Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    03. Travanj 2018. 14:12

Aymee hvala.
    Frau, znas sto mi je palo na pamet.. Jel jedes citruse? Bebe znaju reagirat sa osipom na guzi ako mama jede citruse

• Frau_Mund6
    03. Travanj 2018. 14:31

Ne jedem citruse, nisam ih ni u trudnoci jela... a od povrca jedem tukvice i salate, blitvu i spinat. sve zbog grceva i osipa. 
    Pojela sam malo francuske i grcevi su bili bas jaki taj dan ;( sad se vise ne usudim..  ugl sam na krumpiru, mesu, tijestu... mesno juhi.

url=https://lilypie.com]

03. Travanj 2018. 17:32

Aymee,Dea i sve ostale mamice, moja topla preporuka za suhu kozu, crvenilo,itd. Mnoge mame su sve i svasta probale, na kraju jedino ovo im je odgovorala .Osobno sam odusevljena. Ova kremica i neionska krema, cudo! :))

dea32
    03. Travanj 2018. 17:42

Ja sam za sad zadovoljna sa uriage kremom. Ja sam si lice namazala i tak je bilo glatko 
    Al ne znam kaj da sa malim radim. Jucer mu je opet pocelo crvenilo,danas vidim da se na 2 mjesta ogulila koza opet kako mulja glavom u tetru kad spava.. 
    Sto znaci da ipak nesto od hrane smeta jer sam prasak za ves drasticno smanjila, izbacila omeksivac i dodala dodatno ispiranje vodom u perilici.. Mlijeko sam izbacila, ali kazu da treba i do 3 tjedna da se izluci iz mog organizma. Do 5 mj i obrade cu poludit.. Probat cu jos bez brasna i jaja. To su kao neki najcesci alergeni..

-Tea-
    03. Travanj 2018. 19:10

cure drage, kad citam sta vam se svasta događa sa bebicama, nemogu vjerovati… Jadne male guze…
    Kad mi malom (starijem) guza zacrveni(nekad točkasto do krvi) namazem Sudocremom i preko noci mu se povuce…
    Ali s vremenom sve te preosjetljivosti nestaju. Ja nisam malog mogla kupati nicim osim Mustelom jer bi se sav osuo, a sad vise toga nema. Probala nedavno Johnson i sve je ok! Nema osipa! A mabji za sad ne reagira na niš.
    Nadam se da ce vam sve proci sto prije da mrve ne pate previse..

url=https://lilypie.com]

Mela
    03. Travanj 2018. 21:17

Frau kako nam je Lota? Drage mame kako ste mi vi? 
    Ja ne znam sto je s mnom, ali vec nekoliko puta mi se zamantalo i boli me donji dio kralježnice. Ne znam da li je to povezano s porodom, ali prije to nisam osjecala. Morat cu organizirati posjetu liječniku. 

• Bubamara86
    03. Travanj 2018. 22:05

Dea, Frau, zao mi je sto se bebice muce s koznim problemima, nadam se da ce brzo proci! 
    Dazi, hvala na preporuci za kremicu, nabavit cu s obzirom da je i mojoj curki koza suha i osjetljiva.
    Mela, znam puno cura koje nakon poroda idu kod fizijatra upravo zbog takvih bolova, mozda i nije povezano s porodom, ali svakako se bolje rijesiti boli sto prije.
    Mi smo nakon tjedana placa, nespavanja po danu i bljuckanja u mlazovima preporodili s novim mlijekom. Izgleda da je alergicna na kravlje mlijeko, ali nadam se da je to prolazno i da ce ga kasnije ipak podnositi.

Orangina
    04. Travanj 2018. 09:54

Dobro jutro! Kako su mame i bebice? 

[left]@Mela joj vjerujem da si se prepala kad je mala ostala bez daha, ja kazem da sam izgubila 10god zivota kad se to desilo 😳 Dobro tapsati kao sto su cure rekle. Za Espumisan: jesi sigurna da se uspava od kapi? Jer bebe se inace uspavaju od mlijeka, a mozda jer nema grcice bolje i spava 😉 [/left]
    [left]Da ti nije bol od epi (sorry zab.sam kako si rodila) ili kako drzis bebu, a slabost od niskog zeljeza? [/left]

@Frau_Mund draga vi se borite s tom guzom, vidim da si probala svasta. Taj Triderm je bio protiv gljivica? Mi smo dobili Econazole 1% i u 2 dana je proslo, nakon toga nastavili samo Bepanthen. Ako mozes slikaj guzu opet, pitat cu nasu pedijatricu sutra za savjet. 

@Dazi i meni su dobre Lidlove pelene ali nazalost dobili smo puno Pampers pelena. Pristic od cjepljenja ne dirat i stiskat, meni su rekli da ga prekrijem flasterom kad se ide kupati. 

@Dea ajoj koma, jel jos uvijek mazes istim kremama? A kako mu brises lice? Nadam se da nije alergija...

@Bubamara eto bar je bolje sad ☺ Moze se alergija povuci i bit bez problema kasnije

dea32
    04. Travanj 2018. 10:07

Jutro. 
    Frau, kako je Lota?
    Mela, jesi provjeravala zeljezo ili hemoglobin? Vecinom se zna vrtiti zbog toga? Jesi pila dovoljno vode, jela? Bolovi u kraljesnici mogu biti zbog sirenja zdjelice tokom poroda, nosenja bebe..
    Orangina, ujutro ga umijem sa vodom iz slavine, tokom dana ga brisem blazinicama i fizioloskom. Lice mazem uriage cold kremom, sliku sam vec bila objavila ovdje.. Vidjet cemo na obradi da li je alergija ili ne. 
    Bubamara, drago mi je da su sad tegobe prestale.
    A sve te alergije na kravlje mlijeko su za zapitat se sto mi to zapravo jedemo i pijemo..

• Aymee
    04. Travanj 2018. 10:32

Jutro cure drage..
    @Frau, ne znam sto bi ti vise savjetovala za Lotu. Ne znam jeste li bili kod dermatologa, uzimas li ti kakve vitamine, mozda joj to smeta. Imam osjecaj da sto vise mame koje doje paze na hranu da je bebacima losije.
    @Dea, zao mi je malog misa jako. Vjerujem da ga to svrbi i boli. Ako budes htjela, prouci malo sastojke one kremice ja cu ju vjerojatno kupiti za koji dan. Cim budem imala bilo kakvu reakciju na kremicu, javit cu. Bude li trebalo i budes li htjela, kupim ti i saljem.
    @Mela, bolovi mogu biti od puno stvari. Losa epi, eventualni predstojeci menzis, dugo drzanje bebe, lumbalna lordoza..
    @Bubamaro, nadam ste da ste odradili testove za alergije. Ja ne bih nista mijenjala dok testovi potvrde/opovrgnu nesto. Mi smo isto imali faze da je jako bljucao po danu a nocu ne. Ne znam kakve su ti noci bile, nisi pisala.

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.