Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JanaL.
    14. Srpanj 2022. 21:33

Pozdrav! Evo da se I mi malo javimo, ali čitamo sve😉 
    Tigrica nadam se da ste dobro. Opet krenulo ovo ludilo s koronom 😔 
    Melani nadam se da su „samo“ zubi. Tako i sebe tjesim jer i moj nis ne jede. Samo je kod nas obrnuto. On neće jesti na žlicu, a cica kad god se nudi…samo daj🙈 Na početku je dobro krenulo s dohranom , ali onda…četiri žličice jedva pojede uz 20 min nagovaranja. 7.7. Je napunio 7 mjeseci i u 10 dana je dobio 4 nova zuba. Jedinice i dvojke gornje. Ja sva u čudu. Čak je to bolje prošlo nego što sam mislila.  I taman si mislim kako je sad miran neko vrijeme…a jučer vidim da mu je donja dvojka natečena…i evo je, danas vrh vani! Ti zubi mu rastu ko gljive. Izgleda da će imat puna usta od jednom.
    More. Evo mi živimo na moru ali još nismo bili🙈😅 jedva čekam isprobati onaj Fredov kolut...ali nikako krenut. Naslijedili smo ga…inače je preskup 😬
    Netko je pitao za komarce. Isprobali smo onaj chicco sprej i neki bedž i neke naljepnice iz dm za koje sam citala da su dobre (Mosquitan ili tako nekako se zove)…prošli smo bez uboda. Bedž i te naljepnice sam lijepila na kolica, a spricala sam ga po nogicama i odjeci kad smo navečer bili vani. Po noći smo koristili onaj Raid aparat…neki family…koji (kao) nije štetan za bebe. Da da sve to🙈 kod mojih u istri su te beštije grozne! 

💙👶 07.12.

JanaL.
    14. Srpanj 2022. 21:33

Vrtić…evo ni mi nismo dobili Vrtić tj. Jaslice. Kako je Upitnica napisala I kod nas je isto. Djeca rođena poslije 31.8. Su građani drugog reda😓🙄🤭 Stvarno ne znam kako ćemo se snaći kad se vratim na posao. Za baka servis su moji daleko, a njegovi još rade. Za sad imamo u planu jedino da kad meni završi roditeljski, tata uzme onih njegovih 2 mjeseca. Bojim se da ćemo morat naći nekog da ga čuva, a to je opet problem jer koga naći od povjerenja. 
    Prije naravno nisam išla za tim pa čak i kad su drugi roditelji pričali o raznim „roditeljskim“ problemima…sad osjetim na svojoj koži koliko to sve zivcira i boli…osim vrtića zivciraju me parkirna mjesta koja su toliko uska da je dijete iz sjedalice nemoguće posjesti ili izvuc ako se netko parkirao do mene…o idijotima koji demonstrativno projure kraj mene dok izvlačim kolica neću ni pričati😬 Osim toga, u ovoj europskoj zemlji nema ama baš nigdje (osim ako ste u trgovačkom centru) mjesto gdje možete presvuci bebu. A bankine, ako ih uopće ima su skroz neprilagođene za kolica😓
    Ovaj post je krenuo u čudno smjeru 🙈. Sorry cure! Umjesto da pišem vladajućima i gradskim ocima , ja vas tu tlačim 🙈🤣😅🤗  ali bar me razumijete jer sigurno imate i vi takve ili/i slične probleme.
    Držite se hlada i uživajte s bebicama 🥰

💙👶 07.12.

Bru1502
    15. Srpanj 2022. 09:35

Ja sam pitala za komarce, hvala ti. Pet zubi svaka cast.🙂 steta za vrtic i kod nas se tesko dobiva za djecu rodjenu iza ljeta, a samo jedan privatni vrtic s jaslicama uvik popunjen. Neke zene onda krenu odma na drugo jer im nema tko cuvat starije dijete. A neki upisuju u vrtic i preko poznanstava djecu u bilo koje doba godine.

