Starija cura je prvi zubic dobila sa 7mj i 10 dana a s 2god i 2mj je imala svih 20. Skoro pa nisam ni znala da joj zubi idu. Nije bila cendrava ni nervozna, nije bas ni slinila. Najbolji pokazatelj mi je bio osip na guzi koji bi prosao cim zubic izadje.
Ali zato mladja curka nadoknadjuje sve ono sto seka nije osjetila. Nevoza, plakanje, nacicavanje, stalno budjenje po noci, plakanje u snu, nekad je bila po noci duzi perio budna npr sat i pol, osip na guzi, jako mekana stolica, krvave desni na mjestima di zubi izlazi. Uglavnom uzas. Prvi zub je dobila sa 6mj i 10 dana, drugi nakon 6 dana. Onda 2 mj pauze pa 6 zubica u tri tjedna. Onda opet 2mj puze pa u 6 dana su izasle sve cetvorke. S 11mj je imala 12 zubica. Prije par dana su izasle sve trojke tako da sada sa 16mj ima 16 zubica. za svaki sam znala da izlazi. Mislim da su cetvorke bile najgore jer su najduze izlazile. Kad su izasle probila je bila samo jedna strana svake cetvorke pa su onda druge strane naknadno probijale i to ju je jako bolilo jer su cetvorke siroke. Na tim mjestima je bilo kao izrovano i krvavo. Ma jadnica se namucila s tim zubicima. Vec me hvata muka od petica pa se nadam da nece tao brzo krenut.
Cure, kako vam ide dojenje otkad su zubi izašli? Ja se tako bojim da će bolit, jedva sam one ragade preživila...
Malenoj je danas ravno 4 mj. Sa tri i pol su krenuli kao problemi sa zubicima dosta rano, tada sam to smatrala problemom, povremeni plac slinjenje trpanje svega u usta nervoza …mazala calgelom i bilo bi ok. Medutim zadnjih 5 veceri uopce ne spava stalno se budi pa place, pa zaspe na rukama cim je spustim za 10 min opet plac. Sad tek vidim da su ovo problemi Sa zubicima. Najgore mi je sto zadnjih 5 dana preko dana uhvati takav plac da jednostavno nemogu je nicime umirit, danas mi je toliko bio zao od 12 do 3 je plakala grizla usnicu itd. I dala sam joj pola cepica, zaspala je u roku 10min i spavala 2 sata ostatak veceri je bila ok. Evo sad sam opet budna jer se malena svako malo budi. Sutra vec vidim isto sto i zadnjih dana ali citala sam malo i ako bude opet isto plac plac i plac opet cu dat pola cepica jer se vidi da ju strasno boli. Uipce neznam kad mogu ocekivat zubic s obzirom da ju je pocelo ovoliko mucit. Nigdje nemogu s njom jer kad je primi nervoza nazalost ne pomaze ni mazenje ni nosenje znaci apsolutno nista :(
Ninna,jel joj daješ one glodalice što se hlade? Mojoj je to pomoglo. Doduše, nije toliko plakala kao tvoja curica. Ali, neka dva-tri dana je bila dosta razdražljiva, i sve bi gurala u usta.
Obično bi Calgel smirio stvar ili nešto hladno (glodalice, čak je i metal od vezice za dudu znala držati u ustima...a šta da joj radim). A kad joj je izbijao treći zubić (zapravo, sad smo vidjeli da su joj dva odjednom išla), razdražljivost je dosta dugo trajala. Tipa, traje dva tri dana, pa mir neko vrijeme...pa opet tako. I tako skoro dva mjeseca.
Nadam se da će joj uskoro izaći zubić....sretno!
Ja ne znam jesu nama krenuli zubi, ali cini mi se da da. Moj K ce evo za koji dan 6 mjeseci. Danju je jos sve pod kontrolom (iako nije ona vesela beba kao prije), ali noću je prava akcija. Malo vise slini, ali ne u mjeri u kojoj sam očekivala... Gura sve u usta, ali je tako vec neko vrijeme. Noću se budi u placu i cesto s bolnim vriskom-nekad ga smiri duda, nekad dojenje, nekad maženje, nekad nosanje... Nema sto drugo biti nego zubi jel? Malo sam mu pregledala desni i cini mi se kao da su se malo zadebljale, ali nista crveno ili upaljeno... Sto vi kažete?
Krešimir 19.08.2014. <3
Mene je " frka" da to izbijanje zubica ne traje mjesecima
Vec skoro 2 tjedna mi je V razdrazljiviji, slini, gura sve i svasta u usta i grizeeee...ja nist ne kuzim da je naoteceno ili nekako drugacije, ali kad mu masiram desni ili stavim Calgel , primiri se ....
Marija, da mu kupis neki gel za zubice pa probas mazati i vidjeti kako ce reagirati??
Onda vjerojatno jesu zubici...
Tako je i kod nas, ne slini bas onako jako kako neka djeca znaju, ali svasta je u ustima....jucer sam mu dala sirovu mrkvu da gricka....hladno i tvrdo iz frizidera, bas taman za bolne desni...da si vidjela ljutnju kad sam mu je pokusavala uzet
U svakom slucaju, nadam se da vas to nece dugo patiti
Sortiraj odgovore
Najstariji