Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pepillu
    19. Rujan 2019. 14:12

Ja isto ne planiram uvoditi začine do ne znam ni ja kad, nema mi to smisla ako dijete jede i bez toga sve. 
    Jel ko kupija knjigu Pino uci govoriti il slično nesto?
    Ja svom kupila jer ne brblja bas nesto pretjerano nego samo fffff, haaa  ponavlja.... ugl uopce nije zainteresiran i samo gleda kako ce je pojesti... kako je kod vas stanje sa pričanjem/brbljanjem? 

Zvonkica
    19. Rujan 2019. 14:16

Bas mi palo na pamet, kad smo bili na moru neka mama svom decku cupavcu traku oko glavice stavila pa mu kosica u zrak strsala, meni bio bas sladak...mislim da je jedino bitno olaksati djetetu 🙃

cvijetic12
    19. Rujan 2019. 15:00

Moja sve slikovnice pojede, a iz iskustva sa starijim ovaj put necu trositi novce na to 🙂
    A sto se tice pricanja, ima dana kad zove Mamaa, ta taa..a onda par dana nis 🤨
    Ali uglavnom vecinom zavija Baa, Uu..i tako..nesto slicno kao pracovjek 😆

zadranka86
    19. Rujan 2019. 15:04

Zvonkica

Bas mi palo na pamet, kad smo bili na moru neka mama svom decku cupavcu traku oko glavice stavila pa mu kosica u zrak strsala, meni bio bas sladak…mislim da je jedino bitno olaksati djetetu 🙃

Ja san rekla da cu uskoro poceti ga privikavat na ovo sto i mi jedemo..moj je skoro mj cana u fazi da sve slabo jede i ono sto je volija vise nece redovno bacam u kantu..a ono sto nije za njega kao nasa spiza to itvara usta kao tic..tako da cu poceti planiram tamo negdi s 10mj.alii sa manje zacinjenosti nego kad kuham za nas..danas san mu kuhala rizot ..mrkvicu naribala stavila meso i mrkvu da se pirja na maslinovom ulju 20min dodala pomidor tikvicu i kuhala jos pola sat i dodala rizu...bez zacina ali 0 bodova poljubil9 kantu..i evo to mene izludi ja kuham njemu i bas se trudim da mu skuham fino daba nece i tocka...a nase bi sve poija..zato ja eto planiram kroz mj.dana polako ga poceti privikavati...pa sad bilo pravo ilo krivo ovako nema smisla vise..

url=https://lilypie.com]

mmama2
    19. Rujan 2019. 15:05

Do godine dana sva kruta hrana je DOhrana, u tom smislu oni iz mm dobivaju bas sve sto trebaju za normalan rast i razvoj, sve dr sto im se daje, daje se da se uci na okuse, teksture itd.. Iza godine dana je ok zamijeniti npr jedan obrok mlijeka krutim obrokom, ako beba to nije sama napravila prije.. Ja osobno, da ovaj moji jede kao da sutra ne postoji, nikada ne bi dala vise od nekakve njegove sakice pogotovo mesa, jaja i voca koje je puno secera jer mu ne treba.  Po tome gledajuci da im je odvojak jako fin, mogli bi pojesti cijelog? 🤔 Nakon godine tu kolicinu bi povecvala da mu bude obrok za nasjesti se 🤷‍♀️🤷‍♀️ i da nakon njega ne trazi sisu.. 

mmama2
    19. Rujan 2019. 15:06

Nakon 6 mj se trose zalihe zeljeza koje je majka imala u trudnoći i za bebu do tih 6mj, ali to ne znaci da kada su oni stari 6mj i 2 dana u mm vise nema zeljeza i da ce se sutra netko srusit mrtav na pod

Zvonkica
    19. Rujan 2019. 15:41

mmama2

Do godine dana sva kruta hrana je DOhrana, u tom smislu oni iz mm dobivaju bas sve sto trebaju za normalan rast i razvoj, sve dr sto im se daje, daje se da se uci na okuse, teksture itd.. Iza godine dana je ok zamijeniti npr jedan obrok mlijeka krutim obrokom, ako beba to nije sama napravila prije.. Ja osobno, da ovaj moji jede kao da sutra ne postoji, nikada ne bi dala vise od nekakve njegove sakice pogotovo mesa, jaja i voca koje je puno secera jer mu ne treba. Po tome gledajuci da im je odvojak jako fin, mogli bi pojesti cijelog? 🤔 Nakon godine tu kolicinu bi povecvala da mu bude obrok za nasjesti se 🤷‍♀️🤷‍♀️ i da nakon njega ne trazi sisu..

Naravno da ne, ali odojak i tako ide iza godine dana 😜 ne znam, ja imam srece da su mojih oboje prihvatili odlicno kasice i vrlo brzo im to postane konkretan obrok iza kojeg nisu ni trazili cicat 2-3 sata...cak sam s prvim pitala pedijatricu trebam li im ogranicavat kolicinu obroka, rekla je ne, dok trazi da dajem..i tako radim...s tim da mesa dobije po danu 10-15 g, i ako sve pojede, ne kuham jos a i ped je rekla da sto se mesa tice to im je dosta ( jer sam ja davala tipa 3-4 puta tjedno meso, ona je rekla da dajem svaki dan oko 10g, osim ako je taj dan jaje)...al priloga onda napravim vise, ali i tako s vremenom se vidi koliko beba otprilike moze pojesti pa vec znam kolicinski koliko i napraviti...a i meni se taj nacin cini ok..

zadranka86
    19. Rujan 2019. 15:44

Zvonkica

mmama2

Do godine dana sva kruta hrana je DOhrana, u tom smislu oni iz mm dobivaju bas sve sto trebaju za normalan rast i razvoj, sve dr sto im se daje, daje se da se uci na okuse, teksture itd.. Iza godine dana je ok zamijeniti npr jedan obrok mlijeka krutim obrokom, ako beba to nije sama napravila prije.. Ja osobno, da ovaj moji jede kao da sutra ne postoji, nikada ne bi dala vise od nekakve njegove sakice pogotovo mesa, jaja i voca koje je puno secera jer mu ne treba. Po tome gledajuci da im je odvojak jako fin, mogli bi pojesti cijelog? 🤔 Nakon godine tu kolicinu bi povecvala da mu bude obrok za nasjesti se 🤷‍♀️🤷‍♀️ i da nakon njega ne trazi sisu..

Naravno da ne, ali odojak i tako ide iza godine dana 😜 ne znam, ja imam srece da su mojih oboje prihvatili odlicno kasice i vrlo brzo im to postane konkretan obrok iza kojeg nisu ni trazili cicat 2-3 sata…cak sam s prvim pitala pedijatricu trebam li im ogranicavat kolicinu obroka, rekla je ne, dok trazi da dajem..i tako radim…s tim da mesa dobije po danu 10-15 g, i ako sve pojede, ne kuham jos a i ped je rekla da sto se mesa tice to im je dosta ( jer sam ja davala tipa 3-4 puta tjedno meso, ona je rekla da dajem svaki dan oko 10g, osim ako je taj dan jaje)…al priloga onda napravim vise, ali i tako s vremenom se vidi koliko beba otprilike moze pojesti pa vec znam kolicinski koliko i napraviti…a i meni se taj nacin cini ok..

Jel i ti planiras kao i ja polako na nasu hranu??....

Zvonkica
    19. Rujan 2019. 15:53

pepillu

Ja isto ne planiram uvoditi začine do ne znam ni ja kad, nema mi to smisla ako dijete jede i bez toga sve.
    Jel ko kupija knjigu Pino uci govoriti il slično nesto?
    Ja svom kupila jer ne brblja bas nesto pretjerano nego samo fffff, haaa ponavlja…. ugl uopce nije zainteresiran i samo gleda kako ce je pojesti… kako je kod vas stanje sa pričanjem/brbljanjem?

Moj u zadnje vrijeme dosta brblja...zainteresiran je za slikovnice, ali to ne traje predugo..mali su oni jos pa ni nemaju toliku koncentraciju....ali ako te tjesi sa starijim je to bila nemoguca misija do njegove cca druge godine..onda je polako krenulo, ali on se sad zapikira na jednu stranicu i onda samo nju gledamo i pricamo, ne smijem okrenuti stranicu ni naprijed ni nazad 😅 sad je 2 godine i 4 mjeseca i jako malo prica ali zato je motoricki odlican..i nije nes puno brbljao...

Zvonkica
    19. Rujan 2019. 15:59

zadranka86

Zvonkica

mmama2

Naravno da ne, ali odojak i tako ide iza godine dana 😜 ne znam, ja imam srece da su mojih oboje prihvatili odlicno kasice i vrlo brzo im to postane konkretan obrok iza kojeg nisu ni trazili cicat 2-3 sata…cak sam s prvim pitala pedijatricu trebam li im ogranicavat kolicinu obroka, rekla je ne, dok trazi da dajem..i tako radim…s tim da mesa dobije po danu 10-15 g, i ako sve pojede, ne kuham jos a i ped je rekla da sto se mesa tice to im je dosta ( jer sam ja davala tipa 3-4 puta tjedno meso, ona je rekla da dajem svaki dan oko 10g, osim ako je taj dan jaje)…al priloga onda napravim vise, ali i tako s vremenom se vidi koliko beba otprilike moze pojesti pa vec znam kolicinski koliko i napraviti…a i meni se taj nacin cini ok..

Jel i ti planiras kao i ja polako na nasu hranu??….

Vidjet cu kako mi dode 😀 stariji je sad nakon ljeta krenuo u vrtic pa znam da ce on tamo dobit jest, muz ruca na poslu, i onda mi ispadne jednostavnije da ja nesto bezz pojedem a za bebaca onda skuham u jednom loncicu i mirna sam 🤣 eventualno vikendom..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.