Roditelji Kolumne roditelja 28. rujna 2022.

U čekaonici kod pedijatra: Tuđe dijete je uvijek zarazno, naše nikad

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad pitaš nekog od roditelja što mu je djetetu uvijek dobiješ odgovor tipa „ništa, samo kašlje“,“ništa, samo ima temperaturu 40“, „ništa, samo vodene kozice“, „ništa, samo streptokok“

Kad dođete s djetetom kod pedijatra to vam je ravno filmu 'Dobar, loš, zao'. Svatko svoje dijete drži čvrsto uz sebe, roditelji se međusobno odmjeravaju pogledom u stilu Clint Eastwooda, ne bi li uočili s kojom dijagnozom su drugi doveli dijete. Svi se boje da će ono tuđe zaraziti njihovo.

Kad pitaš nekog od roditelja što mu je djetetu uvijek dobiješ odgovor tipa „ništa, samo kašlje“,“ništa, samo ima temperaturu 40“, „ništa, samo vodene kozice“, „ništa, samo streptokok“.

Dakle, tuđe dijete je uvijek zarazno, naše nije nikad.

Ne daj Bože da netko od roditelja u čekaonici otvori kroki, na sam zvuk otvaranja tog čarobnog paketića sva djeca momentalno pohrle prema toj osobi, a roditeljima se pred očima samo vrte svi ti dječji prstići u jednoj vrećici krokija, hej pa vidjela sam prije onu curicu kako je kihnula u ruku. Traumi nema kraja. Dok roditelji pokušavaju zauzdati svoje voljeno čedo i privući ga uz sebe to isto čedo urliče, viče, negoduje, otima se i to sve zbog te vrećice krokija, pokušaš mu objasniti da mi imamo kući puno krokija i da ne smije dirati sekin (jer smo pristojni, a ne jer ne želimo razmjenu kroki bacila)

Izlazi medicinska sestra dijeli brojeve, kao u banci, da se ne bi roditelji posvađali oko toga tko je prvi na redu, međutim svejedno se uspiju posvađati oko broja, kreće rasprava tko je zaslužio manji redni broj i čije je stopalo prvo prešlo preko magične crte-ulaza u čekaonicu.

Možda te zanima... 6 stvari koje pedijatri žele da roditelji prestanu raditi Roditelji

Padobranac 'Jamoramsamopouputnicu'

I onda uvijek dođe jedan padobranac 'Jamoramsamopouputnicu' koji uđe preko reda. 'Jamoramsamopouputnicu' pokuca na vrata ordinacije dok ga drugi roditelji mjerkaju, u sebi psuju, ali pokušavaju zadržati dovoljno integriteta da prešute.

Naš 'Jamoramsamopouputnicu' ulazi s djetetom i zatvara skroz vrata za sobom, hodajući unatrag i napola spuštanih kapaka gledajući grupu nesretnika na hodniku, što kod ostatka čekatelja izaziva početak izgovaranja prethodno ne izrečenog na glas, jer ako je zatvorio vrata za sobom sigurno neće biti „samo sekundu-dvije“ ....

'Jamoramsamopouputnicu' je došao po uputnicu za dermatološki pregled prišta na djetetovoj bradi, ali usput se sjetio da mu se je dijete prije četiri dana dva put nakašljalo, pa bi bilo prigodno da ga doktorica i pregleda, nikad se ne zna. A pošto je već tu možda bi ga doktorica mogla i izvagati i izmjeriti, čisto da budemo sigurni, sad kad se je već dijete izulo trebalo bi pogledati i stopala, tko zna, možda ima ravna stopala, sa stopalima nema šale, usput se doktorici pojada na aftu koju ima u ustima pa otvori usta da mu doktorica pogleda, jer „one ženske u ljekarni ništa ne znaju“, a nema vremena kod svoje doktorice ići. Nakon 28 minuta izlazi van s ispričavajućim pogledom, međutim oni iskusniji čekači mu mogu primijetiti slavodobitni osmjeh u kutu usana. Po gradu se dvadeset dana priča o tom drzniku.

I tako.....dođeš u 6 i 30 da budeš prvi na redu, dočeka te već trideset pet ljudi, budeš na redu oko 13 i 45. Novopečeni roditelji jadni dođu oko deset i ne ponesu sa sobom hranu i piće (ha-ha, novajlije su uvijek smiješni). Iskusni ponesu pečenu kokoš, dvije litre vode, tri energetske pločice, banana jastuk i jastučiće za sjedenje (tko može sjediti na onim hladnim drvenim klupama?), bojanke za dijete, razne zvečke, loptu, trampolin....

Bude to zbilja zabavno, totalno adrenalinski izlet.

Kolumna je prvi put objavljena na našem portalu 2020. godine.

Možda te zanima... Prestani tražiti savjet na društvenim mrežama, odvedi dijete liječniku! Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does... Give it a shot yourself... Visit Now... https://bit.ly/39JrDqt 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.