Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mrva2015
    14. Siječanj 2019. 16:00

Pozdrav
    Ima li koja od vas da joj je rečeno da će na carski? 😅
    Ja sam sada u 38-om tjednu,po mjerama curke sam u 40-om...ful zatvorena,ušće skroz straga,nije se ni spustila...  😯 Malo me frka iskreno!
    Sada je procjenjena na 4 kg,dijagonala glavice 9,77 cm (a zdjelica se otvara 10 cm 😣)....u petak opet idem na ctg,slijedeću srijedu opet i usput popričati o carskome,ako ne dođe do promjene.Nadala sam se da ću se makar početi otvarati,prestala sam magnezij piti ima mj.dana,jedem datulje...šetam stalno,ali kod mene sve kontra...

zadranka86
    14. Siječanj 2019. 17:02

Dobar dan kloksice..evo da se javim i sa pozitivnim vjestima...hvala ti Blazo sto si pitala za nas i svim curama hvala na podrsci jer lipo je to procitat i znati da u tako nekim situacijama imamo i ovu virtualnu podrsku a ipak smo se druzile skorooo pa cilu trudnocu..ugl.cure ja san punoooo bolje mliko se skrozz povuklo bradavica je jos ranjena mislim da ce njoj trebati malo duze da se rekupera jer ipak je ona bila u totalnom flesu..ali evo sad sve polako suda na svoje misto sve zarasta sve boljke prolazu i sad pocinjemo napokon uzivati u tim danima s bebicom..jedinooo sto sad imamo oroblem sa grcicima i sa zatvorom..dobili smo savjet biogaja kapi i sa bebimika presli na hipp kombiotik tako nekako se zove danas ga kupili a kutija mi je u kuhinji pa da se ne dizem radi tocnog naziva ali ovako nekako glasi..ako koja mamica ima koji savjet vezan za grcice dobro bi nam dosa jer i sa tim se prvi put susrecem jer cure to nisu imale...ugl.nsma je punooo bolje..pratim vas oratim cekalice nove mame i radujem se sto do jucer smo brijile tjedne i preglede s gle nas sad ...nase bebice jedna po jedna dolaze u nase narucje....drage moje saljem vam biggg zagrljaj i evo ovako kad nadem vremena cisto da se javim i cestitam za nove bebice..sretno mamice i samo hrabro...

url=https://lilypie.com]

Majana
    14. Siječanj 2019. 19:02

Pozdrav svima 
    Nunii i mmama2 super za dobre bebice, nek vam se tako nastavi 👶☺️
    Da porod bez rezanja milina nadam se da me i ovaj put takvi ceka 🤞🙂
    Du pa tvoja Dora je prava mala akrobatkinja 💪😉
    Cure cekalice jel vas cese stomak nenormalno? mene zadnjih dan dva izluduje pa se natrackam sa biobazom pa se malo smiri pa opet, niti sam se osula niti strije dobila jos,ne sicam se ovakvog svraba sa njih dvoje.. 

Majana
    14. Siječanj 2019. 19:09

_svjesna

Divno je procitati pozitivna iskustva, i ja imam bebicu za pozeljeti, samo spava i jedva se razbudimo za podoje. Ali moj muz je vec komiran od umora, ja nemam pojma od cega, ja navecer sama spavam s bebom, hranim a svekrva ga presvlaci, a on opet najumorniji od svih nas 😁 On je preko dana dosta aktivan oko njega, sve ga zanima, pomaze nam, zaista je divan.
    Kako ste spavale prvih dana i kasnije s bebom? Muza sam istjerala iz kreveta jer mi je lakse bebu sa sobom, on se jadan lomi na kaucu. Probali smo da spavamo skupa, a beba u kreveticu pa da mi ga on dodaje na podoje, medjutim tako se samo oboje iscrpimo. A i bebon voli kod mene.
    Pupak nam je otpao 8.dana jucer, sad je ostala ona mala ranica, cime se sada to tretira i prekriva? Zavrcem pelenu i dalje medjutim jutros sam primijetila malo krvi na gazi, jel to normalno?

Ako mu nije crveno ne izgleda inficirano ili nema neugodan miris to je ok, moze tako vlazit jos neko vrime, ja sam njima posipala praskom i drzala suhim jos par dana nakon otpadanja 

pepillu
    14. Siječanj 2019. 19:22

Predivno za pročitati da su nam bebe dobre sveee 🤗 
    Mmama2, blago ti si, nakon 5 dana ka nova da si, koliko to znaci kad ne šivaju 👍🏽
    Nuni, zvuci kao dosta bolni oporavak, a zasto su te morali ponovo šivati? Sto su ti konci popucali? 
    Du Odlicno !!! 😂😂 sad se opet psihički pripremi za prirodni porod 😊
    Blaza, tvoja curka nikako pokrenut se, na kraju ces i prenijeti 😄 
    Ofnica hvala na podijeljenom iskustvu za mlijeko. Puno znaci !
    Drago mi je pročitati da su svi dobro i da svima dobro ide. ❤️❤️

• Nikoll
    14. Siječanj 2019. 20:18

zadranka86

Dobar dan kloksice..evo da se javim i sa pozitivnim vjestima…hvala ti Blazo sto si pitala za nas i svim curama hvala na podrsci jer lipo je to procitat i znati da u tako nekim situacijama imamo i ovu virtualnu podrsku a ipak smo se druzile skorooo pa cilu trudnocu..ugl.cure ja san punoooo bolje mliko se skrozz povuklo bradavica je jos ranjena mislim da ce njoj trebati malo duze da se rekupera jer ipak je ona bila u totalnom flesu..ali evo sad sve polako suda na svoje misto sve zarasta sve boljke prolazu i sad pocinjemo napokon uzivati u tim danima s bebicom..jedinooo sto sad imamo oroblem sa grcicima i sa zatvorom..dobili smo savjet biogaja kapi i sa bebimika presli na hipp kombiotik tako nekako se zove danas ga kupili a kutija mi je u kuhinji pa da se ne dizem radi tocnog naziva ali ovako nekako glasi..ako koja mamica ima koji savjet vezan za grcice dobro bi nam dosa jer i sa tim se prvi put susrecem jer cure to nisu imale…ugl.nsma je punooo bolje..pratim vas oratim cekalice nove mame i radujem se sto do jucer smo brijile tjedne i preglede s gle nas sad …nase bebice jedna po jedna dolaze u nase narucje….drage moje saljem vam biggg zagrljaj i evo ovako kad nadem vremena cisto da se javim i cestitam za nove bebice..sretno mamice i samo hrabro…

Lijep pozdrav ,takodjer problemi sa grcici ma  i to krene u večernjim satima od 20-3h uju .. polako licima na zombija .. svi na .govore strpljenja strpljenja mislav sam da cu se prije koji dan baciti kroz prozor mali vristi a pomoć nema  cijelu noć na rukama cim sjednem vristi a onda sam popiz... I otisla i sve sto sam čula od drugih kupila kapi ,veceicu sa kosticama ,caj i poskidala bijeli sum za bebe.. i sad već treba noc bez problema caj kombiniran ssa mlijekom mlijeku se doda jedna zlicica caja od komorace u granulama hippo i to se pomjesa i da da popije.. mozes i cisti caj ali eto ja sam odlučila ovako ..prve kapi koje sam koristila su sab simplex mogu reci da nam pomogle nisu pa sam otisla po druge biogaja te su nam i za prvu bebu pomogle .. kod nas ne 18€ a ove sab simplex 6€. Eto zasad je tako ... Prezivit cemo.. nadam se

