Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Clarissa
    03. Listopad 2023. 08:10

Bok cure! Kod nas se prilagodba nastavlja od ovog tjedna, nakon prvih 5 dana je naravno zakurio i sav se zaštopao, prehlada neka pa je bio doma 4 dana, jučer proces ispočetka ali čak je uspio do 2 biti i odspavao je tamo. Hranu još uvijek svu odbija, plače čim vidi zgradu vrtića i drama je na rastanku i opet kad ga tata pokupi, rasplače se čim ga vidi. Bude se to s vremenom stabiliziralo, no dobro je da ga muž vodi, meni srce pukne samo kad čujem da je plakao, a znam da je to sve normalno. Za vikend je bila velika funjaža na nas oboje, posebno na sam spomen vrtića, protestira. Joj da, tantrumi, sad su još jači, ovaj vikend su bili ispadi kao nikad dosad, ludilo na svako ne ili ako mu nešto nije po volji, a posebno kad pelenu mijenjam, to kao da mu je okidač. Luda neka faza, toddler definitivno po ponašanju
    Bočice s mlijekom više nema, ukinuli smo prije mora i tu zadnju koja je revijalno išla prije spavanja, vidjela sam po njemu da mu se više ne pije, a i kroz dan se napuca svega pa sam samo prestala davati - prvu večer mu je bilo čudno, drugu već kao da odavno nema bočice. Ne znam točno koliko mliječnog unese, nekad više, nekad manje, ali jede sir i vrhnje, tvrde sireve obožava, stavim i parmezan kad paše uz jelo, voli čvrsti jogurt, a i kroz druge namirnice dobiva kalcij tak da se nadam da je to sve pokriveno.
    Melani ovo što ti Bibi veli, isto mislim da bude sve ok, tako joj vježbaj nogice i kukove i bude to sve super. Prije nekoliko tjedana sam mu počela davati onu biorelu čoko multi, kockicu svaki dan, ne znam jel da uzmem nešto jače za imunitet ili zapravo tu pravila nema, ionak se mora imunitet izboriti s vremenom, a svi su u skupini stalno šmrkavi i zaštopani...
    Kupila sam mu jastuk jer stalno hoće spavati na mom, uzela sam onaj my first pillow (da, ja nasjednem na reklame čim mi na fejsu iskoče) pa ću ga kad se privikne na vrtić probati vratiti u njegov krevetac, i dalje caruje u našem, a samo dnevni spavanac je voljan odraditi u svojem. Već dugo spava jednom dnevno, oko sat ili sat i pol, kako kada, a navečer obično zaspi oko pol9-9 pa do ujutro 7-8. bilo je i nekoliko iznenađujuće mirnih noći, sad su opet plačevi u snu i zaziva "tata, tata", vjerojatno proživljava ostavljanje u vrtiću i sve oko toga. Sve više je kao pačić koji bi samo za tatom išao, a kad se ja vratim s posla doleti mi u zagrljaj i sav je umiljat, do prvog sljedećeg ispada koji dođe ubrzo

Tigrica
    07. Listopad 2023. 15:22

Krenem pisat pa odustanem. Mama mi zavrsila u bolnici, na kraju sam ju morala stavit u dom. 
    U bolnici su je unistili. 
    Maza zaspe kako koji dan. Nekad ranije oko 19:30, nekad kasnije oko 22:30. Sve ovisi kad se probudila, gdje je bila, koliko je spavala popodne i gdje. Popodne zna drapit u komadu do 2 i po sata. Pogotovo ako neko spava sa njom. Ili je uz nju..  Popodnevna  dremka je u porosjeku oko sat i pol.

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

bibi
    08. Listopad 2023. 12:55

Zao mi je…prebrzo je dosao taj dio zivota gdje mi moramo na njih paziti..
    Pisi ako zelis.. nadam se da ce sve dobro zavrsiti

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    08. Listopad 2023. 20:23

Tigrica drži se!
    Kod nas je teška faza. Velikom je silno dosadno, maleni se vješa po meni cijele dane i noći, nosio bi se stalno, uhvatio me išijas i tako neka slabost. Kad sam sama s njima ponekad mi dođe neki osjećaj ko da ću se srušit u nesvjest. Moram ić izvadit krv i nadati se da je "samo" anksioznost a ne neki baš zdravstveni problem. Malena je počela polako odbijati bočicu, ma to mi je čak i smiješno, sve se ponavlja oko hranjena kao i s njih 2. Samo da izdrži na bočici još mjesec dana pa idemo na žlicu tako je kako je. Inače je i dalje jako dobra i nezahtjevna. Muž mijenja posao pa se i oko toga brinem, samo da bude sve ok na novom poslu i tako. Dan po dan. Nadam se da ste dobro i da su bebe zdrave!

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    09. Listopad 2023. 16:18

A bas smo vesela grupa😕 
    Melani, nitko od malenih ne ide u vrtic?
    Ja moram prijavit da se malena nakon nekoliko potpino divljih mjeseci ipak malo primirila. Bolje spava pa je lakse s njom kroz dan. 
    I dalje je vani jako izazovno,stalno vuce na svoje i ako ne dobije sto zeli, sjedanje na pod i vristanje. Najsvrsishodnijim mi se pokazalo brzo naci distrakciju, ptica, neki auto u boji, avion, bilo sto.. mali su jos pa ih se moze smuljati. Ne znam kaj ce bit kasnije.
    Za vikend smo bili na prvom baby rockasu i bila je solidna.. koliko se inace mice od drustva, ovaj put nije odmah pobjegla.
    Svasta prica vec, sad je stalno na tapeti sladoled i spek😂
    Jesu izasli nekom zadnji zubici? Pitam se jel to moze isto bit uzrok nervozi, iako mi nismo imali vecih problema. 
    Drzite se…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    10. Listopad 2023. 08:19

Drži se Tigrice...baš su to teške stvari :( Ako ti dođe da se istreseš, piši ako će ti se dati, drži se.

Kod nas bio baš težak vikend, spojile se opet neke temperature, zubi, opća zaštopanost, nervoza i sve što ide s time. Ne znam ni kak fukcioniram na poslu jer nisam spavala danima. Al okej, proći će i to, jučer je napokon jeo u vrtiću (čak sve obroke), to je veliki pomak jer dosad iz principa sve tamo odbijao. I sve više toga hoće baš sam, obuva si papuče i tenisice, izuva, često obuje lijevu na desnu al nema veze, kao da iz dana u dan sve više toga izvodi sam. :) A grize u noći, kad ga zubi ulove prvo grize jastučnicu, onda se namerači na mene drito na vrat, dakle spavam s vampirom Noćas sam usisavač upogonila x puta, ko zna kak to susjedima zvuči kad on zaštopan vrišti a ja saugam, al ajde bar neš posaugam kad već pod ne stignem očistiti

• Clarissa
    10. Listopad 2023. 08:22

Melani kod mog je iza sto natečeno, al mislim da će trojke prije izaći, ne mogu procijeniti jer odsad mu se sve upali i onda su muke i umri muški nakon čega izađe samo jedan zub, i to trajeeee. Sa svakim zubom ista priča, ludilo brale. Mislim da ih zasad ima samo 9 ili 10. Teorija moje svekrve je da sam pogriješila što mu barem dvije bočice dnevno ne dajem jer kao nema dovoljno kalcija pa nema sve zube. E pa svašta...

• Clarissa
    10. Listopad 2023. 08:22

* ne sto nego sve :)

• missMAMA
    10. Listopad 2023. 12:12

Drage mame i tate!
    Možda baš vrtić u koji ide vaše dijete može biti odabran kao jedan od onih koji će dobiti vrijedne nagrade! Prijavite ga!
    Ovdje potražite sve detalje: 
    https://miss7mama.24sata.hr/vrtic/vas-vrtic-ima-posebne-kreativne-radionice-prijavite-ga-i-osvojite-vrijedne-nagrade-15774 

None

• Upitnica_Split
    10. Listopad 2023. 20:26

Tigrica

Krenem pisat pa odustanem. Mama mi zavrsila u bolnici, na kraju sam ju morala stavit u dom.
    U bolnici su je unistili.
    Maza zaspe kako koji dan. Nekad ranije oko 19:30, nekad kasnije oko 22:30. Sve ovisi kad se probudila, gdje je bila, koliko je spavala popodne i gdje. Popodne zna drapit u komadu do 2 i po sata. Pogotovo ako neko spava sa njom. Ili je uz nju.. Popodnevna dremka je u porosjeku oko sat i pol.

Žao mi je zbog mame. Drži se. 
    Sve je to dio života, al ne možemo se na sve pripremiti....

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.