Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tigrica
    07. Srpanj 2022. 20:21

Mi ga trošimo al jako malo. Prije sam joj davala iz cicanja kad bi trazila  jos jest, al sad vise ne . Samo prije spavanja i to malo ,ne puno. Tako se naucila.
    Nama je aptamili oke. Na jedinici smo. Budemo presli na dvojku vjerovatno kad bude 6 mj. stara. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    07. Srpanj 2022. 20:36

Tigrice, ako dojis, a Aptamilom samo nadopunjujes, ostani na jedinici. Pre bi bio bolji jer je rađen baš za kombiniranje s dojenjem, al kako je mala razlika među Pre i 1, ne moraš sad mijenjati.
    Dvojka se ne mora koristiti ni oni brojevi nakon. Mogu i pocetne sve do postupnog uvođenja kravljeg mlijeka.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    07. Srpanj 2022. 20:38

Znas da moja voli papati i stalno bi vise i vise. Ja joj nisam davala nista pored onih 5*180ml (oko200ml gotove tekucine, manje pojede jedino na bocici kad jede i kasicu) ali mi se cini da bi joj oko te stalne gladi mozda pomoglo malo ‘ teze’ mlijeko. Pitat cu pedicu i nazvati aptamil savjetnike da vidim. 
    Isto na jedinicu nisam isla jer je jako slicna pre, a dvojka ide za drugih 6 mj zivota koliko znam.
    Kupam ju do vrata (nekad i do nosa nenamjerno🙈). Znaci prvi dio kupanja ulazi na mojim rukama u more dok se malo ne privikne. Tu se glupiram s njom, dizem,spustam, nasmijavam uglavnom. Onda ju stavim u kolut i tako se jos malo brckamo tocnije plutamo😂
    Ona lize kolut i gleda natpis na njemu🤦‍♀️ 
    Sve skupa 15-20min max. Dopizdi joj. E onda se nosimo po plazi i to joj je super zabavno jer je sve sareno, a mama moze ponosno prosetati svoju top figuru😂
    Sve skupa moj dojam je da voli more, ali kao i sve drugo  brzo joj dosadi. Ali popodne ona vec bude pospana i malo nervozna pa je i za ocekivati…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    07. Srpanj 2022. 21:07

Super! 😊😊😊
    Je, vole gledat svijet oko sebe. Valjda bi i nama tako bilo da upadnemo kao Alisa u Zemlju cudesa 😂
    👍 za top figuru 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    07. Srpanj 2022. 21:15

Eto ja nisam niti znala to za adaptirano , mi smo prelazili prema napunjenim mjesecima, čak i s prvim koji je jako slabo jeo. A pre nisam niti koristila odmah bi krenuli s jedinicom. Mislim da bi mogli ostati što duže na jedinici. Mi smo trenutno na Milumilu (jako slično Aptamilu) i nadam se da više nećemo morat mijenjati. Ovih dana mu je cijena otišla sa 85 na 98 kn što je baš veliki skok. 

Moj sad preko noći produži i do 5 i pol pa nekad čak i 6 sati bez buđenja za hranjenje. Sestra od pedijatrice mi je rekla da ga ni slučajno ne puštam toliko dugo bez hrane jer je još mali (sa skoro 4 i pol mjeseca i malo preko 7 kg). Meni to nema smisla. Da je gladan budio bi se za jesti. Preko dana dobije na svaka 3 sata i sad smo na 850-870 ml, čak i s tom dužom noćnom pauzom.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    07. Srpanj 2022. 21:28

Boooze, pa ako dobro jede i napreduje, ne budi se beba. To da je novorođenče i da slabo dobiva, jasno. 
    Strašno. Nek ona budi svoje. S 4ipo mj si sretan da napokon i ti spavaš 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    07. Srpanj 2022. 21:59

Upitnica meni je pedijatrica rekla da je Pre za bebe koje su ranije rodene sa malom težinom i da ima vise kalorija od obicnog , i da joj ne dajem pre nego obicnu jedinicu. U početku sam joj  davala  Pre. Hvala sto si mi objasnila ,sa dohranom idem korak po korak jer sam bila ziher da mi nece trebat nego ce cica bit dovoljna. 
    Hvala na savjetu onda cu ostat na jedinici. Da dojim i izgleda joj je cica dosta. Ne buni se poslje cicanja da bi jos , a prije je . 
    bibi ne spominji top figuru,  da ne dojim neznam  kakva bi bila,  svaki dan tamanim cokoladu, jedan do dva reda. Prije nisam tolilo tamanila čokoladu ...

• Upitnica_Split
    07. Srpanj 2022. 22:00

Pre ispred imena mlijeka je za nedonoščad, a Pre iza je početna formula. 👍
    -
    Ja imam isto kila kao prije al to nista ne izgleda kao prije 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    07. Srpanj 2022. 23:15

Hvala za info. 

melani32
    08. Srpanj 2022. 11:52

Figura je meni čak ok jer sam s kilama sad riješila i višak od prve trudnoće. I dlake po trbuhu su se srećom povukle same od sebe. Iskreno, u najgorem stanju su mi grudi, od četvorke su došle na nekakvu jadnu dvojku svi grudnjaci od prije trudnoće su mi ogromni😭 . Te cice stvarno izgledaju otužno. Nakon prve trudnoće su nakon prestanka izdajanja isto bile u lošem stanju ali su se nekako povratile 🤣. Mislim da općenito izdajalica dosta loše utječe na grudi. Ono što je još dobro je stanje "gospođe". Nakon prvog poroda rez je bio ružan ali ovaj put su nekako sa novim popravili taj stari pa sam zadovoljna barem s tim 😆. Sori cure ako je ovo previše informacija 🤣🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.