Mateo 30.11.21

Tigrica
    15. Srpanj 2022. 12:40

Evo da se konacno javim. Maza je dobro pregirala  koronu, tempe. nema vise💪 hvala bogu. Jedino malo kaslje , sve u svemu dobro je.  Galam mi, otkrila je glasnice ,cijela kuca zvoni . Nije htjela pit vode, ali je zato visila po cicama ... 
    Zato je mene ubila korona.Jedva dolazim k sebi, tu kod mene valjda pola sela ima koronu, vratila se na velika vrata. Grozno...
    Sto pisete za vrtic nismo ni mi u boljoj situacija, sa vrticem i cuvanjem. Nezamislivo mi je da tak mala ide  jaslice, a morat ce i to privatno. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    15. Srpanj 2022. 13:03

Tigrica super da ste bolje! Cure kojima su bebuške imale koronu: jeste morale na neki pregled pluća nakon? I koliko se odgađa cijepljenje? Moj još uopće nije cijepljen do sada, prvo zbog urinoinfekta odgođeno, pa onda zato jer mu je brat imao virozu. Trebao bi se cijepiti krajem mjeseca, ali ako skupimo koronu očito ništa ni tada. Već polagano ispadamo ko neki antivakseri 😳

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    15. Srpanj 2022. 13:48

Nama je pedijatrica nekidan dosta dugo slušala pluća i pogledala uši i rekla da je sve ok.
    -
    Cijepljenje nam je pomaknula za rujan, a trebale smo sad u srpnju. Kaže da je osim korone, radi vrućine bolje pomaknuti. 
    Dosad je primila samo BCG u rodilištu i 1 dozu Di-Te-Per s 4mj (stara pedijatrica je odlucila nju sporije cijepiti jer je ranije rođena čisto radi predostrožnosti), al evo sad nam se dodatno sve pomaknulo. Al dobro. 
    -
    Nasmijala si me s antivakserima 😂
    -
    Inace, s punih 6mj ima 66cm i 8kg okrugo. Dosta je usporio napredak otkad je baš aktivna. Rotira se na trbuh na obje strane, a na leđa samo preko lijevog boka. Do nekidan ne gmizala naprijeg gurajuci se nogama, a sad su ruke ojacale pa ide unatrag 😂 valjda ce uskoro spojiti to dvoje. 😁 i vrti se na trbuhu u svim smjerovima kao propeler. 
    Sjedenje se jos ne nazire, malo sam je posjela da vidim koliko je cvrsta - premalo, kao pijanac pada na sve strane 😂 kolica sam podignula na pola jer se samo tako zeli voziti. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    15. Srpanj 2022. 13:51

Isuse, pisem u mnozini, a rugala sam se tome. Ok, mommy brain 😂
    -
    Tipfeleri su moj zastitni znak, valjda razaznate sta je tocno 😶

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    15. Srpanj 2022. 16:42

melani32

Tigrica super da ste bolje! Cure kojima su bebuške imale koronu: jeste morale na neki pregled pluća nakon? I koliko se odgađa cijepljenje? Moj još uopće nije cijepljen do sada, prvo zbog urinoinfekta odgođeno, pa onda zato jer mu je brat imao virozu. Trebao bi se cijepiti krajem mjeseca, ali ako skupimo koronu očito ništa ni tada. Već polagano ispadamo ko neki antivakseri 😳

Nama pedijatrica nista nije rekla da trebamo doc na kontrolu. Samo da smo u izolaciji do 18. 

Tigrica
    15. Srpanj 2022. 16:44

Cure jeste vidjele da ce dic rodiljnu naknadu za drugih 6 mj.. to jest limin na 7, 500 ?   Samo nepise kad ce krenut, hoce li sa kolovozom ili ne.

• Upitnica_Split
    15. Srpanj 2022. 18:01

Ja sam shvatila s kolovotom, isplata u rujnu. Al povrsno sam citala jer meni naknada ostaje ista, nemam 7500 ni na punoj placi 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.