Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    04. Travanj 2018. 16:37

Frau, ja ne znam sto bi ti rekla za pedi osim toga da mislim da bi oni trebali vise znati nego dermatolozi... a inace, doktori se ponekad vole cuditi kolegama.. dozivjela na vlastitoj kozi.. svojoj i Aleksandrovoj.. 

Aymee

• Frau_Mund6
    04. Travanj 2018. 17:00

Mela, leda te mozda bole od podizanja i nosenja bebe, ipak imas dodatnu kilazu. 
    Mirjanos, opet zivac, valjda ga nisi zaljecila od prosli puta. . 
    Bubamara, slazem se, treba mijenjati.. ali ne znam kome da idem... htjela bi da mi je blizu, ne ide mi se predaleko ako beba bude bolesna. 

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    04. Travanj 2018. 17:07

Aymee, slazem se s tobom, ima tog prebacivanja, kao s majstorima uvijek je onaj prije sve krivo napravio 😁 
    Ali ovaj dermatolog mi se cini dosta ozbiljan... glasi kao strucnjak, radio je i na pedijatriji.. pa eto sumnjam da mu treba osudivanje bez razloga. Osim toga pedica nam je  dala kortikosteroide na prvom pregledu.. koliko je to strucno?!?! Bas mi se ne svida..  

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    04. Travanj 2018. 17:57

Frau_Mund6

Aymee, slazem se s tobom, ima tog prebacivanja, kao s majstorima uvijek je onaj prije sve krivo napravio 😁
    Ali ovaj dermatolog mi se cini dosta ozbiljan… glasi kao strucnjak, radio je i na pedijatriji.. pa eto sumnjam da mu treba osudivanje bez razloga. Osim toga pedica nam je dala kortikosteroide na prvom pregledu.. koliko je to strucno?!?! Bas mi se ne svida..

Svakako promijeni pedi ako ovoj ne vjerujes. I svakako racunaj s time da se pedijatri svakodnevno susrecu s panicnim mladim mamama koje bi htjele da sve prodje odmah. Ja sam prva takva da se razumijemo. Generalno, svi su pedijatri dobri dok nema problema. Sjeti se Dazi i 1000 krivih dijagnoza.

Aymee

• tea1990
    04. Travanj 2018. 22:42

Mame, beba stara mjesec i pol zadnjih par dana se muci sa stolicom do te faze da stenje i place kolioo je boli. Svako jutro ista prica. Inace je na bebimilu, dajemo joj caja kad zeli te kapi Mylicon za grceve. Nista joj nismo mijenjali ni dodavali, do prije par dana je sve bilo normalno. Kasnije,nakon nekoliko obroka obavi stolicu ali to mucenje do tada je uzasno ☹. Da li netko ima slicna iskustva?
    Inace beba je dosta velika rodena i lijepo napreduje...sve je u savrsenom redu :)
    Hvala

• Bubamara86
    05. Travanj 2018. 00:56

Aymee, istina da bi trebalo prvo napraviti test, a onda mijenjati, ali ovdasnji pedijatri nisu skloni nikakvim testovima nazalost. Prosli tjedan smo bili na hitnoj jer nam je pedica bila na godisnjem i nitko nas nije mogao primiti i tamo su nam dali lijek za refluks. Kad se ova vratila s godisnjeg rekla da ni slucajno to ne dajemo jer nije za bebe i zakljucila da je rijec o alergiji. Ja sam vec ocajna od svega jer je mrva tri tjedna imala zacepljen nosic i crveno grlo, a ona tvrdi da je to od mlijeka. Na hitnoj su tvrdili da je od refluksa. Ma luda sam. Dobro je Frau rekla, to je kao kod majstora, onaj prethodni nema pojma 🙈
    Tea, kod nas je isto sa skoro svakom stolicom. Naprezanje, crveno lice, plac, prduckanje... Stolicu ima jednom dnevno, ne muci se jedino kad budu dvije-tri u danu, sto je skoro nikad.

Orangina
    05. Travanj 2018. 05:12

@Tea caj od komoraca, topli oblog na trbuh, masaza trbuha maslinovim uljem, vjezbati "bicikl", nakon obroka dobro podrignuti da izade sto vise zraka

dea32
    05. Travanj 2018. 08:26

Orangina, Aymee hvala na ponudi, proucit cu malo i eventualno se savjetovat pa vam javim za kremice.
    Frau, nadam se da ce sad ovo bit tocka na i crvenoj guzi i da se vise nece pojavit. Javi kako je danas. Ako zelis promijeniti pedicu, nasa prima i stvarno je super zena. Ne daje olako terapiju, prije antibiotika uvijek posalje vaditi krv, temeljita u pregledima i salje na daljnje obrade ako smatra da je potrebno (moju curu nakon 1 uroinfekcije poslala na obradu kod nefrologa). Ali smo na Maksimiru, ulica je Hirceva, ako ti to nije predaleko.
    Tea, ne razumijem se u ad mlijeko ali mozda bebi ne pase to mlijeko? Probaj sa toplom kupkom, masazom trbuha i voznjom bicikla nogicama, cajem.. Probaj i sa polozajem za kakanje, neki dan sam stavila sliku ovdje.
    Aymee, malci su bas bistri i sve brzo skuze. Nama su uvijek male bebice pa ni ne skuzis koliko su porasli i svaki put te dodatno iznenade.
    Moj mali je krenuo vriskat, ali to je u smjehu i skuzio je valjda da moze pustit glas. Tak da mi sad po cijeli dan vriska po stanu ko da imam malu papigu. Prihvatio je dudu, ali obavezno gurne palac pored dude pa cucla oboje istovremeno. 
    Lice je i dalje crveno i suho unatoc mazanju..

• Aymee
    05. Travanj 2018. 08:51

tea1990

Mame, beba stara mjesec i pol zadnjih par dana se muci sa stolicom do te faze da stenje i place kolioo je boli. Svako jutro ista prica. Inace je na bebimilu, dajemo joj caja kad zeli te kapi Mylicon za grceve. Nista joj nismo mijenjali ni dodavali, do prije par dana je sve bilo normalno. Kasnije,nakon nekoliko obroka obavi stolicu ali to mucenje do tada je uzasno ☹. Da li netko ima slicna iskustva?
    Inace beba je dosta velika rodena i lijepo napreduje…sve je u savrsenom redu :)
    Hvala

Tea, moj mali se nekada znao muciti s kakanjem. Sad ima 3 mjeseca i lakse je. Mi dajemo BioGaiu protiv grceva. Pokusaj mu te kapi dati uz neki nocni obrok ako je jutarnja kakica problematicna. 

Aymee

• Aymee
    05. Travanj 2018. 09:01

Bubamara86

Aymee, istina da bi trebalo prvo napraviti test, a onda mijenjati, ali ovdasnji pedijatri nisu skloni nikakvim testovima nazalost. Prosli tjedan smo bili na hitnoj jer nam je pedica bila na godisnjem i nitko nas nije mogao primiti i tamo su nam dali lijek za refluks. Kad se ova vratila s godisnjeg rekla da ni slucajno to ne dajemo jer nije za bebe i zakljucila da je rijec o alergiji. Ja sam vec ocajna od svega jer je mrva tri tjedna imala zacepljen nosic i crveno grlo, a ona tvrdi da je to od mlijeka. Na hitnoj su tvrdili da je od refluksa. Ma luda sam. Dobro je Frau rekla, to je kao kod majstora, onaj prethodni nema pojma 🙈
    Tea, kod nas je isto sa skoro svakom stolicom. Naprezanje, crveno lice, plac, prduckanje… Stolicu ima jednom dnevno, ne muci se jedino kad budu dvije-tri u danu, sto je skoro nikad.

Citam i ne vjerujem. Lijek za refluks? Da li oni znaju kada se to daje? Ako sam ja tebe dobro razumjela, beba ti puno bljucka i ne povraca u mlazovima SVE sto pojede? Ako je tako, to je normalno i nadam se da ne dajes vise nikakve lijekove. 

Ne znam dajes li kakve kapi protiv grceva da mu malo to olaksa stolicu.

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.