Tigrica drži se!
Kod nas je teška faza. Velikom je silno dosadno, maleni se vješa po meni cijele dane i noći, nosio bi se stalno, uhvatio me išijas i tako neka slabost. Kad sam sama s njima ponekad mi dođe neki osjećaj ko da ću se srušit u nesvjest. Moram ić izvadit krv i nadati se da je "samo" anksioznost a ne neki baš zdravstveni problem. Malena je počela polako odbijati bočicu, ma to mi je čak i smiješno, sve se ponavlja oko hranjena kao i s njih 2. Samo da izdrži na bočici još mjesec dana pa idemo na žlicu tako je kako je. Inače je i dalje jako dobra i nezahtjevna. Muž mijenja posao pa se i oko toga brinem, samo da bude sve ok na novom poslu i tako. Dan po dan. Nadam se da ste dobro i da su bebe zdrave!
Joj, da. Sjećam se da si pisala isto i za našeg malog vršnjaka, to s odbijanjem bočice. Nadam se da si sad opuštenija jer je s dječacima sve proslo dobro, živi su i zdravi i super. 🤗
Anksioznost.... upravo sam u lošoj fazi. Opet imam neke situacije di mislim da sam luda i ne znam di sam. Neka situacija me vratila tocno u onaj momenat kad je mama umrla i sad se treba sve poslozit, di s ocem, kako sve financijski. A s njim sve tesko jer je alkoholicar i nesposoban za samostalan zivot i tvrdoglav a primanja mu nisu da moze zivit sam i placat kredit i rezije i hranu.... imam osjecaj da sam stjerana pred zid, opet. Sranje.
3 MPO postupka
💜 01/22.
A bas smo vesela grupa😕
Melani, nitko od malenih ne ide u vrtic?
Ja moram prijavit da se malena nakon nekoliko potpino divljih mjeseci ipak malo primirila. Bolje spava pa je lakse s njom kroz dan.
I dalje je vani jako izazovno,stalno vuce na svoje i ako ne dobije sto zeli, sjedanje na pod i vristanje. Najsvrsishodnijim mi se pokazalo brzo naci distrakciju, ptica, neki auto u boji, avion, bilo sto.. mali su jos pa ih se moze smuljati. Ne znam kaj ce bit kasnije.
Za vikend smo bili na prvom baby rockasu i bila je solidna.. koliko se inace mice od drustva, ovaj put nije odmah pobjegla.
Svasta prica vec, sad je stalno na tapeti sladoled i spek😂
Jesu izasli nekom zadnji zubici? Pitam se jel to moze isto bit uzrok nervozi, iako mi nismo imali vecih problema.
Drzite se…
Super je to šta ih se za čas zabavi nečim drugim i odvrati od tantruma 😂
Jedan čas kao da reži na mene i ništa neće, sljedeći se skula smijemo jer ja plazim jezik.
Ovo nas čeka i u pubertetu samo bez opcije distrakcije? 😂
-
Jučer muž ostao doma radi nekakve viroze. Nas dvije nakon posla i vrtica doma pojele pa par sati parkića pa do dućana, doma tuš i spavanac. Odličan dan al krepala sam. Danas sam sretna da je on bolje. Divim se vama koje sve same 👑
3 MPO postupka
💜 01/22.
Drži se Tigrice…baš su to teške stvari :( Ako ti dođe da se istreseš, piši ako će ti se dati, drži se.
