Bibi nemoj drzat malu da hoda, pusti ju da se sama odvoji kad bude spremna .Razmisljam da kindrepet spojim uz krevet, ili dodat neki manji krevet uz krevet ,da bude blizu a opet malo dalje da se i ja mogu pruzot ko covjek.
Moja osim komfora kreveta voli bliskost i dodir.
Ako si kupujes difuzer u lidlu onda pucaj na veci, bar 300 ml. Nemoj mali...
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Hvala cure🙂 I meni je prečudno da sam baš ja prva započela novi krug, stvarno smo ispali neuki seljaci koji ne znaju osnove biologije. A tek reakcije okoline, zezanje prijatelja, ma neću ni razmišljati, nećemo nikome ni reć dok ne skuže sami. A i rano je to još tko zna na što će izaći. Hormoni su čudna stvar jer kad smo stavili točku na odluku da idemo u to oprala me sreća i mir. Morat ću negdje utrpat 3 mjeseca rada da zadržim naknadu koju imam i svašta nešto nas čeka ali dobro nekako ćemo 🙂
Zar se nebi naknada automatski trebala produzit, ako ostanes doma kad ti zavrsi rodiljni dopus. Ides na komplilacije i ponovo pprodiljni?
Ja sad pricam ,premda nemam pojma kako ide , al to mi je neka logika🤷♀️
Ako s porodiljnog ides odmah na porodiljni - nastavlja se obracun po satnici s prvog porodiljnog. Ako imas bar 1 dan prekida zbog komplikacija, padas na minimalac. Komplikacije su onda 831kn za cijeli mjesec, a porodiljni onih 2328kn.
Treba uhvatit 3 ISPLATE prije otvaranja novog i to moze bit npr 1 radni dan u siječnju, cijela veljača, cijeli ožujak (moze sve bit godisnji, bolovanje ili rad) i onda komplikacije od 1.5 (jer su isplate mjesec nakon).
Hvala cure🙂 I meni je prečudno da sam baš ja prva započela novi krug, stvarno smo ispali neuki seljaci koji ne znaju osnove biologije. A tek reakcije okoline, zezanje prijatelja, ma neću ni razmišljati, nećemo nikome ni reć dok ne skuže sami. A i rano je to još tko zna na što će izaći. Hormoni su čudna stvar jer kad smo stavili točku na odluku da idemo u to oprala me sreća i mir. Morat ću negdje utrpat 3 mjeseca rada da zadržim naknadu koju imam i svašta nešto nas čeka ali dobro nekako ćemo 🙂
Zar se nebi naknada automatski trebala produzit, ako ostanes doma kad ti zavrsi rodiljni dopus. Ides na komplilacije i ponovo pprodiljni?
Ja sad pricam ,premda nemam pojma kako ide , al to mi je neka logika🤷♀️
Ispricavam se sto upadam, ali imam istu situaciju( prelazak sa roditeljskog na godisnji pa na komplikacije) pa samo da provjerim da sam dobro shvatila. Ja sam se vratila radit tj. direktno na godisnji odmor krajem 08 mj., cijeli 09ti sam i 10ti bila na godisnjem, a od 01.11. otvorila komplikacije, znaci imam tri platne liste od 08mj, 09mj i 10 mj. Jel to onda ok, jesam dobro napravila?
Vidi uru, a ja guglam 😂😂 jer me muči da ne dam krivi savjet
-
Da, dobro je. Potrebne su najmanje 2 platne liste, a ne 3 ali to znači rad kroz 3 mjeseca (gore kod mene onda korekcija s 01.05. na 01.04)
-
Platna lista za deseti mjesec nece uci u obracun jer se placa isplacuje u studenom a tad su vec otvorene komplikacije. Osim ako vam se plaća ne isplaćuje zadnji dan u mjesecu za taj mjesec. Ne znam nikoga s tom situacijom....
Ne gleda se isplata u mjesecu u kojem su otvorene komplikacije pa makar plaća bila npr. 05. u mjesecu, a komplikacije otvorene 25. u mjesecu.
-
Iako mene i dalje kopka brojka 3 😂 pa UVIJEK zovnite i pitajte HZZO. Mene ova situacija nije puno zanimala jer je sansa mala da mi se to dogodi zbog dijagnoza 😂😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Bravo mala Bibi! Zna se već i spustiti u čučanj. Kao plie u baletu? 😊
-
Imam nekih metar ipo udaljenosti od regala do kauča i moja miška kad želi s jednog na drugo, prihvati moju ruku i prošeta. Kao mali pijanac 😂
Čučnuti ne zna, al gledam je dva dana kako to pokušava shvatit. Sad se samo uspješno baci na guzu iz nekog nižeg položaja.
-
Preslatki su i prebrzo rastu, imam neke podvojene osjećaje oko toga. 😭
Na dane zaključim da neka nas troje samih, jedva čekam da naraste i da ja vratim bar dio nekih svojih sloboda, a onda vidim stare (alo, stare! 😂) slike ili neku bebu vani i budem "ja MORAM imat još jednu bebu". Zasad me malo drži neki strah od toga da sam s njom dobila na jackpotu pa ko zna kakvu vrištalicu i nejedača bih rodila (imamo susjeda vršnjaka, nisam u kontaktu s tom obitelji, al to dijete vrišti/plače zadnjih 10mj svaki dan stalno, mlada majka izgleda ka zombi, mislim da ona ne navija za bebu br 2 😂)
3 MPO postupka
💜 01/22.
