mmama2 hvala na savjetu,svaki savjet zlata vrijedi,ali i podrska😉Prva trudnoca,dosta nepoznanica,nisam neki panicar,al opet smo sve u istoj situaciji,pa je lakse☺
Cekam trece a kada me zasoraju laznjaci ne znam ni sama kaj bi i di bi😂😂 to je valjda tako bez obzira na broj djece🙈🙈
url=https://lilypie.com]
du1988 Svakako javi😀
Smire se dok legnem,cim se vise krecem javljaju se ponovo,da se bar od njh otvorim cm,dva😕
evo me s pregleda...zatvorena sam ipak, nisam se pocela otvarati. ctg, protoci uredni, sve ok...Dora ima 2800 grama i od zadnjeg pregleda se odlucila vratiti na zadak! 🤦 iskustva?
du1988 Svakako javi😀
Smire se dok legnem,cim se vise krecem javljaju se ponovo,da se bar od njh otvorim cm,dva😕
evo me s pregleda…zatvorena sam ipak, nisam se pocela otvarati. ctg, protoci uredni, sve ok…Dora ima 2800 grama i od zadnjeg pregleda se odlucila vratiti na zadak! 🤦 iskustva?
Joj pa kak je uspjela skroz na zadak se vratit, da je bar u nekom poprečnom... Neki kažu da se bebe mogu u zadnji tren okrenuti ali prvorotkama malo teže. Jesi pitala svog dr, što je on rekao? Pogledaj si po yt vježbe koje pomažu da se beba pravilno okrene, ništa te ne košta probati, držim fige! Ja sam ih radila kao da natjeram svoju iz poprečnog dolje i uspjela sam, sad jel do vježbi ili bi ionako se okrenula ne znam...
Daj mi reci koliko su jaki ti tvoji bolovi? Mene isto šoraju, dosta jako, ako mi idući tjedan na pregledu isto kaže dr da se nisam ni smekšala dolje a kamoli otvorila, mislim da ću svisnut 😅
du1988 Svakako javi😀
evo me s pregleda…zatvorena sam ipak, nisam se pocela otvarati. ctg, protoci uredni, sve ok…Dora ima 2800 grama i od zadnjeg pregleda se odlucila vratiti na zadak! 🤦 iskustva?
Joj pa kak je uspjela skroz na zadak se vratit, da je bar u nekom poprečnom… Neki kažu da se bebe mogu u zadnji tren okrenuti ali prvorotkama malo teže. Jesi pitala svog dr, što je on rekao? Pogledaj si po yt vježbe koje pomažu da se beba pravilno okrene, ništa te ne košta probati, držim fige! Ja sam ih radila kao da natjeram svoju iz poprečnog dolje i uspjela sam, sad jel do vježbi ili bi ionako se okrenula ne znam…
Daj mi reci koliko su jaki ti tvoji bolovi? Mene isto šoraju, dosta jako, ako mi idući tjedan na pregledu isto kaže dr da se nisam ni smekšala dolje a kamoli otvorila, mislim da ću svisnut 😅
Bolovi mi prestali, tj.sinoc i danas ih nisam imala! Moguce da se mala tad i okrenula, tko zna...nisam ovaj put osjetila (kad se okrenula na glavu prvi put sam tocno znala). A doktor kaze da necemo jos raditi nikakav plan obzirom da sam zatvorena i ne ocekuje da bi se nesto pokrenulo ranije, da cemo vidjeti na sljedecem uzv kakva je situacija pa onda odluciti idemo li prirodno ili na carski. Rekao je i da ja sama jos razmislim o svemu. Idem sljedeci tjedan u bolnicu na ctg samo, a kod njega sam opet 14.pa eto, mozda se i okrene. Koliko si cesto radila vjezbe?
Du, kad god sam se sjetila tokom dana sam radila nešto, jer nisu samo vježbe bitne (odvježbala bih ujutro obavezno i još jednom popodne ako se sjetim), a ovo dalje sam se stalno kroz dan trudila primjenjivati te neke smjernice. Osim vježbi, bitno je npr kako sjediš: dobro je što više naginjati se naprijed kad sjediš, širiti noge da ima mjesta u zdjelici, paziti da su ti noge niže od kukova, biti četveronoške, i slično. Tak da sam ti ja strogo sjedila full raširenih nogu i nagnuta naprijed na stol ili jastuk ako sam na kauču. Dok bi kuhala sam se znala nagnuti na šank na 5-10 minuta da mi trbuh visi i tak neke sitnice... Ja sam u tjedan dana osjetila da se okrenula, i i dalje se sad držim tih uputa, i povremeno odvježbam za svaki slučaj.
Ja sam kolica kupila foppapedretti 3chic. Nisam se nesto previse o njima raspitivala jednostavno su mi se činila dobra, em sto su lagana em sto izgleda da imaju okej kola i tako te sitnice sam gledala.
Du, znaci Dora na zadatak, ajoooj. Ma bitno da je sve dobro. Bas mi od muza rodica nekidan rodila isto beba na zadak, kaze da je bilo dosta mučno :/
Ja jos nisam bris digla 😅 a 11og imam tek pregled, nikako dočekati.
Sto se tice menga bolova, imam ih i ja al nisu nista ekstra intenzivni ni dugotrajni 🤷🏻♀️
I htjela sam ti još reći, nemoj se puno zamarati, znaj da će doktori napravit sve da bebica izađe sa što manje muke a koliko god mi htjele što prirodniji i ljepši porod, toliko stvari, osim položaja bebe, može biti indikacija za carski da stvarno nema smisla zamarati se unaprijed. Bebe i porodi, odnosno njihov tijek su nepredvidivi.
I htjela sam ti još reći, nemoj se puno zamarati, znaj da će doktori napravit sve da bebica izađe sa što manje muke a koliko god mi htjele što prirodniji i ljepši porod, toliko stvari, osim položaja bebe, može biti indikacija za carski da stvarno nema smisla zamarati se unaprijed. Bebe i porodi, odnosno njihov tijek su nepredvidivi.
slazem se, malo sam proucila iskustva i nisam previse opterecena. ako i ostane ovako, trazit cu carski uz spinalnu i dobro, nitko ne kaze da ne bi zavrsila na carskom i da krene prirodno. Puno ti hvala za ove smjernice, svakako cu ih provoditi, skoditi ne moze 😊 a ja se dama zavalim i na stolici i na kaucu i u autu...eto mi sad 😂
Pozdrav cure! Ukoliko netko treba Tiba kapi i ulje za ublazavanje grceva bebe, neotvorene, ne koristene (nisu nam trebale) prodajem za 120kn zajedno.
Imam pitanjce, uočila sam skroz lagani svijetlo smeđi iscjedak na gaćicama, imam lagane menga bolove i kao da me probada nesto al u mjehuru vise kao.. imate li kakva iskustva?
Sortiraj odgovore
Najstariji