Kod nas bio baš težak vikend, spojile se opet neke temperature, zubi, opća zaštopanost, nervoza i sve što ide s time. Ne znam ni kak fukcioniram na poslu jer nisam spavala danima. Al okej, proći će i to, jučer je napokon jeo u vrtiću (čak sve obroke), to je veliki pomak jer dosad iz principa sve tamo odbijao. I sve više toga hoće baš sam, obuva si papuče i tenisice, izuva, često obuje lijevu na desnu al nema veze, kao da iz dana u dan sve više toga izvodi sam. :) A grize u noći, kad ga zubi ulove prvo grize jastučnicu, onda se namerači na mene drito na vrat, dakle spavam s vampiromNoćas sam usisavač upogonila x puta, ko zna kak to susjedima zvuči kad on zaštopan vrišti a ja saugam, al ajde bar neš posaugam kad već pod ne stignem očistiti
Super da vrtić ide dobro! 🥳🥳 moja se trudi obuti ali ne ide 😂
Prema okolini, čini mi se da su rijetka djeca koja se ne priviknu na vrtić i ne vole ga. I to mi je utješno i drago.
Preslatki su u ovoj dobi. Još maleni a veliki 🥰
Drago mi je kad ujuteo odjuri teti u zagrljaj ali i kad meni dojuri kad dođem po nju. Sad je lijepo vrijeme pa su uglavnom vani kad dođem, ona se igra, preslatka, al čim me vidi - trk! Jedan dan se svi igraju, a ona sjedi na pragu i maše nogama
-
Govor - ništa. Mama. Mjau. Vauvau. Apsolutno sve razumije ali.... ujutro kao da nešto pjevuši bez riječi dok nešto radi, možda pjevaju u vrtiću. Ma propričat će. I krenut odmah s - jesmo li sami u svemiru? 😶😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Melani kod mog je iza sto natečeno, al mislim da će trojke prije izaći, ne mogu procijeniti jer odsad mu se sve upali i onda su muke i umri muški nakon čega izađe samo jedan zub, i to trajeeee. Sa svakim zubom ista priča, ludilo brale. Mislim da ih zasad ima samo 9 ili 10. Teorija moje svekrve je da sam pogriješila što mu barem dvije bočice dnevno ne dajem jer kao nema dovoljno kalcija pa nema sve zube. E pa svašta…
Mojoj fale još samo petice. Sve. Mada mislim da su krenule nedavno. Mislila sam da svima rastu istim rasporedom al ocito nema nikakvog pravila 😁
-
Svekrve i mudrosti.... wow. Da se zubići STVARAJU od kalcija iz mlijeka, ja bi ih imala u 3 reda kao morski pas 🤣🤣🤣🤣
3 MPO postupka
💜 01/22.
Cure hvala na podršci.
Upitnica dobro kazes, sve je to dio zivota, i nikad ne mozes biti spreman.
Polako guram, sad sam se smirila. Prvo mi je bio šok sto se pogubila, ko da se napušila. Onda iz bolnice pod mus ide van. Bezobrazni doktor koji je vrhunski ali ako mu se da koverta onda se brine o pacjentu. I na kraju kakvu su je pustili van iz bolnice, gorju nego sto je otisla kod njih.
I meni je financiski teze, treba doplacivat dom.
Melani budes ti to i sa maleckom rijesila. Decki su super, ide ti...malecka ce malo ranije pocet jest i dobro.
Moja se zadnjih tjedan dana pocela valjat po podu derat se i plakat kad nije nesto po njenom. Kao da je ljuta jer ju nerazumijem.
Drugi tjedan je doma, jer je prehladena, nee ide u vrtic. Vidim da joj fali jer joj je dosadno. Bez obzira koliko se igramo sa njom to nije to.
Govor nesto mrmlja, nije se nesto prosirio jedino zna ponavljat slogove iz pjesice. Dosta razumije, isto se sama hoce obut, ljeva na desnu i obrnuto, pa i obuc, Bitno da je ruku gurnula, u sta nema veze. Voli plesat i gledat se u ogledalo.
Zubici nema pomaka. Ima jedinice, dvijke i mislim perice. I to je to.
