Mame, dali koristite steznik? Dali pomaze i koji? I koliko duge ste ga nosile?
U vinogradskoj je po novome na viziti fizijatrica za odrasle prije nego te puste kuci.. pregleda svaku zenu i savjetuje steznik ovisno o dijastazi ima je ili ne.. naime steznik ti ne treba ako nisu razmaknuti trbusni misici, granica su neka dva prsta to ona popipa tamo i savjetuje i opise neke lagane vjezbice za pocetak.. steznik otezava oporavak tusnog zida ako se nosi bezpotrebno
url=https://lilypie.com]
Čekalice, kako ste? Jeste nestrpljive? Jel vas gnjavi okolina: kad će, kad će? 🙄
Du, ti sutra vjerojatno saznaješ dan kada ćeš upoznati svoju Doru?! Javi nam kakva je situacija sutra...
Da li netko ima friških iskustava oko pohrane matičnih stanica za osobne potrebe? Postupak, troškovi…?
U vinogradskoj je po novome na viziti fizijatrica za odrasle prije nego te puste kuci.. pregleda svaku zenu i savjetuje steznik ovisno o dijastazi ima je ili ne.. naime steznik ti ne treba ako nisu razmaknuti trbusni misici, granica su neka dva prsta to ona popipa tamo i savjetuje i opise neke lagane vjezbice za pocetak.. steznik otezava oporavak tusnog zida ako se nosi bezpotrebno
To je super al toga vjerojatno u zadarskoj bolnici nema. Ne znam jesu li ti babske ili ne ali dali bi se triba steznik nosit isto tako zbog maternice? Kao da se lakse ili brže vrati ? 🙈
Mareikate, sva ta pitanja za izludit, koliki jos, kad ce vise, kako ce se zvati. 🙄🙄 kako je kod tebe situacija?
Sto se tice tih matičnih stanica, moras reci prije poroda to njima i isto tako prije toga banci reci, cini mi se da je pisalo 1200 kn je vađenje bar kod nas. Ako sam pogriješila nek me neko ispravi.
To je super al toga vjerojatno u zadarskoj bolnici nema. Ne znam jesu li ti babske ili ne ali dali bi se triba steznik nosit isto tako zbog maternice? Kao da se lakse ili brže vrati ? 🙈
Mareikate, sva ta pitanja za izludit, koliki jos, kad ce vise, kako ce se zvati. 🙄🙄 kako je kod tebe situacija?
Sto se tice tih matičnih stanica, moras reci prije poroda to njima i isto tako prije toga banci reci, cini mi se da je pisalo 1200 kn je vađenje bar kod nas. Ako sam pogriješila nek me neko ispravi.
Izlude me ljudi s pitanjima, i to oni od kojih bi to najmanje očekivala, tj ljudi za koje sam mislila da su razumni i normalni. Stvarno sam neugodno iznenađena...
Da skužila sam da je cijena tako neka za vađenje, a samo čuvanje je dosta skupo koliko sam skužila, preko 2.000 eura, pa si razmišljam, čitam o tome... Kad uzmeš u obzir sve, nisam sigurna da se isplati, nemam pojma...
Da znam.. ja kad me pitaju kad ce samo im odgovorim da bi i ja volila znati 😄
Aha, nisam znala to. Na tečaju su nama rekli da ako darivas te matične stanica i ne daj boze ti zatriba da je 80% šansa poslije 10 godina da je i dalje u banci i da uvik mozes pitat zatražit svoju.
Da znam.. ja kad me pitaju kad ce samo im odgovorim da bi i ja volila znati 😄
Aha, nisam znala to. Na tečaju su nama rekli da ako darivas te matične stanica i ne daj boze ti zatriba da je 80% šansa poslije 10 godina da je i dalje u banci i da uvik mozes pitat zatražit svoju.
Baš tako, a najjače mi je kad ti isti opet za dva dana isto pitaju 😂😑
Ako ništa, dobro je barem donirati onda za zakladu te stanice...
Ja sam baš nestrpljiva postala, još kako su mi kao pomakli taj termin, pa mi je u glavi kao još samo 7 dana, baš mi nekako sad teško to dočekat sve. Trbuh mi je još jako visoko, teško dišem i imam osjećaj da moja neće tako skoro 😅
Mamice,
Imala bih pitanje vezano za prematanje bebice, kako vi praktikujete mijenjanje pelena? Da li ih mijenjate nocu samo kad se ukake, ili svaki put kad ih hranite?
U kojem polozaju dojite bebe, ja zbog rane sad mogu iskljucivo lezeci, pa primijetim da dosta bljucka, a posebno me zanima da li treba dizati bebu svaki put da podrigne, kada to radite? Jer svaki put poslije podoja zaspi pa ne zelim da ga dizem, a posebno nocu kada i treba da spava? Bojim se da nece grceve dobiti ovako.
Kako razbudite bebu za nocni podoj?
Je li nudite svaki podoj drugu dojku ili obje dojke po podoju?
Nasa je bebica jako nemirna u snu, cijelo vrijeme samo mlati rukicama, sve rukavice koje stavim skine, a noktici su dugi sav se izgrebao. Je li rano da ih vec odrezemo? 🤷🏽♀️
Eto ovo su dvojbe novopecene mame 😁
Pomagajte 🥺
Mi smo danas napunili 1mj i svaki put prije papanja se presvucmo..dok sam bila u bolnici oni imaju neko pravilo da svakih 4sata presvlače +ne koriste kremu kad smo izašli iz bol mali mi je imao okrugle crvene otvorene rane jer nisu koristili kremu hvala Bogu odmah sam mazala melem i brzo se vratilo u normalnu ... Zato nekako najbolje presvlačiti kod svakog obroka tko voli biti mokar i pokajan..
Ovo sto kazes dojenje lezecki ista stvar se i kod mene dogadja mlijeko mu izlazi kroz nos rekli mi da se prvo izdoji. Pa mu onda dam ali to nista ne pomaze jer on toliko Vucw da si navucw i to curi ko iz pipe ..obavezno ga moraš digmut da postigne ako ne postigne nakon nekog vremena onda ga na bok stavi i podboci sa neki ručnikom ili jastukom jer on mora postignut... A sto se tice Mokrica nama su se sami formirali ko da je isao na manikirk.. ja bi na tvom mjestu porezala njezno nemoze mu nista biti .. eto toliko od mene nadam se da nesto videa izvukla korisno .pozz
Vi koje idete ili ste isle na carski… da li mozda netko ide zbog mioma ili na neki nacin u vezi sa miomima? Ako da - hoce li ih na carskom "usput" operirati?
Ja nemam miome, ali imam jedno urođeno stanje na velikim žilama. Što ja znam, nisu radili ništa osim prešivavanja žila i uvođenje nekog balona za zaustavljanje krvarenja( koji je išao van). Carski je carski. Ovo su bile mjere za zaustavljanje krvarenja samo i još sam dren imala.
url=https://daisypath.com]
Svjesna, prematanje- cure su ti sve rekle 😚☺️
Dojenje, ima i pametnijih, ja se samo izdajam.
Uglavnom, moj princ je spavao sinoć i prethodne tri noći sa samo dva buđenja. Dala sam mu slobodu da sam bira noću kad želi jesti, danju i dalje po režimu.
url=https://daisypath.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji