Kak su vam malci? Jel vas zicaju da im pustate crtice?
Kod nas je to novost i stalno pjevanje pjesmica. Sto puta u danu ringe ringe raja, sretan rodjendan i iso’ medo u ducan.
Moram jos nesto nauciti a mozak tabula rasa, ko da sam njoj u trudnoci pola poklonila. Koncentracija i pamcenje nakon poroda je next level 😂 snalazim se cistim improviziranjem.
E da, Upitnice, tezina, izgled, pratim te u stopu😊 nikad konkretnija😂
Spremim maloj rucak a ja jedem cips. Sad lezim pored nje u krevetu, citam knjigu i jedem nutela kekse🐷
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Poznato.... topim žlicu u maslac od kikirikija i nutelu da dobijem snikers 😂😂😂
-
Kod nas su crtici cesto na tvu. Ona malo pogleda, malo se igra, a da je ne zanima. Al ako prebacim, poludi. Ono kao kad djedovi soavaju u fotelji, uzmes daljinski a oni skoce "gledam to!" 😂
-
Provele smo 4 dana skupa na godisnjem. Jedan sam uzivala sama. Al vidim da je i ona gustala. Jutra bi provele u gradu u setnji, svaki dan drugo djecje igraliste. Doma spavanac. Rucak prije nego tata dode s posla i onda s njim negdje u đir. Prvi put da nisam imala osjecaj da sam SAMO tjedan dana na godisnjem. Nisam o poslu imala kad ni promisliti 🥳🥳
Jucer smo kupili badminton rekete jer se volimo tako zabavljat. Ona se zaljubila! Jedva je docekala da blagajnica otuče račun jer ona treeeba reket veći od sebe 😂 sutra ce je baka cuvat dok se mi razbacujemo po terenu 😂😂
-
Polako smo spremilo krevetic, planiramo do ljeta i kolica. Da mih mogu proslijediti sestri koja ceka bebu. Iako se ova moja mala sad opet zaljubila u kolica. Spomenem rijec "setnja", dode do kolica i idemoooo. Kazem da cemo setat i plač. A na kraju pola izlaska šeta 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Nama su crtići nažalost pomoć u hranjenju, gleda Barba papa i Binga to su mu nekako najdraži pa nam je i torta na Binga.
Pjevuši melodije neke ali bez teksta, govor je po mojoj procjeni na razini djeteta od godine dana. Muž želi privatno logopedu, ja bi ga za sad još malo pustila. Jako se veselimo svakoj novoj riječi koju izgovori. Kad gledam videe što je sve stariji pričao u toj dobi baš mi bude teško ali što možemo.
Upitnica vi još čekate za logopeda ili ste obavile?
Ja isto imam najviše kila ikad jer se trpam šećerom, mislim da sam neku ovisnost razvila. Uvjek sam puno slatkog jela ali sad je van kontrole...
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Logoped nam je ovog petka pa javim šta kaže. Ona jasno govori samo mama, njam, mijau, vau. Ostalo onomatopeja. Vidim da moze govorit jer se zaleti pa ponovi za nama gluposti poput PIH, NE i BABA. I onda se povuče u sebe. Počela je dosta toga brbljat I pjevušit dok se igra al doslovno kao jednogodišnjak. Odlično sve kuži, u stanju je odraditi naredbe iz složenijih rečenica (npr. zatvori vrata od kuhinje i donesi mami taj balun), al imam osjecaj da ili ne zeli ili je nesto psihicki blokira da prica. Ne znam trebamo li je pohvalit kad prica nesto ili se pravit da nismo culi. Nadam se da ce nas uputit logoped.
3 MPO postupka
💜 01/22.
E ja se razmisljam da li da dam necakinji krevetic, iako ne znam zasto jer ona spava ko priljepak pored mene. Nema sanse da padne vise (do sad je bio kao neka zastita).
I kod nas barbapape i bing najdragiji😊 s tim da ju barbe bas hipnotiziraju. I isto popizdi ak maknem crtice.
Mislim da logoped vrlo brzo pomogne zdravim klincima, kao sto su vasi. Cim sve razumiju i nesto sitno pricaju to je samo neka mala blokada.
Upitnice, ako sam dobro razumjela za sestru, cestitam!😊
Curka 🤍 - 17.01.2022.
I nama je krevetic koristio kao ograda na kraju bracnog, da ne padne. Spavala je u njemu minimum minimuma. Sad smo donijeli muzev krevet od svekića i spojilo ga s bracnim pa imamo 3 metra dugacak ležaj. Napokon svi imamo mjesta 😂
-
Sestra mi je trudna, da. Bas se veselim, al sad mi se to sta zivi u Slo cini jos gore, necaka/necakinju cu viđat premalo 😭😭
3 MPO postupka
💜 01/22.
A brak. Evo ne znam. Doslovno je doslo do toga da ako ja NISTA ne govorim, sve je ok. Al zamisli, nekad se ne mogu suzdrzat kad vidim nepravdu pa bude svađe. U dobrim danima je najhepi, najbolja zena, dijete ovoono, a nekad mi u svađi kaže da ga nije briga ni ako se skupim i da bi ga više bolilo da mu dijete odgaja moj otac nego sta ne bi on. Sutra sve super. Trudim se stvarno ne uzimat sve pod ozbiljno i konacno, al umori me nekad i potrefi pms i umor i sta ne.
-
Sinoc izidem na pub kviz. U centar grada. Kisa pada, idem busom, dio puta pjehe. On oko 22h napise da ide lec. Cim je zavrsilo, krenem doma i dodem u najkrace vrijeme moguce al putem se svađamo jer - kviz je sigurno davno zavrsia, idem li doma, lako meni, di sam, di sam SAD, tako ce drugi put i on bit vani do 3 ujutro (a bilo je oko 23i30). I onda sam ga digl iz kreveta kad sam dosla da to raspravimo. Rekla sam da ja nemam nista protiv da kad iziđe ostane i do jutra, preuzet cu jutarnju smjenu s malom jer svak treba odmor. Isto tako i ja. Je, je, klima glavom, sve je ok, mozda sam malo pretjera, zabrinia sam se. Samo zelim jednak tretman za oboje. Jer ne moze dijete bit samo moja briga. Ili samo njegova. Da bi bili ok, moramo se oboje trudit. S vremenom je s njom lakse organizirat se j sve al on nekad poludi jer bi tio malo one ranije bezbriznosti. Alaaa, a ja ne bi? Al ovo nam jr sad zivot. Presaltaj se vise, prosle su 2god!
-
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji