Cure mi smo obavili sistematski za 9mj. Nella ima 8,7 kg i 73 cm 👶 uglavnom ona je sva super, dr. zadovoljna 🙂 osim njenog plaća 🙊
Mi se zadnjih dana borimo sa dva donja zubića.. dr. je potvrdila da izlaze i da će jako skoro jer je sve naotečeno i tvrdo, crveno.. ona trpa sve moguće u zube.. slini abnormalno puno.. evo ja jedna čekam da nam izađu ti prvi zubići.. 🥰
Primjetila sam da joj pašu hladnije kašice pa tako sad pripremam.. jede i gnječeno, sve osim onog prosa.. izgleda nije dobar na taj način 🤣 komadiće još ne.. ali ne forsiram.. ima vremena.. 🙂
Spavanje - evo da vam podijelim naša iskustva.. od rođenja do ulaska u 7mj. spavala je odlično.. bez uspavljivanja samo uz neke lagane uspavanke i prigušeno svjetlo.. i spavala dok je nisam budila za jesti.. naravno da smo se šuljali po kući jer sve čuje ali spavala je.. bilo gdje.. pa smo ušli u 7mj. i propuzali, posjeli se i ustali.. mislili smo da to moramo i kad je vrijeme spavanja.. 🤭 bilo je borbe 10 dana.. vika, dernjava, plač 🙈 pa nas je i to prošlo.. pa nas je uhvatio skok i regresija.. 😅 uglavnom i to je prošlo.. ali u puno blažem obliku.. svako je trajalo 3-5 dana.. 🤔 i evo već tjedan dana nas ne lovi ništa pa sad kreću zubići 🤣 ali spava mi super.. zaspi oko 21, 21:30 i spava do 6.. ne jede.. možda se probudi 1x kad čuje da idemo i mi spavati ali nastavi spavati dalje.. u 6 je budim za AD.. nastavi spavati do 8, pola 9.. ima dvije drijemke, 11-12 i 15:30-17.. 😀
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Uh samo da ovo zezanje sa spavanjem kod nas ne potraje predugo. Nocas u 4 ujutro budan skroz, neće bocu a gladan. Pa je jeo zobenu kašu na žlicu. Kad je to vidio muž umro je od smijeha i govori da sam luda, da ga ne smijem navikavat da po noci jede na zlicu. Naravno da je u pravu. Ali kad me taj mali mota oko malog prsta 😆
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Da mu boca ne smeta? Zubići?
Umrla sam na scenu hranjenja bebe na žlicu dok ostatak svijeta spava 😂
-
Miški probio jedan zubić pa mi zadnja dva dana malo zeza sa žlicom, a boca ne smeta. Jede i viče, možda joj žlica takne bolno mjesto.... danas ću probat s najmekšom silikonskom žličicom pa ćemo vidit.
-
Doma nemam ni jedan tepih, mrzim ih. A sad vidim da ću morat bar neki za dnevni boravak nabavit da se može igrat i van podloge, a ne bit na parketu. A hodnik i kuhinja.... sranje. Šta se nisam udala bogato pa imala podno grijanje kroz cijeli dom 😑
3 MPO postupka
💜 01/22.
Bok cure. Kod nas se dogodilo par noci spavanja bez onih budjenja pa sam se ponadala da je proslo, ali ne, opet se budi uz cviljenje ili vrisak, snovi... Duda spasi stvar, nekad uspije iz prve, nekad se jos x puta dizem (razmaci variraju od sat-dva pauze pa do budjenja svakih 15-ak min). Duda je u kreveticu, ali ne napipa ju sam, a bocicu s vodom nece po noci. No u principu prespava noc od 21-22 do 6-7-pol 8, jedino i dalje bude tih budjenja u snu, zna vriskati i zatvorenih ociju, vidim da sanja pa se umiri. To je tako ocito od one regresije, nadam se da je to samo razvojna faza. Za dnevne sam vec pomislila da smanjuje na dva spavanca samo jer je bilo takvih dana, ali onda se opet vrati na svoja 3-4 spavanca, najcesce su po pola h, ali ima ih i po sat, sat i pol. Cimet sam dosad dvaput uvrstila i ta oba dana je dobro spavao po danu, ali tako je i uz povrtno-mesnu kasicu dobrano odcorio pa ne znam imam li bas znanstvene dokaze za istrazivanje hehe.
Hranjenje - 5 x dnevno, po noci ne trazi vec dugo, tako se poslozilo. Ujutro je bocica oko pola 8, kasica oko 11 pa bocice oko pola 3, pola 6 i pola9, uspavljivanje izmedju 21 i 22 h, nekad se posreci brzopotezno, nekad potraje Uskoro cu uvrstiti drugu kasicu, ne znam jos koju ce to bocicu "izbaciti". I dalje gmize, na sve 4 se ljulja napred nazad pa nastavi gmizati, kao da se uljuljkao u ovoj fazi i nece druge zesce egzibicije
Zubica nema pa nema, a stalno mislimo sad će. Mi nismo imali sistematski sa 6 mjeseci jer sa 7 ima cijepljenje pa jedva čekam da stave to čudo na vagu. A i cini mi se jako jako dugacak. Sad mu je top namirnica krumpir, nebi se čudila da moram usred noći radit pire ako ga pukne da drugo ne želi🤣🤣
Jučer sam jela bolonjez s njim u krilu, a on odjednom rukicom u tanjur, ugrabio punu šaku špageta i zafitiljio u pod. Koje je to veselje bilo🤣
Casmatino mu je mali iako je njegov način kretanja još uvijek kotrljanje leđa trbuh ali tako sve obiđe. Zeznuto je jer su nam posvuda 3+ igračke sa raznim sitnim djelovima pa moram paziti da to sklanjam da si ne utrpa u usta.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Ni kod nas nema zubi iako bude nervoznih dana s puuuuno sline, ali nista jos nije izbilo. Uz brundanja i skvicanja frflja svasta poput umba umba, na nekom svom klingonskom jeziku
O da, podno grijanje i in my dreams Na parketu ga jos i ulovim, ali kad dodje do plocica bit ce celicanje, bude naucio sto je tvrdo. I hladno. A i necisto.
E da, prematanje je sve zeznutije, morat cu uskoro prijeci na krevet jar je nemiran, okrece se, lovi sve oko sebe, mice pelenu, a poceo je loviti i pimpaca pa ga stisce A noktici rastu brzinom svjetlosti, grebu kao zileti.
Danas sam bila na cijepljenu i pregledu sa mazom...maza ima 70 cm i 9, 28 kg.
Ni kod nas nema zubica, isto se vrti kod prematanja, htjela bi se dočepat onog sto joj je na vidiku. Nešto mi je bila cendrava po noci, bunila se, mahala rukama. Ispadne duda vratim, al ne pomaze, srecom kratko je trajalo. Budila se dva puta za cicanje s tim da joj za uspavljivanje dam malo dohrane.
Puze ,danas je prvi put krenula prema naprijed, brblja. Pocima sjedit al ne traje dugo, samo se nagne na stranu ko pijanac i prekrene.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Prijavljujem da je jucer kad se izmorio nakon kasice u koju sam stavila cimet opet dobro odspavao, cak 2 h u komadu Mozda je slucajnost, ali sutra cu opet cimet dodati pa nastaviti istrazivanje
Sortiraj odgovore
Najstariji