Roditelji Sretna mama 15. travnja 2016.

U čemu zaposlene mame provedu 81 minutu dnevno?

majka kći ljubav
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majke koje svoj posao obavljaju kod kuće posvećuju dvostruko više vremena brizi o obitelji. Britanski psiholozi tvrde da je važno pametno iskoristiti vrijeme provedeno s djecom pa makar i 81 minutu

Kako uskladiti zahtjevnu karijeru i obiteljske obveze? S ovim problemom svakodnevno se susreću milijuni žena. Najnovije britansko istraživanje pokazalo je da zbog toga najviše ispaštaju djeca.

Posvetite se djetetu, makar i 81 minutu

Naime, pokazalo se da zaposlene mame dnevno provedu samo jedan sat i 21 minutu u aktivnoj brizi o svojoj obitelji. S druge strane, majke koje svoj posao obavljaju kod kuće posvećuju dvostruko više vremena direktnoj brizi o djeci. One na zajedničke aktivnosti poput hranjenja, kupanja igranja sa mališanima potroše 2 sata i 35 minuta. Iako to može ukazivati ​​da je emocionalni razvoj djece ugrožen zbog majčine prezaposlenosti, stručnjaci kažu da to ne mora biti slučaj. 

Britanski psiholozi naime tvrde da je jednako važno pametno iskoristiti vrijeme provedeno s djecom, pa makar se ono svodi i na 81 minutu dnevno. Zato oni roditeljima savjetuju prakticiranje zabavnih aktivnosti koje potiču zbližavanje s djecom. Zato, kada dođete sa posla, nemojte se odmah baciti na sređivanje doma, već se posvetite djetetu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.