Bibi nemoj drzat malu da hoda, pusti ju da se sama odvoji kad bude spremna .Razmisljam da kindrepet spojim uz krevet, ili dodat neki manji krevet uz krevet ,da bude blizu a opet malo dalje da se i ja mogu pruzot ko covjek.
Moja osim komfora kreveta voli bliskost i dodir.
Ako si kupujes difuzer u lidlu onda pucaj na veci, bar 300 ml. Nemoj mali…
Mogla bi ti ovo bit dobra ideja, a bebi manji šok prilagodbe. Malo je prebaciš, blizu ste, a možeš se ispružiti. Nije ni njima lako s većrg na manje. Daj zamislite da se vi sad vratite na lrevet za 1 osobu (ne znam kako mi je 90cm ikad.bilo dosta 😂)
-
Moja je u krevetiću ok, ne udara u snu o rešetke (možda rijetko), a čim je s nama je kao propeler je! Nekidan se u roku keks zaokrenula naopačke pa sam je u sred noći okretala da ne bude glava pod pokrivačem, a noge gole. Najčešće je vodoravno pa glavom gura mene, a nogama tatu.
3 MPO postupka
💜 01/22.
havanalalala sve si dobro napravila, ja sam i zvala HZZO, potvdrili su mi da treba odraditi 3 mjeseca kako bi se dobile 2 isplate. Samo da te kratko pitam, nije ovo tema za to ali kad nema privatnih poruka ovdje. Koliko nakon poroda si ostala trudna i je sve ok za sad?
Upitnica, ako za vrijeme dok radim se desi da koji dan moram na bolovanje, to onda ide 70 posto od ugovorene satnice, jer nemam prosjek?
Jedna od prvih stvari koje sam pomislila nakon sto sam se malo sabrala oko ovoga bila je: samo da nova beba ne zeza za jesti 🤣🤣🤣
Miš je počeo kašljat jučer, smije li on išta osim čaja od sljeza? Mislim da još ne može sirupe.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Pa sta ne spavas zenooooo😂😂😂
Moja spava ko cirkusant, ak ju 5 puta po noci ne okrecem da joj glava bude gore a ne dolje. Neku vecer se popela na moj jastuk i legla preko moje glave😂…Sinoc je u 22:30 bila deracina vec. Al sto vise analiziram dane vidim da vristi vise kad manje mlijeka kroz dan popije. A ne znam kak kod vas al mi bocicu kroz dan ne stignemo piti, znaci pije na sjedecki, na stojecki, pa se okrece, vrti… komedija. Al navecer onda fali. Nakon sto popije bocu fino spava.
Jako se lijepo spusta u cucanj i opcenito taj dio sa stajanjem sve pravilno radi. Recimo 8 od 10 spustanja je kroz cucanj, ostalo je ateriranje na guzu😂. Teta na goljaku ju je bas pohvalila. Ni ja ju ne natezem za ruke da bi hodala, ali pokusala sam joj dati ruku dok stoji, samo se sjedne.
Plie😂 totalno je ko balerina, elegantna i graciozna😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
havanalalalasve si dobro napravila, ja sam i zvala HZZO, potvdrili su mi da treba odraditi 3 mjeseca kako bi se dobile 2 isplate. Samo da te kratko pitam, nije ovo tema za to ali kad nema privatnih poruka ovdje. Koliko nakon poroda si ostala trudna i je sve ok za sad?
Upitnica, ako za vrijeme dok radim se desi da koji dan moram na bolovanje, to onda ide 70 posto od ugovorene satnice, jer nemam prosjek?
Jedna od prvih stvari koje sam pomislila nakon sto sam se malo sabrala oko ovoga bila je: samo da nova beba ne zeza za jesti 🤣🤣🤣
Miš je počeo kašljat jučer, smije li on išta osim čaja od sljeza? Mislim da još ne može sirupe.
Ovo za bolovanje je tocno, al nemoj vec planirat loše 😂
-
Jel suhi ili produktivni kašalj? Za suhi zapari kupaonicu pa neka udiše vlažni zrak, za produktivni sam čitala da je kašalj najbolji lijek da izbace to šta trebaju 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
Pa sta ne spavas zenooooo😂😂😂
Moja spava ko cirkusant, ak ju 5 puta po noci ne okrecem da joj glava bude gore a ne dolje. Neku vecer se popela na moj jastuk i legla preko moje glave😂…Sinoc je u 22:30 bila deracina vec. Al sto vise analiziram dane vidim da vristi vise kad manje mlijeka kroz dan popije. A ne znam kak kod vas al mi bocicu kroz dan ne stignemo piti, znaci pije na sjedecki, na stojecki, pa se okrece, vrti… komedija. Al navecer onda fali. Nakon sto popije bocu fino spava.
Jako se lijepo spusta u cucanj i opcenito taj dio sa stajanjem sve pravilno radi. Recimo 8 od 10 spustanja je kroz cucanj, ostalo je ateriranje na guzu😂. Teta na goljaku ju je bas pohvalila. Ni ja ju ne natezem za ruke da bi hodala, ali pokusala sam joj dati ruku dok stoji, samo se sjedne.
Plie😂 totalno je ko balerina, elegantna i graciozna😂
Da, mlijeko je uvijek bila najbolja droga za spavanje 😂
Moja voli bočicu i mirna je (prioriteti su prioriteti!) osim ako je nešto zainteresira pa se vrti. Pije vec mjesecima u skroz lezecem polozaju i nikako drugacije 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Gledam neke Britax autosjedalice jer mi je mala po svim mjerilima prerasla jaje. Kaj si ti rekla koji ste model uzeli?
I moja voli bocicu, ma jest opcenito, al je takav zvrk da dok je budna nema mira ni sekunde.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji