Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    -Tea-
    21. Ožujak 2018. 07:06

Iskusne cure, pitanje… Imam ono za cistit nos sta se prikopca na usisavac al nisam nikad koristila. E sad, imam usisavac na vodu (mada to mislim da nema veze) i nema mogucnost podesavanja jacine. Dali mogu na najjace koristiti na bebi od mjesec i po? ili da pokusam ustima? citala sam nesto  da se i tako moze…

url=https://lilypie.com]

Orangina
    21. Ožujak 2018. 07:45

Mirjanos

Da, tu sam vas nasla :))) hahah nisam znala da ste promijenile grupu! i sada sam hepi:)))))
    jer nemam bas frendica s bebama koje su slicno stare kao moja mala.

pokušala sam nadoknaditi propusteno:)ali nisam naravno sve citala….
    Dazi zao mi je koliko si se namucila,
    Orangina kako si skuzila da je uho u pitanju?
    Frau ti si meni smijeh:) totalno si cool na sve:).
    Dea, ti si izvor informacija, knjiga nase grupe:)))

Moja curka je dobro napredovala, +780g od otpusne tezine na prvoj kontroli s mjesec dana i +4 cm.
    Jucer mi je bilo jako tesko jer je puno bljucala prije podne, a navecer su je mucili grcici i nije bas dobro jela… bila je na dojci 3 min, pa 4 min u periodu od 4 sata, a onda je 5 h spavala.kada se zbroji sve zajedno od 7h navecer do 4 ujutro jela je samo 7minuta u 2 navrata (ja sam prespavala jer do sada uvijek me budila svakih 2,5 ili 3h). jakooooo sam se prepala, ali onda je uredno jela 10min, i nakon 3 h je jela 15 min. i nije puno bljucala
    ne znam da li je skok u razvoju ali jucer je usla u 6ti tjedan…moze biti i to.

U tom strahu svako malo sam joj mjerila temperaturu (preko cela samo okvirno) i to je bilo ok.

Mirjanos bili smo kod pedijatrice na pregledu jer je imao zacepljen nos, ponekad i kasljao, par puta temp. Onda mu je gledala usi i rekla da je malo crveno. Drugi put kad smo dosli je bas bilo upaljeno i taj cvoric iza uha na glavi, kao upaljena limfna zlijezda.
    Danas nam je 7 dana antibiotika i bar mu smrklji nisu zeleni nego bijeli ali jos je zacepljen

• Aymee
    21. Ožujak 2018. 07:48

Tea0801

Iskusne cure, pitanje… Imam ono za cistit nos sta se prikopca na usisavac al nisam nikad koristila. E sad, imam usisavac na vodu (mada to mislim da nema veze) i nema mogucnost podesavanja jacine. Dali mogu na najjace koristiti na bebi od mjesec i po? ili da pokusam ustima? citala sam nesto da se i tako moze…

Tea, stane li ti onaj otvor na usisavac, jesi li pokusala spojiti? Koliko sam ja citala u uputama da nema veze jacina usisavaca te da uvijek cisti jednakom jacinom.. 

Aymee

-Tea-
    21. Ožujak 2018. 08:10

Aymee

Tea0801

Iskusne cure, pitanje… Imam ono za cistit nos sta se prikopca na usisavac al nisam nikad koristila. E sad, imam usisavac na vodu (mada to mislim da nema veze) i nema mogucnost podesavanja jacine. Dali mogu na najjace koristiti na bebi od mjesec i po? ili da pokusam ustima? citala sam nesto da se i tako moze…

Tea, stane li ti onaj otvor na usisavac, jesi li pokusala spojiti? Koliko sam ja citala u uputama da nema veze jacina usisavaca te da uvijek cisti jednakom jacinom..

Evo,nas sam isla isprobati na sebi… Moram priznati da nije bas ugodan osjecaj (al ja imace imam neke zajebane sinuse…) ali ne boli. Vise je nelagoda. Al neznam kako bi to maleni dozivio… Sad sam ga sklakljala po nosu vatom pa je par puta kihnuo i izletilo je vise smrkljica pa sad lijepo dise… Tako da za sad necu koristiti, ali za svaki slucaj da znam kako to funkcionira :)

• Frau_Mund6
    21. Ožujak 2018. 08:18

Tea, malav je bas narasto 😉 
    Nama su na trudnickom rekli da se to ne koristi odmah nakon rodenja... a frendice su rekle da vriste prvih par puta a onda se priviknu. Vjerojatno skuze da im pase da disu 😁 
    Nama je nosic isto pun, pa cistim fizioloskom i onom pumpicom. Iako fizioloska isusi sluznicu... ne znam jel u redu to svako jutro radit?!?! 

dea32
    21. Ožujak 2018. 08:55

Tea, mali Mate vise i nije mali 
    Taj aspirator sam regulira jacinu, iako sam ja skinula nastavak za usisavac i aspiriram ustima. Em mi je jednostavnije, em im ne stvaram traumu zbog usisavaca. Cura se i sad boji kad upalim usisavac. I nikad se nije navikla, vristala bi na ciscenje jis 10 min nakon kaj bi zavrsila pa se nos opet punio. Zato je brzo naucila ispuhat ga.
    Frau, ako imas kaj pocistit onda moras cistit. Mozes poslije kapnut jos malo fizioloske da joj ovlazi nos.

-Tea-
    21. Ožujak 2018. 09:02

dea32

Tea, mali Mate vise i nije mali
    Taj aspirator sam regulira jacinu, iako sam ja skinula nastavak za usisavac i aspiriram ustima. Em mi je jednostavnije, em im ne stvaram traumu zbog usisavaca. Cura se i sad boji kad upalim usisavac. I nikad se nije navikla, vristala bi na ciscenje jis 10 min nakon kaj bi zavrsila pa se nos opet punio. Zato je brzo naucila ispuhat ga.
    Frau, ako imas kaj pocistit onda moras cistit. Mozes poslije kapnut jos malo fizioloske da joj ovlazi nos.

Evo, ja sam pokusala na usta i nesto je uspijelo izaci!! :)
    Dea, ja sam vukla na onaj kraj koji se pristeka u usisavac. Taj dio ti skines i vuces samo na ono tanko crojevo? Jer nije bas lako potegnuti kroz onaj za usisavac… A opet, nezelim ga ozlijediti pa zato pitam… Mate se usisavaca ne boji, nefi uz njega odmah zaapi dok usisavam kucu, a Dino ga vozi zamnom po kuci! :) 

-Tea-
    21. Ožujak 2018. 09:04

Jaaao, koliko gresaka u pisanju… nadam se da sve razumijete iz konteksta… pisem na brzinu pa ni neskuzim…

dea32
    21. Ožujak 2018. 11:27

Nije se ni meni cura bojala usisavaca u pocetku al ga je povezala sa ciscenjem nosa i onda je mrenula vriska kad bi ga cula.. Da, ja cijeli dio za usisavac skinem i onda vucem na malu cijev. Lakse se tako nego na taj nastavak jer je sirok

Mela
    21. Ožujak 2018. 12:18

Mirjanos i Tea bravo za napredak. 
    Orangina nadam se da je uho sada bolje i da se bebica dobro osjeća. 
    Nas nosic ubija, stalno je pun i uvijek imamo sto izvaditi. Bijeli sljez nam je super i bas joj pročisti nosic, puno lakse diše a i dosta je blag. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.