Tigrica super da ste bolje! Cure kojima su bebuške imale koronu: jeste morale na neki pregled pluća nakon? I koliko se odgađa cijepljenje? Moj još uopće nije cijepljen do sada, prvo zbog urinoinfekta odgođeno, pa onda zato jer mu je brat imao virozu. Trebao bi se cijepiti krajem mjeseca, ali ako skupimo koronu očito ništa ni tada. Već polagano ispadamo ko neki antivakseri 😳
Nama pedijatrica nista nije rekla da trebamo doc na kontrolu. Samo da smo u izolaciji do 18.
Tako ni meni nije rekla pa sam sama trazila da malog ubace na neki pregled cim je prosla izolacija. Nije cak ni dugo slusala pluca (onako standardno), rekla da je sve uredu. Mali mi nije puno kasljao; mozda ko ima vece simptome salje dalje u bolnicu na pregled il bolje preslusa. Prebacila je 2 mj cijepljenje.
Nez za rodiljne naknade jel se odnosi za ove koji vec koriste il tek trebaju pocet koristit naknadu.
Mateo 30.11.21
Čini se da beba ima vodene kozice. Krenulo još u četvrtak s 2 točkice na licu, jučer jedna nova, danas još 3 na rukici i temperatura 37.3. Zvala dežurnu, moramo pratit ako će izbit još jer nisu sigurni jesu kozice ili možda radi nečeg od dohrane ali po slikama s neta to su kozice. Brat nema. Pokupio je ili pred dva tjedna kad je imao uzv bubrega u bolnici ili u jednoj zatvorenoj igraonici u koju sam ih glupaca vodila. Iako je tad bio meni u klokanici svo vrijeme. Samo da prođe bez većih problema 😔
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Ajoooooooj, miš mali 🙁
Al neka te tješi da oni to pregrme lakše kad su manji. Ja se tresem sad s 33 jer ih nisam imala 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ajme svasta se izdogadjalo vidim.
Melani-pa di njega opet?! Drzim fige da ipak nisu kozice, jer ce onda i brat pokupiti, ajme majko.. ali dobro, kako kaze Upitnica sve to oni dobro podnesu, puno bolje nego mi.
Tigrica drago mi je da su muke po koroni prosle, bar za mazu (to mi je preslatko😍, moja zvjerka ne voli ni da joj kremu mazem a kamoli da se mazimo🤪)
Bru- ako ja to dobro citam trebalo bi zahvatiti sve koji se nalaze u statusu primanja roditeljskih naknada, naravno ako im placa nije bila manja od te naknade.
Taya-mala ti je bombon. Ja bi umrla da ju vidim onako da stoji.
Novasrecica i Jana bas mi je drago da ste se javile. Imala sam osjecaj u jednom trenu da samo nas tri, cetiri jos citamo forum…kad vidim ove bebe koje puzu i sjede sa 6 mjeseci, ajmeeni. Pa za cas ce situacija eskalirati hahhahahhah
Mi smo imali par grbavih dana, nervoza je bila na nivou. Cini mi se da joj je zubno meso dolje kod jedinica malo svijetlije, ali nema zubica jos. I imale smo prvu reakciju na hranu, pa da vas upozorim da budete oprezne. Znaci dala sam joj domaci, nespricani, negnojeni, paradajz iz maminog vrta samo da malo cucla. Ali znate kaj znaci malo, nista skoro. Nije prosla minuta a citavo lice oko usta je bilo tamno crveno a po bradi je i urtikariju dobila. Usrale smo se mama i ja, ona je htjela hitnu zvati ali nekako sam procijenila da je reakcija kozna i da ne ide na disne puteve. Dala sam joj bocicu s vodom i puno ispirala i sve je bilo ok. Ona se citavo vrijeme smijala ko da smo mi potpuno lude kaj panicarimo. Uglavnom, oprezno cure. Nikad covjek ne zna.
Ali kako moje dijete voli more, vise nece bas ni u fredov kolut. Samo bi da ju ja drzim u vodi, a ona ko mali pas mase rukama i nogama. Znaci vodu je bura bas dosta ohladila, tak da je meni malo nelagodno uci, ali mala se ni ne strza kad joj nogice namocim.
