslaviti?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Biti mama najteži je posao na svijetu, a čak i ako si opuštena mama kojoj nije bitno da je kuća uvijek savršeno čista i uredna i da svi članovi obitelji dobiju za ručak točno ono što žele, sigurno maštaš o danu samo za sebe. Danas možeš proslaviti Dan lijenih mama!

Mame bi definitivno trebale imati više svojih dana u godini osim onog najvažnijeg - Majčinog dana koji se u cijelom svijetu slavi u svibnju. Jer mame svejedno i na svoj dan rade, čiste kuću, kuhaju, brinu o djeci i kućanstvu. Biti mama najteži je posao na svijetu jer od mame se traži da je dostupna 24 sata dnevno, radi u nemogućim uvjetima, malo spava, ima neograničeno strpljenje te je odlična kuharica koja kuha i nekoliko različitih jela kako bi svi članovi obitelji bili zadovoljni, čistačica i spremačica čiji je dom savršeno uredan, vozačica, savjetnica i još puno toga.

Čak i ako si opuštena mama kojoj nije bitno da je kuća uvijek savršeno čista i nisi vrsna kuharica, sigurno često maštaš o danu samo za sebe. Zanimljiva ideja dolazi iz SAD-a, naravno. Naime, prvog petka u rujnu tamo se obilježava Dan lijenih mama (Lazy Mom's Day) kad se potiče mame na odmor, opuštanje i jednostavno - lijenost!

Možda te zanima... Mama kućanica pokazala mužu 'što zbilja radi cijeli dan' Roditelji

Kako mama može biti lijena? Tu je velika uloga partnera ili muža koji će s djecom pripremiti doručak, ručak ili večeru i odvesti mamu na posao ili oprati suđe. Ili jednostavno možeš naručiti pizzu ili dostavu hrane koju voliš i uzeti odmor od kuhanja. I naravno preskočiti jedan dan čišćenja i pospremanja za djecom, pogotovo ako su djeca veća.

Muževi ženama izazivaju veći stres nego djeca?

A kako naše mame zamišljaju svoj savršeni dan, saznali smo na našem forumu.

Masaža za opuštanje

"Kad bih imala jedan dan za sebe, samo za sebe? Pa izgledao bi nekako ovako: probudim se, popijem kavu, spremim se, odem u šoping, na frizuru, možda i na masažu ili umjesto masaže napunim kadu vodom, pustim omiljenu glazbu i uživam. Sve to vrijeme dijete čuva baka, druže se s drugom dječicom, idu na igralište i slično. Znam da je moje dijete na sigurnom pa se mogu opustiti. Predvečer odem do svoje male mrvice, koja me dočeka osmjehom, pusicama, zagrljajem, odemo kući, dočekamo tatu, večeramo, malo se poigramo, spremimo dijete na spavanje i uživamo u trenutcima za sebe, hehe", zamislila je svoj savršen dan mama10.

via GIPHY

Uživanje na plaži

"Kako sam u blaženom stanju, gotovo svaki dan je savršen (znači ako nemam tegoba). Ono što bih pridodala je da bi dan bio savršeniji da se prije poroda opustim na nekoj plaži na našem Jadranu, okupam se, lagano pijuckam kavu i uživam u hrani i raznim desertima (što mi trenutno nije moguće zbog gestacijskog dijabetesa). Naravno, ništa to ne bi bilo lijepo bez pratnje moga mužića", napisala je buduća mama bjap.

tata beba Možda te zanima... Koliko nam partneri pomažu oko djece i kućanskih poslova? Roditelji

Dugo spavanje i doručak

"Tata se ujutro digne prvi, pripremi doručak i kavu, nahrani malenog, spremi ga i odu vani igrati se. Ja spavam minimalno do 10 sati, probudim se kad ono na stolu kava i doručak, savršeno. Doručkujem, popijem kavu i odem se tuširati, čak uspijem i namazati tijelo tj. umasirati kremu nakon tuširanja. Skoknem na masažu i pridružim se dečkima u parku, sjedim na klupici uživajući na suncu i promatrajući ih kako se igraju. Popodne idemo u ZOO ili šetnjicu u prirodu, lagano uživanje i igranje s dečkima, neprocjenjivo. Navečer maleni večera, a onda raspalimo muziku i plešemo dok tata završava romantičnu večericu, mali je umoran i spreman za spavanac, a nas dvoje nastavljamo uživati", napisala je krixsa.

Volim te, ali od sad štrajkam s kućanskim poslovima

doručak u krevet, obitelj | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Piknik u prirodi

"U jutro bi nas probudio mili glasić naše predivne djevojčice. Toliko dugo željena djevojčica naš je centar svijeta, i dan ne bi bio savršen da svaki trenutak nije proveden s njom. Nakon zajedničkog doručka, otišli bismo na vožnju biciklima u prirodu, daleko od gradske buke i gužve. Gledajući nju kako uživa u igri, zaboravili bismo na sve brige i probleme. Cijeli sunčani dan proveli bismo vani, na pikniku i vožnji. I kad bi navečer moje zlato zaspalo, zahvalila bih Bogu na malom anđelu koji mi svaki dan čini savršenim", poželjela je maricka11.

Možda te zanima... Zašto su mame troje djece pod stresom, a mame četvero tako opuštene Roditelji

Druženje s prijateljicama

"Bez svojih prijateljica ne mogu, naravno i bez svojih najdražih, a i bez bilo kakve aktivnosti. Svoj dan bih počela ranom zorom jednim rolanjem sa svojim 'sportskim' prijateljicama uz malu dozu trača. Slijedila bi kavica s mužem i malcem. Onda masaža i malo uređivanje, pa obiteljski ručak. Pa Wellness s prijateljicama, glasna muzika, sauna, jacuzzi, čaj. Večera sa svojim dečkima i za kraj dana dobar izlazak sa svojim damama, do zore. I da, stigla bih sve to!", opisala je svoj savršen dan mama lovrinjogaucho.

via GIPHY

Lebdenje u bestežinskom stanju

"S obzirom na to da sam već poprilično zasićena s radnom svakodnevicom koja mi ne ostavlja gotovo ništa vremena samo za sebe, moj savršen dan bio bi katapultiranje oko Zemljine orbite! Plutala bih u bestežinskom stanju baš kao i moje misli. Pravi odmor za dušu i tijelo", poželjela je mama Ivanas.

Možda te zanima... Opisala tipično jutro zaposlene mame s četvero djece Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.