Nunii
    14. Siječanj 2019. 21:27

Pepillu pukao mi unutarnji sav,imala par dana temperaturu. Prvo su mislili  da je ostala neka bakterija od pesara.Pregledali me dan prije i nije bilo uopce bolno. Drugo jutro sam vristala na stolici od bolova i plakala,molila ga da prestane kopati po dolje. Veliki stres i odvratno iskustvo. Onda me zenska krenula sivati sekundu nakon davanja anestezije i molila sam da me uspavaju i onda to naprave jer je bilo bolno za popizditi. Jos uvijek se ne usudim sjest i ustati naglo. O samoj pomisli na pregled za mjesec dana me produ trnci i suze na oci od straha.

pepillu
    14. Siječanj 2019. 22:18

Nunii

Pepillupukao mi unutarnji sav,imala par dana temperaturu. Prvo su mislili da je ostala neka bakterija od pesara.Pregledali me dan prije i nije bilo uopce bolno. Drugo jutro sam vristala na stolici od bolova i plakala,molila ga da prestane kopati po dolje. Veliki stres i odvratno iskustvo. Onda me zenska krenula sivati sekundu nakon davanja anestezije i molila sam da me uspavaju i onda to naprave jer je bilo bolno za popizditi. Jos uvijek se ne usudim sjest i ustati naglo. O samoj pomisli na pregled za mjesec dana me produ trnci i suze na oci od straha.

Ajmeee 😢😢 strahota..Naravno da ti tjera suze na oci, jel mozes ikako odgoditi taj pregled, da jos malo to sve bolje zaraste, da ti ne bi slucajno ranu otvorili opet?

Vana11
    14. Siječanj 2019. 22:24

Pozdrav svima!
    Čestitam svim novim mamama na bebicama 😘😘
    Evo, da se kratko i ja javim. Mi smo dobro, imali smo intezivniji period s grcicima, za koji se stvarno nadam da se vise nece ponovit. Jos uvijek samo dojim, i to nam uglavnom ide ok. 
    Što se tiče grčeva, ja mu dajem bio gaiu i tiba kapi, i sad je ok, ali tih nekih 10 dana ništa nije pomagalo.
    Trenutno opet ima skok u razvoju i po cijele dane je na sisi, doslovno svakih sat vremena. I neka prehlada ga je ulovila, ima puni nosić pa to usisavamo, ukapavamo fiziološku, inhaliramo i tako.
    Što se tiče podrigivanja, ni ja ga po noći ne dižem jer uglavnom uvijek zaspi tokom dojenja. I ok je tako. Preko dana ga uvijek dignem, ali ne podrigne svaki put.
    I za prematanje isto kao što su i cure pisale, po noći samo ako baš primjetim da je kakao.
    Pupak, i mojem malcu je još nekih tjedan dana lagano još krvario. 2-3 puta na dan sam pošpricala octaniseptom da se malo navlaži i onda lagano lagano gazicom očistila. I stavljala suhu gazicu uvijek da baš ne nadražuje pelena ili bodi.
    Zadranka, jako mi je žao što ti se sve ovo dogodilo, ali mi je drago pročitati da si bolje. Nadam se da ćete od sad samo uživati.
    Pozdrav svima, čekalicama da bude što prije, bez komplikacija i onako kako si želite, a mamama da vam bebice lijepo papaju i spavaju 😘❤

Vana11
    14. Siječanj 2019. 22:32

Da, i za grčeve smo i mi još koristili taj termofor s košticama trešnje koji se ugrije u mikrovalnoj, masiranje trbuščića, čaj od komorača, ja pijem čaj za dojilje jer se nadam da i to preko mlijeka smiruje...i sve je to maaalo pomoglo na par minuta...najučinkovitije je nošenje, puno nošenja, smirenog pjevanja i ljuljuškanja...
    Znam da je grozno i da iscrpljuje, ali stvarno mora proći. Neke konkretne pomoći baš nema, samo te neke stvari koje malo ublaže. I samo probati ostati smiren jer beba osjeća nervozu i onda je još gore.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.