Roditelji 24. listopada 2024.

Prije svakog putovanja s djecom, tata kaže mami dvije riječi: Znam da se mogu osloniti na njega

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Putovanja s djecom nikad nisu laka niti jednostavna. Ma koliko djeca bila dobra i pristojno se ponašala, nikad to vrijeme nije lako i bezbrižno…

Mogu djeca biti najbolja na svijetu, mogu biti najbolji putnici na svijetu, mogu biti puni razumijevanja i odraditi putovanje jednako kao odrasli. No, svejedno je to vrijeme provedeno u putovanju, na primjer u avionu, s djecom vrlo zahtjevno. Svaka i najmanja svađa, prepirka ili rasprava s djecom može biti vrlo naporna ako su oko nas nepoznati ljudi koji prate svaki naš postupak. U takvim je situacijama vrlo važno da roditelji budu zajedno u svemu.

Dani Bennington u rujnu je podijelila jedan sasvim običan video svoje obitelji koji je ubrzo postao viralan, na njezino čuđenje. Naime, njezin suprug i ona pripremali su se za jedan od većih izazova s kojim se povremeno moraju susresti: dugačak let s malom djecom.

Video je snimila dok su ona i suprug Jake čekali let za povratak kući s troje djece. U jednom trenutku Jake se okreće svojoj supruzi i kaže:

„U redu, isti tim, isti tim. Isti tim. Bez obzira na to što se dogodi, isti tim", kaže Jake pa onda doda još i: „Postat će dlakavo unutra.“

Ova jednostavna fraza, svije riječi – isti tim – može nas tako jednostavno „resetirati“ i pomoći nam nositi se s nedaćama koje nas čekaju. Sve je lakše kad znaš da je partner na istoj strani kao i ti, da će ti pružiti podršku.

„Svaki put kad idemo na putovanje s našim divljim čoporom djece, on kaže ovo", piše u opisu videa mama Dani. Za ovaj par, izraz „isti tim“ ima značenje i izvan putovanja i dječjih izljeva bijesa. Ta je fraza godinama bila kamen temeljac njihove veze, još od vremena kada su počeli pokušavati zasnovati obitelj.

„Godinama smo se borili s neplodnošću i to je bilo jako teško, a tada se možete osjećati vrlo usamljeno", objasnio je Jake Bennington za Today.com. „To može biti stvarno osobna stvar, definitivno za majku, ali i za tatu, i jako je važno kroz to pokazati solidarnost."

Njihovo putovanje i konačni uspjesi s izvantjelesnom oplodnjom zbližili su ih kao par, a ta je fraza ona kojoj se često vraćaju na tračnice.

"Bez obzira na to koliko je dobro, bez obzira na to koliko su dobro odgojena djeca, to je još uvijek tona posla i tako se lako izgubiti u tome", objašnjava Jake Bennington. „Idete od jedne potrebe do druge, a sebe i svoje potrebe ostavljate po strani. Stoga je jako važno reći svom partneru: 'Hej, tu sam s tobom. Osloni se na mene. Možeš se pouzdati u mene.'"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.