Roditelji Zanimljivosti 09. ožujka 2021.

Tate misle da su kućanski poslovi podijeljeni 50:50

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Većina tata misli da su kućanske poslove ravnomjerno podijelili sa svojim ženama, ali mame se naravno ne slažu.

Moj suprug svake večeri poslije večere opere suđe i volim ga zbog toga. Ono što ne volim je činjenica da on misli da je samo on to radi, podijelila je za Parents.com blogerica i majka Hollee Actman Backer. 

"Opet sam oprao suđe!", ponosno je rekao sinoć dok sam sjedila za kuhinjskim stolom i pomagala djeci oko domaće zadaće. "O moj Bože, pa što onda", odgovorio mu je moj desetogodišnjak, "mama to stalno radi i po milijun puta u danu!"

Mame provedu trećinu života brinući o djeci i kućanstvu

I zapravo uopće nije bila iznenađena kad je čula da u novo istraživanje pokazuje da tate misle da više rade kućanske poslove nego što to zapravo i je

Možda te zanima... Tate se puno više zabavljaju, a u Hrvatskoj malo rade kućanske poslove Roditelji

Istraživači iz Centra za istraživanje Pew zatražili su od 1.807 roditelja da im odgovore na pitanja vezana uz kućanske poslove i odgoj djece. Evo što su zaključili: Iako su oba roditelja najvjerojatnije priznala da mame preuzimaju više poslova vezanih uz podizanje djece, tate često misle da kućanske poslove dijele 50:50. Ali ne!

Polovica majki je u anketi izjavila da rade više od svojih muževa kada je riječ o kućanskim poslovima, dok je samo 32 posto očeva potvrdilo isto. Međutim, nevjerojatnih 56 posto očeva izjavilo je da je kućanski posao podijeljen jednako, a samo se 46 posto majka je to potvrdilo.

Možda te zanima... Muževi ženama stvaraju veći stres nego djeca? Roditelji

Pa tko je u pravu? Žao nam je tate, ali studija pokazuje (kada je u pitanju karijera)  da mame provode dodatni sat oko skrbi za djecu, a tate provode dodatni sat na poslu. Zašto je to tako? Možda je to zato što, dok muškarci postaju bolji u obavljanju svog dijela fizičkih aktivnosti, kao što je kuhanje, pranje posuđa i igranje s djecom, a mame još preuzimaju poslove poput zakazivanja i odlaska liječniku, vožnja djece u školu i vrtić, pakiranje ručkova...  Kao rezultat toga, više od 41 posto žena kaže da im je roditeljstvo 'otežalo napredak u karijeri', dok je isto to odgovorilo samo 20 posto muškaraca. 
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dercy0

    Moje ime je Darci Lyne. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi je pružio dr. Nosakhare da mi pomogne da povratim svog bivšeg muža njegovom čarolijom ljubavi i magije. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer je moj muž stvarno varao i tražio razvod, ali kad sam naišao na e-poštu Dr. popraviti odnos i učiniti ljude sretnima u njihovom odnosu. Objasnio sam svoju situaciju, a onda sam tražio njegovu pomoć, ali mi je na moje najveće iznenađenje rekao da će mi pomoći oko mog slučaja i da sada slavim jer se moj suprug potpuno promijenio na bolje. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je dr. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com možete ga i dodati na Whats-app: 2349083639501 On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu. I to je savršeno u vašem odnosu. Želiš li svog bivšeg povratnika? političke ambicije? Rješenje problema bez djece? Rješenje financijskih problema? Slaba erekcija i brza ejakulacija? rješenje bolesti i bolesti tijela Sve vrste rješavanja problema astrologijom? Rješenje problema razvoda?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.