Sutra imamo 6mj., a iduci tjedan se vracamo u zg i imamo cijepljenje i kontrolu. Koliko ja mogu izvagati ima 8,5kg i 70cm. Stvarno je velika…
Ubila sam vas sa postom, soriii
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bog cure, i ja vas čitam kad stignem, danas evo da nešto i napišem. Možda me se koja od vas još sjeća sa trudnica.
Mi smo medju mladjima, 5 mjeseci i deset dana. Otpočetka sisa, s tim da smo dodavali po potrebi AD. Sa nekih tri mjeseca više AD nije želio ni okusiti i od tada sam natukla 10 kg jer sam jela kao svinja da bi on imao mlijeka (stalno sam se bojala da mu nije dosta iako se nikad nije žalio 🙄)
Sa puna 4 mjeseca smo dobili preporuku od pedijatra za uvođenje dohrane za ručak (povrće) i nakon tri tjedna i večeru (griz i voće). To je opća preporuka koja se daje svim roditeljima. Čak se nakon navršenog 5. mjeseca uvodi i treći čvrsti obrok, tako da Melani nemoj toliko da brineš jer tvoj malac papa sa žlicom. Mi smo za sada još na dva obroka sa žlicom, i tako ću ga ostaviti do 6-7 mjeseci jer vidim da mu je to dosta. Ja mu kašice i griz radim dosta tečne, malo gušće od krem juhe jer mi tako puno bolje kaka (2-3 puta na dan). Tako da imamo 2 obroka na žlicu i sisa još uvijek bar 8 puta na dan. Noću i dalje sisa svaka dva sata kao novorođenče, najradije ni bio stalno na sisi i dotočio kad se malo slegne 😅.
Bibi moj isto dobije osip od rajčice (koju ja jedem), moram i dalje jako paziti na ishranu.
Pola sam zaboravila komentirati, znam, oprostite mom mama mozgu 😅.
Upitnice ti si mi kino, volim čitati tvoje postove
Pozdrav cure i nadam se Melani da nisu kozice
Nada ja te se sjećam sa prošle teme, baš mi je drago da ste super ti i bebač i da vam lijepo ide dohrana.
Zasad ima nekih deset točkica samo po licu i rukici, temperatura do 37.4, ali čim zaspi se spusti na normalnu, pratimo ako će se širiti dalje, on je danas bio sav vesel i ponašao se uobičajeno, mislim da ga to što god da je ništa ne smeta niti ne svrbi 😄
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Bibi, uh baš jaka reakcija na rajčicu, dobro da se brzo povuklo. Takve reakcije oko usta moj stariji ima na bilo koji sirup za imunitet koji smo mu pokušali dat, jednom mu je pokapalo po vratu i prsima i to je bilo kao da ga je netko sa koprivom opalio, užas, ali se brzo povuklo kad smo namazali aloe vera gelom.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Bibi moja je bas maza, al prema meni i najvise je vezana za mene. Tata je dobar za zabavu.
Taya zaboravih malecka ti je med medeni. Napredna ženska.🥰
Nada ljepo sto si javila. Tvoj bebac je stariji od moje maze 11 dana. Napredniji ste sa dohranom. Ja svojoj dam po malo, ne forsiramnju. A morat cu. I moja cesto cica ponoci, pogotovo od 5 ujitro pa nadalje,
Melani drži se 💪,nadam se da ce lako proc sa vodenim kozicama.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Cijene..... Aptamil skocio na 119kn. Odusevljena sam 😩
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ne moram da forsiram mog malca, papa kao prasence, samo viče “mmmmmm nam nam” 😂 Siku voli al mu je to više sada za pred spavanje i za po noći a po danu daj nešto konkretno, oblizuje se na naše tanjure kad jedemo. Al ne dam mu treći čvrsti obrok jer ne želim da mi se smanji proizvodnja mlijeka.
Cure koje ste vodile bebe na more, šta im obučete dok ste u moru? Nekakvu majičicu gore ili ništa? Koristite li kreme za zaštitu?
I još jedno pitanje od dosadne mene, jeste vi dobile menstruaciju i kad? Ja još ništa 🤷♀️ Jel to ima veze sa dojenjem?
Sortiraj odgovore
Najstariji