Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    13. Rujan 2022. 08:55

Par puta mi se učinilo da teško diše, al kad bih je dozvala, disala je nečujno. Tek sam nekidan shvatila da namjerno proizvodi te zvukove USTIMA. 😂
    Fiziološku štrcamo i usisavačem izvučemo ako primjetim da ima u nosiću. Ne radim to svaki dan.
    -
    Danas pregled i 2 cjepiva 😩 al sta se mora mora se. 
    U subotu smo bili kod dezurnog pedijatra. Nakon setnje smo sjeli u auto i na putu doma se razbudila i par puta nekako cudno trznula cijela. Pa opet doma u hranilici jednom. Guglala sam, od ništa do epilepsije u 3 klika. Doktorica je rekla da ako nije bilo odizanja ruku i nogu i gubitka koncentracije, moglo bi bit da je od neudobnosti. Nismo snimili jer se ne sjetim, a i bude samo jednom-dvaput u danu ako i to. Shvatila sam da je problem u nekom polusjedu jaje/hranilica/kadica (da, sjednem je u kadicu da se igra kad izgubimo ideje 😂). Pa smo se malo opustili. Nema na njoj nista vidit.
    -
    Pocela sam zivkat vrtice i obrte za cuvanje. U splitu je to nocna mora. Dice milijun, mjesta nema. A i ne zelim je dat tako malu nekome na cuvanje 😢😢
    Moja mama je bila doma do moje 15. godine. To je divota. Njoj sigurno s četvoro dice nije bila, al nama je 🤩
    -
    Nekidan smo bili na selu kod bake/prabake i pustila sam je ispred kuće da puže. Ugledala je velikog crnog mrava i pratila ga i pokušavala uhvatit s 2 prstića. Mravu je vjerojatno bilo stresno. Pokušala je i pojest suho lišće. 😂 vježba pincetni hvat i na mojim naušnicama. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    13. Rujan 2022. 10:15

Meni se čini kao da on dosta često hropće i ne mogu skužiti dal to radi nešto sa slinom ili kroz nos nekako. Fiziološku stavim često ali ne svaki dan. 
    Upitnica, uh ja se bojim tih nekih trzajeva još otkad je imao niti dva mjeseca, kad bi nekako čudno se kao ukočio i raširio ruke, srećom to se sve manje dešavalo i sad više ne. Ali kad god napravi neki malo čudniji pokret rukama mene malo oblije znoj jer sam u tom periodu kad je to često radio svašta pročitala. Srećom to nikad nije bilo u serijama da se ponavlja ritmično pa valjda nema straha.
    Padne mi često napamet da neke Zimske bebe dosta brzo već pune godinu dana. Mi smo medu najmlađima ali kad se sjetim da sam kući već skoro godinu dana i da mi je ostalo još dosta malo baš mi bude teško 😭😭😭

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Tigrica
    13. Rujan 2022. 11:31

Moja jedino dublje dise kad spava, nekad  zna i ko lagano hrkat, al jedva da lici na hrkanje. 
    Trzajeve je imala sa rukama ko mala reperica kad se rodila , pred spavanje, mislim do 3 mj ... Kad je trznula sa rukama dva puta ,znala sam da je zaspala. Nije me brinulo jer muz prije nego utone u cvrst san isto se trzne cijeli. 
    Fiziolosku spricam u nos jedino kad usisavam , inace ne. 
    Kako vrijeme leti..ne mogu vjerovat da sam jos 5 mj. doma a onda na posao. Nikako mi ne sjeda da se moram ic na posao, a maza na cuvanje.  Bas me stegne oko srca...
    Kad se vratimo u zg.. cu ic rijesavat jaslice. Neznam kakvo je stanje,  koliko sam cula, upisi su uvijek ko skolska godina, a bebe rodene iza idu u privatne jaslice /vrtice. 😢😢😢😭

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Clarissa
    13. Rujan 2022. 13:20

Uf, i mene trzajeva strah, drago mi je da je sve okej! 
    U Zg je koma s vrticima, ne znam kako cemo kad se vratim na posao, mogu se samo jaaako nadati da ce uspjeti nagodinu dobiti jaslice kad sad vec nije prosao, a vrijeme izmedju nekako skrpati. 

bibi
    13. Rujan 2022. 20:49

A ne znam kaj je s tim disanjem. Probat cu svaki dan fiziolosku pa cemo vidjet al ona naravno vristi ko luda kad treba izvlaciti van smrkljice iz nosa pa cu to preskociti ako bas ne vidim nesto. 
    I moja si skida pelene. Cak sam ju dva puta nasla kak si je to uspjela prek robe nekako napraviti, hvala bogu nije se ponavljalo.
    Upitnica-kako je prosao pregled? Moja se svaki dan bar jednom onako cijela strza kao da joj je zima ili ne znam kao da ju jeza prosla. S obzirom da si imala napad epilepsije dobro da si isla pitati.
    Vrtici- ako dobro shvacam ovu jesen nemaju sanse upasti negdje? Nama ce bake uskociti. Hvala bogu da mogu… A da mi je zlo od pomisli na posao, bas je. Jos se isjecam pokradeno jer se mala rodila dosta ranije ali joj je falilo 3 dana da bi ja imala pravo na korigirani porodiljni tak da pola od onih 45 dana prije poroda nisam iskoristila. A jos se i moram vratiti 12.01 a mala je rodjena 17.01. Bzvz☹️

