Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    _svjesna
    11. Siječanj 2019. 09:25

Mamice,  
    Imala bih pitanje vezano za prematanje bebice, kako vi praktikujete mijenjanje pelena? Da li ih mijenjate nocu samo kad se ukake, ili svaki put kad ih hranite? 
    U kojem polozaju dojite bebe, ja zbog rane sad mogu iskljucivo lezeci, pa primijetim da dosta bljucka, a posebno me zanima da li treba dizati bebu svaki put da podrigne, kada to radite? Jer svaki put poslije podoja zaspi pa ne zelim da ga dizem, a posebno nocu kada i treba da spava? Bojim se da nece grceve dobiti ovako. 
    Kako razbudite bebu za nocni podoj?
    Je li nudite svaki podoj drugu dojku ili obje dojke po podoju?
    Nasa je bebica jako nemirna u snu, cijelo vrijeme samo mlati rukicama, sve rukavice koje stavim skine, a noktici su dugi sav se izgrebao. Je li rano da ih vec odrezemo? 🤷🏽‍♀️
    Eto ovo su dvojbe novopecene mame 😁
    Pomagajte 🥺

11. Siječanj 2019. 09:38

_svjesna

Mamice,
    Imala bih pitanje vezano za prematanje bebice, kako vi praktikujete mijenjanje pelena? Da li ih mijenjate nocu samo kad se ukake, ili svaki put kad ih hranite?
    U kojem polozaju dojite bebe, ja zbog rane sad mogu iskljucivo lezeci, pa primijetim da dosta bljucka, a posebno me zanima da li treba dizati bebu svaki put da podrigne, kada to radite? Jer svaki put poslije podoja zaspi pa ne zelim da ga dizem, a posebno nocu kada i treba da spava? Bojim se da nece grceve dobiti ovako.
    Nasa je bebica jako nemirna u snu, cijelo vrijeme samo mlati rukicama, sve rukavice koje stavim skine, a noktici su dugi sav se izgrebao. Je li rano da ih vec odrezemo? 🤷🏽‍♀️
    Pomagajte Ja sam malog premotavala preko noci kad bi se ukakio jer ga nisam htjela budi i mjenjat kad je upisan( djete se lako navikne onda poslje problema kad je pelena puna i  nece spavat)  ja sam dosta dugo dojila lezecki isto zbog rane i kasnije jer sam skuzila da mu najbolje pase i da se javise najede, sto se tice bljuckanja znaci pojede vise neg sta mu stane pa visam mlijeka izbaci..preko dana sam ga dizala da podrigne a preko noci ne , da se ne probudi..ja ga nisam budila,sam se budio za jest( razlika od bebe do bebe, ako beba ne dobiva na kilazi onda budi za jest, tj stavi ga pored sebe i nudi dojku dok ne prihvati nemoras budit) ..ja sam nudila obje dojke, svaku po 5-10 min..gledaj kolko ti jede sve ukupno i daj jednu pa drugu zbog mlijeka da ti se izjednaci jer kolko on jede tolko ce ti se mlijeka stvarat..da nebi imala u svakoj dosta a on/ona nemoze izvuc da se nebi dojka upalila i sl..nije rano, ja sam isto malom rezala nokte jer je sav bio izgreban kad bi skinuo rukavice, znaci napravis kako mislis da je najbolje za tebe i tvog malenog/malenu 

I SRETNO😘😍

11. Siječanj 2019. 09:43

Nesto mi post :S

11. Siječanj 2019. 09:44

Evo opet pisem ..
    Ja sam malog premotavala preko noci kad bi se ukakio jer ga nisam htjela budi i mjenjat kad je upisan( djete se lako navikne onda poslje problema kad je pelena puna i nece spavat) ja sam dosta dugo dojila lezecki isto zbog rane i kasnije jer sam skuzila da mu najbolje pase i da se javise najede, sto se tice bljuckanja znaci pojede vise neg sta mu stane pa visam mlijeka izbaci..preko dana sam ga dizala da podrigne a preko noci ne , da se ne probudi..ja ga nisam budila,sam se budio za jest( razlika od bebe do bebe, ako beba ne dobiva na kilazi onda budi za jest, tj stavi ga pored sebe i nudi dojku dok ne prihvati nemoras budit) ..ja sam nudila obje dojke, svaku po 5-10 min..gledaj kolko ti jede sve ukupno i daj jednu pa drugu zbog mlijeka da ti se izjednaci jer kolko on jede tolko ce ti se mlijeka stvarat..da nebi imala u svakoj dosta a on/ona nemoze izvuc da se nebi dojka upalila i sl..nije rano, ja sam isto malom rezala nokte jer je sav bio izgreban kad bi skinuo rukavice, znaci napravis kako mislis da je najbolje za tebe i tvog malenog/malenu i sretno 😘

cvijetic12
    11. Siječanj 2019. 09:46

_svjesna

Mamice,
    Pomagajte 🥺

Mi se presvlacimo prije svakog obroka, znaci svaka 3-4sata, ili prije ako je pokakana. Po noci ju ne presvlacim jer nakon hranjenja odnah zaspi, pa ju ne zelim buditi.
    Kod dojenja nudim obje dojke i to traje dosta, kad pojede, se podrigne i opet spavanje 🤗.
    Sto se tice noktica, i mi smo cijeli izgrebani ali preporuka patronazne je da se noktici ne rezu do navrsenog prvog mjeseca.. 
    I da, grcice jos nismo imali😀😀

Blaza26
    11. Siječanj 2019. 11:46

Pozdrav cure,prvo cestitam svim novim mamicama.
    I cestitke na dobrim pregledima.
    Martina ti si i u terminu,tako i ako odmah treba,beba je spremna
    Mi smo jucer bili na kontroli, i dalje zatvorena totalno,nadam se da ce se bar nesto pokrenut,u ponedjeljak je opet kontrola.
    Svjesna bas sam sretna kad procitam da si dobro.
    Za ove slatke muke ne mogu pomoc,samo pratim odgovore jer cu ista pitanja imat
    Zadranka drzi se,svaki dan ce bit lakse

• 4mommy
    11. Siječanj 2019. 11:58

Svjesna ja bi ti savjetovala svaki podoj druga dojka, jer je na početku mlijeko rjeđe, više za utažiti žeđ a kasnije ide ono masnije pa ako daješ obe po malo u istom podoju beba bi mogla ostati bez tog masnijeg i zasitnijeg dijela. Nadam se da si me služila 🤦😂

• 4mommy

Skužila

Landy

Blaza26

Pozdrav cure,prvo cestitam svim novim mamicama.
    I cestitke na dobrim pregledima.
    Martina ti si i u terminu,tako i ako odmah treba,beba je spremna
    Mi smo jucer bili na kontroli, i dalje zatvorena totalno,nadam se da ce se bar nesto pokrenut,u ponedjeljak je opet kontrola.
    Svjesna bas sam sretna kad procitam da si dobro.
    Za ove slatke muke ne mogu pomoc,samo pratim odgovore jer cu ista pitanja imatZadranka drzi se,svaki dan ce bit lakse

Ali se ipak nekako nadam izgurat još ta 3 tjedna 😀😀 

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

Sunflower! 🌻
    11. Siječanj 2019. 12:40

Svjesna, 
    Ja ga presvlacim po noci samo ako se pokaka ili eventualno jednom kad primjetim da mu je pelena bas ono jako jako napunjena. Po danu ovisi, presvlacim kad se pokaka ili isto kad vec vidim da je napunjena... Sto se podrigivanja tice, uglavnom ga dizem, iako nekad preko noci isto samo zaspimo oboje nakon dojenja. On stvarno nikad nema ni grceva ni problema s kakanjem pa nekako nisam opterecena s tim, al se sjecam sa starijim da se jako mucio prije kakanja i puno prdio pa sam njega obavezno dizala. Svaki podoj dajem drugu dojku, a na pocetku sam isto dojila samo lezecki jer nisam mogla bas sjedit zbog savova. Sto se noktica tice, prirezem mu kad vidim da su dugacki, cula sam vec tu pricu da se kao ne rezu do mjesec dana, al iskreno ne vidim nikakvu logiku u tome 🤷🏼‍♀️ 
    Ostale mame, cestitam na bebicama! 🥰
    Zadranka, vidjela sam da se kod tebe bas zakompliciralo s dojenjem i zao mi je sto sad prolazis kroz to sve, samo ostani pozitivna i sve ce to uskoro biti iza tebe i onda ces uzivati sa svojim djecakom ☺️☺️
    Mi smo inace dobro, dva dana prije Bozica smo preselili u svoj stan pa nam je sada jos veselo i privikavamo se na sve skupa, ali generalno uzivamo ☺️ Bacim oko ovdje tu i tamo kad stignem da vidim kaj se dogada, vidim da se lista cekalica smanjuje i zelim vam sto lakse cekanje vasih smotuljaka ☺️☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.