Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    22. Travanj 2018. 23:26

Dijana, ako mozes povezat sa promjenom pelena vrati se na one koje su bile dobre 😊 zao mi je cuti da se beba muci... ovo sta smo mi prosli je bas bilo gadno.. ugl, meni odlucna krema je deflamol, to smo dobili od dermatologa, za lijecenje i prevenciju od pelenskog osipa. Probaj s tim mazati, ako ne prolazi moguce da je gljivica.  Moze pomoci plimycol ako nije otislo predaleko. To su ti moji prijedlozi. 
    Ono plavo sto koristimo zove se Gentianaviolett, dobili smo na recept u ljekarni, mozes probat kupiti. Nije opasno za kozu, tako da mozes i na svoju ruku ako zelis. Nadam se da sam pomogla i da cete se brouo rijesit crvenila 😙 javi kako je!!! 

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    22. Travanj 2018. 23:40

Mirjanos, moja isto place s tim zvukom kao da vice nee ili lee. Cak smo ju prozvali Lele 😁 iskreno prvi puta cujem da je to od gladi... koliko beba cesto jede? Koliko dobiva na tezini? Mislim da je to najbolji pokazatelj. Moja ima jaki glas i nekad imam osjecaj da ce si glasnice proparati.. najbitnije je da se ti smiris!!!! Ako bebu moze nietko drugi smiriti, znaci da osjeca tvoju nervozu i strah kad ne znas sta da napravis. Dea ti dobro kaze, udisi njen  miris, probaj sa dubokim i polaganim disanjem. Meditacija!! Bilo sta sta te moze umiriti, muzika... 
    Platnene pelene smo i mi otkrili na sajmu, super su izgledale ali ih nismo koristili jer je malena bila jako mala pa su joj krivile kraljeznicu u pocetku. Danas smo ju vagali, ima 4820g 😉 sad bi mogli ponovno probat stavit pp pa da vidimo jeli dovoljno narasla. 
    Sta se grceva tice, mislim da su se smanjili!!! 😁 danas smo to zakljucili! Hoce li uskoro prestat ili je trenutno bolja situacija ne znam, ali zgurat cu na ovakvoj prehrani jos mjesec i pol pa da joj  olaksam koliko mogu. Jedem manje povrca, tj jedem odabrano povrce ali imam osjecaj da to pomaze 😉

dea32
    23. Travanj 2018. 08:29

Mirjanos, mislila sam ako place jace i vise nego inace, da odes na pregled kod dr..
    Jesi probala Teinu metodu sa voznjom kolica preko produznog kabla?

• Mirjanos
    23. Travanj 2018. 11:19

Rekla sam pedijatrici kada je bila na redovnom pregledu, ali nije nista komentirala...kao spoji se grcici, lose vrijeme i sto vi jedete. 
    Ici cu je cjepiti za rota virus...pa cu opet malo popricati s njom.

• Mirjanos
    23. Travanj 2018. 11:24

Kolica nemam gdje voziti😁 mi smo u stanu... 
    Pilates lopta zna pomoci i nosenje s hodanjem... ali sve kratkotrajno... pa mjenjamo polozaje...i tako...onda kada vise ne mogu...netko preuzme😁

• Aymee
    23. Travanj 2018. 14:00

Cure, zao mi je svih bebica sto se muce.. guze, grcici.. Mirjanos, mislim da je Tea pisala da kad ne mogu van da pobaca kablove po hodniku i da ga tako vozi.. 
    Frau, slazem se s Deom da bi trebala sve jesti osim jako zacinjenog.. pisala si da papas kruske. E sad, mene sirove jako nadimaju.. Jer malenu muci guza stogod ti jela.. 
    Mi smo napokon docekali lijepo vrijeme pa smo stalno vani. Malo u kolicima, malo u klokanici.. nekad nece da se vozi u kolicima pa uvijek imam klokanicu uza sebe. Kako volim hodati a kolica nam zbog toga sto je Ri uzbrdo nizbrdo, odlucila sam investirati u Ergobaby.. i super mi je. Malcu su noge u zabici, gleda sto se dogadja oko njega, zaspe kad hoce.. A mene od nje ne boli kicma.. jedino nas je malo pocela muciti noc i cudno spavanje, tj budi se, zaplace, dam mu dudu, pa se probudi opet za pola sata, 45 min. Nudila jesti, nece.. Mislila da mu je vruce pa ga lakse oblacim i pokrivam, ali nema svrhe. Jedino je u subotu kod moje mame lijepo nanao bez tih kenjkanja.. Pa sam danas ujutro dragoga napala da je on kriv jer mu nekad navecer upali tv i malac bleji u to pa mislim da ga mozda sve to nekako uzbudi pa da sanja. Ne znam sto mislite, je li to moguce?

Aymee

-Tea-
    23. Travanj 2018. 14:19

Aymee

Cure, zao mi je svih bebica sto se muce.. guze, grcici.. Mirjanos, mislim da je Tea pisala da kad ne mogu van da pobaca kablove po hodniku i da ga tako vozi..
    Frau, slazem se s Deom da bi trebala sve jesti osim jako zacinjenog.. pisala si da papas kruske. E sad, mene sirove jako nadimaju.. Jer malenu muci guza stogod ti jela..
    Mi smo napokon docekali lijepo vrijeme pa smo stalno vani. Malo u kolicima, malo u klokanici.. nekad nece da se vozi u kolicima pa uvijek imam klokanicu uza sebe. Kako volim hodati a kolica nam zbog toga sto je Ri uzbrdo nizbrdo, odlucila sam investirati u Ergobaby.. i super mi je. Malcu su noge u zabici, gleda sto se dogadja oko njega, zaspe kad hoce.. A mene od nje ne boli kicma.. jedino nas je malo pocela muciti noc i cudno spavanje, tj budi se, zaplace, dam mu dudu, pa se probudi opet za pola sata, 45 min. Nudila jesti, nece.. Mislila da mu je vruce pa ga lakse oblacim i pokrivam, ali nema svrhe. Jedino je u subotu kod moje mame lijepo nanao bez tih kenjkanja.. Pa sam danas ujutro dragoga napala da je on kriv jer mu nekad navecer upali tv i malac bleji u to pa mislim da ga mozda sve to nekako uzbudi pa da sanja. Ne znam sto mislite, je li to moguce?

Aymee, ja sam bila prije par mjeseci primjetila problem sa TV-om kod starijeg sina. Tada je imao oko 9-10 mj. Kad bi upalili crtice (baba i dido kazu-nek se dijete veseli… i on se stvarno veselio…) i nakon par dana je pocelo buđenje u sred noci vriskanjem…(a spava mi cijelu noc bez problema od 6.-og mjeseca zivota) i onda sam procitala neke clanke od psihologa sa britanskih sveucilista i kazu da njihov mali mozak po noci procesuira informacije prikupljene po danu, i taj TV ih zna jako uznemiriti. Od tada, nema vise TV-a i nakon par dana je poceo opet normalno spavati… Tako da sad (ima 14 i pol mj) ima cca 2-3 puta tjedno po 2-3 crtica i to je to.. I nemam sranja po noci koja nisu potrebna… (sad se zna budit zbog zubica,al bar znam da TV nije uzrok…)

• Aymee
    23. Travanj 2018. 14:30

Dakle moguce je da nisam luda. Ne znam, nisam nista citala o tome ali mi nekako logika to govori. Druga stvar su ljudi i glasovi oko njega, to mi je nekako prirodno.. Jer kad smo vani, stalno zvjernja za ljudima i trudi se nesto reci. Jucer smo bili kod mame i rostiljali i svratila susjeda sa bebom od 10 mjeseci. Ovaj moj ga nije prestao gledati i nesto mu je objasnjavao, ja sam plakala od smijeha. A ovaj je moga blijedo gledao, 🤣🤣🤣

Aymee

• Dijana221
    23. Travanj 2018. 14:34

Frau_Mund6

Dijana, ako mozes povezat sa promjenom pelena vrati se na one koje su bile dobre 😊 zao mi je cuti da se beba muci… ovo sta smo mi prosli je bas bilo gadno.. ugl, meni odlucna krema je deflamol, to smo dobili od dermatologa, za lijecenje i prevenciju od pelenskog osipa. Probaj s tim mazati, ako ne prolazi moguce da je gljivica. Moze pomoci plimycol ako nije otislo predaleko. To su ti moji prijedlozi.
    Ono plavo sto koristimo zove se Gentianaviolett, dobili smo na recept u ljekarni, mozes probat kupiti. Nije opasno za kozu, tako da mozes i na svoju ruku ako zelis. Nadam se da sam pomogla i da cete se brouo rijesit crvenila 😙 javi kako je!!!

Mogu misliti, on je nama plakao mozda pola sata, ali ja sam cijeli dan bila u transu zbog toga..
    Zasad smo se vratili na Pampers zelene i guza je bolje, malkice jos crvena, ali nema pristica vise i mali se ne zali :))
    Hvala! 😚

• Frau_Mund6
    23. Travanj 2018. 14:44

Super Dijana!! Drzi se provjerenog recepta 😉
    Taman kad smo se ponadali da su grcici prestali, evo malena place 2.5h bez prestanka... cica i opet u plac 😣 nemoze se pokakatido kraja...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.