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    14. Rujan 2022. 11:10

Da, računaju mjesec kao 30 dana i onda se sve mame vraćaju na posao prije prvog rođendana 😑 
    -
    Jučer sistematski. 9kg okruglo i navodno 66cm (al to je 70, vec znam da otpocetka sestra mjeri 4cm manje, bit ce smijesno kad ne pocne mjeriti s nogu pa bude izgledalo kao da je naglo izrasla 😂).
    Primila je 2.dozu DiTePer i pneumokok. Plakala je, više zapravo vikala na sve oko sebe i bila ok. Noćas malo fibre i stenjanja u snu, al dobra je. Nisam o tome razmišljala al - vodite li ih van odmah nakon cijepljenja? Izašle bi danas i ne znam šta me koči 😁
    -
    Moramo vadit krv kroz idućih mjesec dana radi anemije, kao standardna provjera u ovoj dobi. Ja sam cijeli život anemična, moguće da ćemo morat jest više mesa i cikle. 
    -
    Trzanje - doktorici ona izgleda super, kaže da često uz problematične situacije ide i motoričko nazadovanje (a ona je super). Ako se ponovi i zabrinem se, poslat ce nas na EEG. Jučer je moja sestra vidjela i kaže da njoj izgleda kao da se namješta u neudobnom položaju. Jer to sam i vidjela samo u jaju i hranilici. Zaključila sam da možda umišljam i gledam je pod povećalom pa mi je sve pretjerano. Al lani nam je u obitelji umrlo dijete od godinu ipo pa sam 😳 na sve. 
    -
    Vrtić, da. Upis za 22/23 je išao za one rođene do 31.8.22. Mi ostali se snalazimo kako znamo. Liste čekanja u privatnika, obrtima za čuvanje, dadilje, obitelj. Nadam se da će dogodine upast u jaslice pa da samo moramo prebrodit od ožujka do rujna. Ako ne nađem rješenje, čuvat će je moja sestra studentica. Svekrva još radi (i nek radi! U protivnom bi nas gnjavila 😂), a oba djeda su ajme, sebe ne znaju čuvat. 
    -
    Netko je pitao ranije za odjeću. Bodi kratkih rukava i dolje duge tajice koje najčešće podvrnem. Spustim oh ako uđemo negdje gdje dere klima. A dobro dođe i za čuvanje koljena kad puže. Čarapice sam obula možda jednom od proljeća. Muž se krsti, al ja računam da je ona na mene pa može bez njih 😂 spava u pidžamici dugih rukava (i bosih nogu!), a pokrijem je ako je svježija noć. Spustili smo podnicu pa je skoro pri podu i sigurno joj je svježije nego meni na bisokom krevetu.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    14. Rujan 2022. 14:17

Upitnica, super napreduje bebačica, bitno da je sve ok i da je dobro pošlo cijepljenje. Mi idemo za 2 tjedna najradije bi mu preventivno dala Lupocet jer je prošli put imao do 38.8 i teško smo spustili.
    Ja sam jako zimogrozna i uvijek si mislim da im nije možda hladno tako da je kod mene u bebećoj torbi cijelo ljeto bila dekica za nikad se ne zna🤣. Jesenska robica već od početka rujna čeka spremna a danas sam mu isprobavala jedan skafanderić da vidim ako će mu pasat. Jadno dijete🤣🤣 I planiram ga u tanku vreću za spavanje počet stavljat.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    14. Rujan 2022. 15:03

Nema je med.sestra rekla slobodno preventivno pola zlicice paracetamola pred spavanje. Cjepivo primljenp u 17h jucer.
    Nisam joj dala jer povrati sirup, a cepic preventivno nema sanse. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    14. Rujan 2022. 17:04

Koristim lupocet cepice...nama je pedijatrica rekla da ako nema temperaturu slobodno mogu dat cepic ako place ,jer je  i protiv bolova. I treba mu sat vremena da pocne djelovat. 
    Popodne cjepljenje?
    Neznam dal kod nas cijepi popodne, al do sad se uvijek cijepila ujutro pise od 7-9 .  Po meni je bolje ujutro nedaj boze kakve nuspojave, pa se moze popratit , a popone  malo teze. 
    Upitnicaa super za mazu, lijepo napreduje. 
    Znam od prije po curama sa posla koje su rodile, da se vraca tjedan dan prije prvog rođendana na posao...s.....nje
    Kod nas gore je zahladilo. Na body sa kratkim rukavima obucem majcu sa dugim rukavima. I duge tajce..a carape malo ima malo ne. Ovisi jel stavlja nogu u usta ili ne. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

bibi
    14. Rujan 2022. 23:46

Bravo mala Upitnica, fino je narasla. Jel joj bolje danas (na cjepivo mislim)?
    Znam da je vec dan nakon cijepljenja prosao dok ja nesto napisem, uglavnom ja sam isla van s malom. Ali doduse nije do sad imala temp.
    Robica- ja ne podnosim vrucinu pa tako ni moja mala. Evo malo je zafriskalo po noci pa ju citavu noc prekrivam a ona se stalno otkriva. Mi smo jos na moru pa je ona meni jos uvijek u onim jednodjelnim pidzamicama kratkih rukava i nogavica. Ujutro i navecer joj stavim carapice al ne potraje dugo. Bas sutra planiram otici kupiti neku dugu robicu jer kad se vratimo u Zg krece jesen a mala raste ko gljiva pa nisam nista htjela unaprijed uzimati. Prava sam nemajka, a Melani je vec na skafanderima😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.