Upitnica tnx za autosjedalicu. To si uzela na ovak nekom popustu ili nabasala na bolji? I uz to moram i isofix bazu jel?
Bili neki popusti prošli mjesec (možda za lokalne dane beba u šoping centru). Platila sam 2700. Ovdje je baza integrirana sa sjedalicom, ne kupuješ dodatno.
Druga mi je opcija bila cybex sirona s2x, ista šema s uključenom bazom, cijena s popustom skoro ista. Presudilo je samo to šta je britaxova malo šira oko glave. Probali smo u trgovini obje i na ovu je manje ludila 😂
A prednost cybexa je (još plačem) šta ima neke zakačke za remene pa ne moram kemijat dok je stavljam pa izvlačit ispod leđa ako se pomakne. 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
I da, živim na drugom katu bez lifta. Imamo i cybex balios, njih koristim za malo teže terene i stoje mi u autu. Njihov sportski dio je 11 kg tezak, kao najlaksa iz te kategorije kolica, ali spasila sam se kad je porastao i kad sam presla na kisobran atom. Cak ih uza skale nosim otklopljena, njega u jednoj ruci a njih preko ramena🤣🤣. Pre lagana su.
Imam ova i obožavam ih. Ali da, muž jučer išao u trgovinu s njom pa zvao da dođem pomoć 10ak stepenica do lifta. 😂
Nije mi bilo do svađe pa nisam rekla "pf, a ko meni pomaže svaki dan" 😂😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Nabasala sam na temu koja me zanima googlajuc. Imam bebača koji je napunio godinu dana i upravo nas je iznenadio pozitivan test. Vidim da vas tu ima u istoj situaciji. Dakle sad imam 2 mjeseca godisnjeg odmora koji ce trajati do sredine prvog. Dobit cu placu za cijeli 11, 12 i tih 10ak dana prvog mjeseca. Da li mi je to dovoljno isplata ili mi je npr bolje da jos otvorim obicno bolovanje do kraja prvog mjeseca? Povratak na posao ne dolazi u obzir ako se trudnoca bude dobro razvijala jer radim i po noci. Vidim da se neke od vas kuže, pa ako može odgovor? Hvala
Plaća za studeni ti se isplaćuje u prosincu?
Ako da, ne otvaraj komplikacije prije 01.02.
Kad dobiješ potvrdu o plaći trebaš barem dvije isplate (u prosincu za studeni i u sijecnju za prosinac), a tako bi imala samo ovu u prosincu jer se ne gleda isplata u mjesecu kad su otvorene komplikacije.
-
Čestitam! 🥳
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ako ćeš u studenom dobit isplatu za listopad onda možeš otvoriti komplikacije i u siječnju. U tom slučaju ti se plaća za prosinac izuzima iz obračuna ali imaš isplatu plaće za listopad i studeni i to ti je dovoljno da se utvrdi prosjek.
Čestitam! Znači ima nas još koje su se požurile, sad mi je lakše 🙂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Čak i ako do kraja siječnja odeš na bolovanje to ti nebi ništa značilo za prosjek jer ti onda siječanj nebi ušao u obračun nego listopad, studeni i prosinac a tad si na godišnjem koji ti je stalno po istom obračunu. Bolovanje bi ti ionako bilo 70 posto i to bi ti inače umanjilo prosjek ali kako god siječanj bi se u tom slučaju izuzeo 🙂
Upitnica pliz potvrdi ako dobro razmišljam jer sad osim mamećeg mozga imam i trudnički mozak, super kombinacija 🤣
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Jos uvijek skupljam snage za ovo reci...
Pozitivan test!!!🙈 Da, i muz je pitao "je li dobro cuo"?
Ja sam skroz pod dojmom, ali evo bar vidim da nisam jedina...
Iskreno nismo planirali ovo tako brzo, ali presretni smo... Kao mala uvijek sam se zamisljala kao mama petero djece😂😂 (nismo daleko hahaha, trece dolazi ako ce sve biti u redu🙏🏻🙏🏻)
Menga mi je kasnila 11 dana i znala sam da postoji opcija trudnoce i plusic me dočekao.
Zvala sam gin za dogovor oko pregleda, sad nestrpljivo cekamo.. Muz se vec raspravljo o spolu, ja poludim na to😂
Samo neka bude sve dobro ❤
Nez sta da kazem, kozice, zubici i pozitivan test!
Mi kao u nekom filmu 🙈🙈
👩: 30 🧔: 31
~ Children give importance to your life ~
1. 💙 Adam
2. 💙 Šimun
Ako ćeš u studenom dobit isplatu za listopad onda možeš otvoriti komplikacije i u siječnju. U tom slučaju ti se plaća za prosinac izuzima iz obračuna ali imaš isplatu plaće za listopad i studeni i to ti je dovoljno da se utvrdi prosjek.
Čestitam! Znači ima nas još koje su se požurile, sad mi je lakše 🙂
Ustvari bilo bi mi bolje da mi prosinac ulazi u prosjek jer za prosinac imam punu placu. A u tom slucaju moram otvoriti bolovanje u sijecnju i komplikacije od 1.2.?
Dakle! 😂
Bacila sam malo brojke na papir i to plaću od 5000 bruto (najlakse mi je računat) uz pretpostavku da si "radila" tjedan dana u listopadu i ispalo je da je bolje otvorit komplikacije u siječnju i ić s te dvije isplate za listopad i studeni nego gri (list-prosin). Jer je listopad imao manji fond sati od prosinca pa se ugovoreni bruto dijeli na manje sati (isuse, valjda nekome zvučim logično 😂)
ALI!
Uzmi u obzir da je ovih dana točno godina otlad nisam na poslu i sav fokus mi je na puzanju i pelenama pa provjeri i s kolegicama u računovodstvu (ako su normalne, a nadam se da jesu).
3 MPO postupka
💜 01/22.
Snjezanica pa cestitam!!!!🥳
Sad Melani i ti stvarno imate jako slicnu situaciju😂
Mi cemo biti moralna podrska💪
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Snjezanica pa cestitam!!!!🥳
Sad Melani i ti stvarno imate jako slicnu situaciju😂
Mi cemo biti moralna podrska💪
Uzet ćemo ove starije na ljetovanje. Kad porastu! 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica meni taj izračun skroz ima smisla!
Snjezanica cestitam!!! Palo mi je cak napamet da napravimo temu za nas brzopotezne nove trudnice da ne gnjavimo cure ovdje ali meni se uopće neda pisat ni citat o prvim simptomima, prvom tromjesečju, pregledima i tim stvarima. Baš baš mi se neda, barem zasad😂
Inhaliranje - ajme meni! Više se moja mama koja ga je držala nadisala te parice nego miš. On je najprije izlizao tu maskicu, pa ju je pokusavao grist, pa se počeo otimat, nas dvije smo se preznojile. Inače inhalator se čini super, ima masku i za odrasle, poslužiti će. Sad blaženo spava, valjda je ipak nešto udahnuo🤣
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji