Čitam vas malo i primjećujem kak ste sve mlade rodile prvo dijete, a mi tamo u jesenskima sve neke babe Ja napunila prije mj dana 34 i tek sad ću roditi prvo dijete, a oduvijek mi je san bio imati troje...ne bih odmah jedno za drugim, nekako mi je idealna razlika cca 3 god, taman kad krene ona divna faza oko 3.godine da ga malo spustim na zemlju
Ali čim ću biti starija, vjerojatno ću se teže odlučiti za dalje... naravno, moj dragi bi odmah jedno za drugim da se njega pita
Ja sam bila od onih koja je stalno čekala nešto...ozbiljnu vezu naravno, pa brak, pa stalan posao, pa svoj stan...na kraju sam odustala od svega i trenutno imam samo ozbiljnu vezu
ostalo će se već nekako posložiti
Svaka čast curkama sa više djece
Po meni je bitno da se ima ozbiljan partner za kojeg znas da mozes uvijek racunati na njega i neka financijska sigurnost u smislu da znas da ces moci djecu nahraniti i obuci i da ce imati krov nad glavom (u smislu da sutra ne zavrsite na cesti)..cekanje nekih drugih stvari je po meni nepotrebno odugovlacenje...ak se desi jbg to je drugi par rukava i isto tako ne mozemo znati sto nas sutra ceka..i definitivno nisam za neko srljanje da bi se samo imalo djecu...samo neki pronadu srecu ranije, a kod nekih malo kasnije pokuca na vrata...
I ono sto sam do kraja osvjestila tek kad sam ostala trudna s prvim djetetom koliko je zaista tesko radit na nekoj karijeri i imati/stvarati obitelj...sto se tice nekih poslovnih planova/napredovanja ja stojim na mjestu vec 3 godine...i ako cemo ici na jos jedno djete onda sam zacementirana do daljnjega..nije mi zao nikako i ne bih nista mjenjala ali nije mi ni drago, imat cu ja jos puno prostora kad krenem ponovno raditi ali sad je tako kako je...
i ne znam kak kod vas ali ja kad sam ostala trudna s prvim na poslu sve ok, bas lijepo vele oni, iako znam da im nije po volji al ok prezivit ce.. kad sam ostala trudna s drugim iako nitko nije nista izravno rekao vec sam osjetila vece negodovanje...i to me dovodi do situacije da ako ostanem trudna s trecim da cu osjecati nelagodu i kao da se moram pravdati nekome da sto mi jos i trece treba...srecom pa radim u vecoj firmi gdje smo jos tako kako zasticeni pa ne moram strahovati od nekog otkaza i sl..😏
Muz i ja smo preko 7g bili skupa prije prvog malog, sada nas ceka 15g kako smo skupa i kaj se nas tice mozemo jos klinaca imat, ionako ne zelimo u kredite za stan
url=https://lilypie.com]
Ma divim vam se zene drage,
Mama5, Mama2, da li mozete pronaci vremena za sebe, ili je sve podredjeno djeci? Nedostaje li vam vrijeme za sebe, vjerujem da ga nema previse, ali recimo meni vec sada fali, nije to sebicnost nego jednostavno nekad pucam po savovima, nekad danima ne sjednem jesti nego s nogu sve, tusiram se trceci, ne izlazim i nemam drustveni zivot a o karijeri da ne pricam, jedva cekam da malo poraste i da se svemu tome bar malo vratim, i ne mogu zamisliti da nakon toga idem na jos jedno 😁 To mi se cini kao da trcim maraton i bas pred ciljem kazem odoh ja ispocetka 😃 Ali vjerujem da se misljenje mijenja i niko mi ne garantuje da za par godina necu, trenutno tako mislim.
Navikla sam na takav ritam valjda vec, od jutra daj jest, spremi za njima, obuci, odvezi u vrtic, skolu, kuhaj doma, sada je beba prije svega, pa njegove potrebe imaju prednost nad ostalima, pa po njih i na trening/park i doma vecra, kupanja, spremanja za dr dan. Ali ja sam jako flegma po pitanju nekih stvari pa npr ne glancam doma po stanu i nije mi bed ako se skupe iz susilicu 3 masine vesa i cekaju i stoje da stignem ili peglanje, ja to ne radim🤣🤣 u tom pogledu imam vremena u danu za sjesti i popit kavu i sl.. Za sada dok je ovaj mali sisavac samo na sisi ne idem nikam duze od 2, 3 sata bez njega max, kada poraste odem i sa curama na cugu i kaj mi se oce vec 🤷♀️
I ono sto sam do kraja osvjestila tek kad sam ostala trudna s prvim djetetom koliko je zaista tesko radit na nekoj karijeri i imati/stvarati obitelj…sto se tice nekih poslovnih planova/napredovanja ja stojim na mjestu vec 3 godine…i ako cemo ici na jos jedno djete onda sam zacementirana do daljnjega..nije mi zao nikako i ne bih nista mjenjala ali nije mi ni drago, imat cu ja jos puno prostora kad krenem ponovno raditi ali sad je tako kako je…
i ne znam kak kod vas ali ja kad sam ostala trudna s prvim na poslu sve ok, bas lijepo vele oni, iako znam da im nije po volji al ok prezivit ce.. kad sam ostala trudna s drugim iako nitko nije nista izravno rekao vec sam osjetila vece negodovanje…i to me dovodi do situacije da ako ostanem trudna s trecim da cu osjecati nelagodu i kao da se moram pravdati nekome da sto mi jos i trece treba…srecom pa radim u vecoj firmi gdje smo jos tako kako zasticeni pa ne moram strahovati od nekog otkaza i sl..😏
Ja sam imala ok posao, kad sam ostala trudna rekli kao ok, bravo, cekat cemo te, i te price... nakraju rodila i dobila otkaz, a radila do pred sam kraj 🙄🙄🙄😡😡😡
Mislim da kod nas ne mozes oboje, ili ces imati djecu i obitelj ili dobar posao. I mislim da je zenama puno teze, ja sam uvijek morala otvarati bolovanje radi maloga jer muz nije nikad mogao, i tako puno stvari mi zene zrtvujemo radi obitelji, i radi toga smo na poslu 'manje vrijedne'..
Sto se tice karijere ovde kod nas mozes uspijeti uz djecu samo ako si samostalan pa otvoriš neki svoj biznis ili imas neku debelu vezu, bar ja tako mislim. Sto se tice kućanskih poslova to me nije previse briga također ako veš nije opeglan ili sude nije u mašini, radije cu otici sa nekom prijateljicom u šetnju sa malim ili na kavu pokraj mora negdi..
Pozz curke upadam s jesenskih vidim da ste aktivne trebo bi mi savjet ako znate, beba mi ima mj i 4 dana ima soor neznam koliko dugo ga ima al kad smo bili prije dva dana na kontroli pedijatrica je rekla da ima i dala nam rojazol, beba kao da hropce cistili smo joj nos i izvukli kao sve al ona i dalje hropce, mene zanima dali nju more iz sna buditi taj soor ili nos i ona kao zijeva kao da se gusi imam takav dojam na nos nekad dise normalno nekad kao da hropti vise ni sama nezz sto ju pati, ako ko ima odg na pitanje bilo bi mi od velike pomoci.. Izvinite na upadu 🙂
A u kojem polozaju spava? Njima malima jako dugo zna se cuti kao hroptanje od smrklji, a ustvari im to bude mlijeko, i jos ne razvijen cijeli taj sustav i diani i zeludac pa se dize mlijeko i kao da hropti u nosu 🙈 jel netko doma bolestan?
Sortiraj odgovore
Najstariji