Vrtić 02. prosinca 2023.

Genijalno! Ovaj samohrani tata pretvara hranu u likove iz crtića

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan kreativni tata hranu za kćer pretvara u pravu čaroliju! Od hrane radi likove iz filmova, igračaka i crtića...

Vrijeme jela može postati pravo bojno polje za roditelje, posebno ako je dijete izbirljivo s hranom. Australski znanstvenici proveli su više od 80 studija kako bi ustanovili što učiniti s izbirljivim mališanima. Ustanovili su da pritisak, nagrada kao i roditeljske ucjene i prijetnje neće pomoći. S druge strane, ako obitelj jede zajedno i uključuje djecu u pripremu hrane, to će smanjiti mogućnost odbijanja određenih namirnica na tanjuru.

Mališani su aktivni i vrlo znatiželjni, uvijek zauzeti nečim drugim, stoga ne bi trebalo čuditi da im mirno sjedenje za stolom predstavlja izazov. No, jedan se samohrani tata dosjetio genijalne ideje! Michael Weeks otac je petogodišnje djevojčice Sylvie koja, baš kao i većina djece u toj dobi, nikad nije bila ljubiteljica zdrave hrane, a posebno je veliku averziju imala prema voću i povrću. Zato se njezin tata dosjetio savršenog načina koji je promijenio njezin odnos prema hrani. Ovaj kreativni tata hranu pretvara u njezine omiljene likove iz crtića.

Umjesto bezličnih i dosadnih obroka, ovaj tata svojoj djevojčici svakodnevno servira omiljene likove iz filma Frozen, Pepu pig, čudovišta, životinje i ostale likove iz njezinih omiljenih crtanih filmova i, kako kaže za Metro, to je pun pogodak. Svoje zanimljive kreacije počeo je objavljivati na Facebooku. Tamo je odmah dobio pozitivne reakcije drugih pa je odlučio inspirirati i druge roditelje, ali na Instagramu. 

''Kad sam prije tri godine ostao sam s njom, počeo sam razmišljati kako bih je mogao uvjeriti da je sva hrana dobra, pogotovo jer je na početku za večeru tražila samo pileće nuggetse'', objašnjava Michael koji je i sam, kaže, mlad ostao bez mame i to ga promijenilo.

Zbog nje je još kao dijete zavolio kuhanje, a tu je ljubav odlučio prenijeti i na svoju kćer, koja mu danas pomaže u osmišljavanju i spremanju zabavnih jela. "Moja mi kći pomaže u pripremanju, sjeckanju, rezanju i kuhanju, a tako slađe pojede pripremljeni obrok jer je ponosna na ono što je svojim rukama napravila", objašnjava i dodaje kako mu nije nimalo teško raditi zanimljive kreacije od hrane jer njegova djevojčica uvijek sve pojede.

"Kada je krenula u vrtić, postala je vrlo izbirljiva s hranom i počela odbijati neke namirnice koje ni njezini prijatelji nisu voljeli, ali sad uz igru jede sve i usput uči o hrani, što joj je odlična priprema za budućnost", dodaje ponosni tata.

U nastavku izdvajamo nekoliko prekrasnih kreacija koje ovaj tata priprema s puno ljubavi i objavljuje na svom Instagram profilu!

 

Možda te zanima... Pet stvari u kojima je tatin utjecaj jači na razvoj djeteta Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.