Mene peru zivci od smjeha i pjesme do suza. Kronicno sam nenaspavana, povotovo kako se sve izdesavalo sa mamom. Uz sve to ima posla u pogonu sam sto na sat. A muz dere po svom.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Pregazile nas obaveze? Nadam se da je to, a ne viroze 😁
-
Miška upravo odradila tjedan dana odmora od vrtića dok je na antibiotiku. Imala je jaku upalu grla (utvrđeno pregledom). Da se mene pitalo, ne bih nikad posumnjala na to jer je sve jela i pila. Sutra opet starta i nadam se da ćemo oborit rekord od 5 tjedana vrtića ili ga bar obraniti 😁
-
Kombinirali smo godišnji (ja), zamjenu radni dan za subotu plus kasniji dolazak na posao (muž) pa smo malo van ritma. Al ona spava ok pa se odmorimo. Mlađa ja, bez djece, odmarala bi 3 dana od nečega, sad imam 1 noć pa sam se navikla. Briga malu jesam li ja umorna ako ona nije 😂
-
Kako ste svi?
3 MPO postupka
💜 01/22.
Jutrooo!
Vjerujem da i druge, al mene ovaj ritam sustigao. Nesto je moralo ispast pa je ispala grupa, iako svaki drugi dan bacim oko u nadi da je netko nesto pisao. Pogotovo nakon vasih zadnjih poruka.
Kako ste svi?
Upitnice, ajd bar da ide na bolje. Jos ovu zimu i na konju ste s imunitetom. Mene to tek ceka iduce godine. Mislim da na kraju svi moraju sve to proci bez obzira kad krecu u vrtic.
Pisem kasnije, moram na posao lagano😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Upitnice ovo za 5 tjedana u komadu je za medalju! :) al vjerujem da budete i olimpijsku uskoro zaradile :)
Kod mene isto tempo, pregazena sam, jurim na posao i s posla, a vikende ne mogu nazvati vikendima koliko me oni strgaju. Mi napokon odradili prilagodbu i malac htio u vrtic, ostajao citav dan dok ne bih s posla dosla po njega, jeo sve obroke i spavao, sve super, i nakon tjedan i pol pobrao crijevnu virozu, povracanje proljev...preslo na nas...muza skrsilo u kicmu pa jadno musko nije mogao ni ustajati a ja, tko mamu pita, bez obzira na svoju kicmu, proljeve i mucninu naravno pazila na dijete da mu bude bolje, kak se nisam onesvijestila ne znam ni sama. Sad je bolje, nadam se da je ova etapa iza nas pa napadamo rusiti rekord od tjedan i pol
Drzite se sve, imam osjecaj da sam u novom prostor-vremenskom vrtlogu, kako to uopce nazvati. Brace yourselves, winter is coming jel
Hej cure, kod nas je kaotično ali dobro smo. Dečki se 90 posto vremena nešto nadmeću, koji put se malo i potuku a 10 posto vremena se lijepo igraju. Mislim da nije baš dobra razlika od 2 i pol godine i da treba bit ili veća, cca 4 ili skroz mala.
Miša muči probava, nakon nekog vremena tvrdih stolica razvio mu se strah od kakanja jer ga je bolilo i sad je to začarani krug. Kad mora obaviti plače i trči uokolo jako ga je tužno za gledat. Dajemo sirup za probavu ali zasad nije baš bolje.
Beba je dobra, krećemo uskoro s kašicama, čekam puna 4 mjeseca pa ćemo probat. Kud prije, ona raste najbrže i baš s njom vrijeme leti. Smije se svima, imamo uskoro kontrolu kod fizijatra. Kad ju motorički uspoređujem s mišem razlika on je bio napredniji dosta, ali on je stvarno sve radio po 2 mjeseca ranije nego veliki. Ona mi je više kao stariji po tome.
E i nema nekog napretka s govorom kod miša, kuži sve ali priča svoj jezik😂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
I htjela sam pitat Clarissu ako šišaš malenog i kako uspijete? Moj je čupavac sa goustom kosom i nakon masu neuspješnih pokušaja ja sam ga ošišala gad je spavao i nije dobro. Jadno dijete sad izgleda ko onaj Loyd iz Glup i gluplji. Narast će kosica ali baš nije uspjelo😂😭
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji