Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majana
    03. Siječanj 2019. 10:54

pepillu

Imam pitanjce, uočila sam skroz lagani svijetlo smeđi iscjedak na gaćicama, imam lagane menga bolove i kao da me probada nesto al u mjehuru vise kao.. imate li kakva iskustva?

Jutro, a jel ti sluzavi taj iscjedak ili? Jesi imala pregled mozda ili sex?to propadanje skroz nisko je normalno glavicom ulazi u porodajni kanal a i pritisce ti mjehur

Majana
    03. Siječanj 2019. 11:00

du1988

Senii

du1988 Svakako javi😀
    Smire se dok legnem,cim se vise krecem javljaju se ponovo,da se bar od njh otvorim cm,dva😕

evo me s pregleda…zatvorena sam ipak, nisam se pocela otvarati. ctg, protoci uredni, sve ok…Dora ima 2800 grama i od zadnjeg pregleda se odlucila vratiti na zadak! 🤦 iskustva?

Mislim da je stvarno rijetkost da se u prvorotki okrenu u zadnji cas nazad al nemoj se sekirat moze se jos okrenit meni u prvoj se okrenia negdi izmedu 37 i 39 tt na glavicu doduse bia je cijelu trudnocu na zadak al ako se i ne okrene mislim da je uobicajeno da se prvorotkama radi carski a nije ni on vise toliki bauk ko prije, u svojoj okolini imam vise pozitivnih iskustvava sa brzim oporavkom nakon carskog, al ipak drzim 🤞da se okrene i krene prirodno 🤗

pepillu
    03. Siječanj 2019. 11:54

Majana, pa nije sluzav vise je kao gnjecav a i sinoc sam se sexala 😅 znaci kazes da ulazi vjerojatno u porođajnu kanal? Jel to znaci da ce ubrzo se pokrenut porod ili? 
    Hvala ti :) 

• tinnastar
    03. Siječanj 2019. 12:07

Pozdrav, drage mame!
    Prvorotkinja sam, termin poroda je 18.1.2019., danas navrseno 38tt, curica :)
    Ukratko cu opisati trenutnu situaciju, a molim vas za iskustva i misljenja, i hvala unaprijed!:)

Dakle, beba je ful nisko u zdjelici, plodne vode ima dovoljno, posteljica sprijeda, protoci ok..
    Ja otvorena 4cm, doktor rekao malen vam je stomak, ali beba je cca 2900(iako uzv kaze 3000), navodno je vec razvijena skroz, a ionako je 38tt...
    Nadalje, rekao da ne moram strogo mirovat vise.. (dosad sam morala jer sam bila otvorena i u 5mj trudnoca, pa opet u 7om i 8om mj trudnoce),da buduci se vec ovako otvaram ne bi trebao biti tezak porod i da mi konstrukcija nije bas muska,malo jesam ipak zaobljena u zdjelici 😁
    To su njegove rijeci, pa sad... A sinoc sam imala ogroman iscjedak, malo roskast, vjerojatno posljedica pregleda...a mozda i sluzni cep, ne znam, Nema trudova, jedino zdjelica boli, jedva hodam i do wc!

Ako bude potrebno inducirat porod, inducirat ce. Samo da budem najmanje 3sata prije poroda u bolnici-radi streptokoka.. (da, k svemu jos i streptokok problem, a ja alergicna na penicilin:) )
    Sutra opet na pregled, pa ako budem jos ovako otvorena ili vise...kontam da ce me ostavit u bolnici, a uskoro onda mozda i rodim... 
    Strah me, brine me drip, kod nas u bolnici epiduralnu moras narucit i platit unaprijed.. od svega ovog mirovanja sam uzasno kilava i bojim se da necu imati snage ...radi nje.

Majana
    03. Siječanj 2019. 13:06

pepillu

Majana, pa nije sluzav vise je kao gnjecav a i sinoc sam se sexala 😅 znaci kazes da ulazi vjerojatno u porođajnu kanal? Jel to znaci da ce ubrzo se pokrenut porod ili?
    Hvala ti :)

Pa moze bit meni je na pregledu prije tj dana dok reka da se spustila al sam zatvorena i mene tako propada  sve su to pripreme,inace i u prosle dvi me sve nesto bolilo i smetalo i tri tj prije termina al sam rodila prvo dan posli drugo dan prije termina tako da se nadam da ni sad necu prinit 

Majana
    03. Siječanj 2019. 13:12

tinnastar

Pozdrav, drage mame!
    Prvorotkinja sam, termin poroda je 18.1.2019., danas navrseno 38tt, curica :)
    Ukratko cu opisati trenutnu situaciju, a molim vas za iskustva i misljenja, i hvala unaprijed!:)

Dakle, beba je ful nisko u zdjelici, plodne vode ima dovoljno, posteljica sprijeda, protoci ok..
    Ja otvorena 4cm, doktor rekao malen vam je stomak, ali beba je cca 2900(iako uzv kaze 3000), navodno je vec razvijena skroz, a ionako je 38tt…
    Nadalje, rekao da ne moram strogo mirovat vise.. (dosad sam morala jer sam bila otvorena i u 5mj trudnoca, pa opet u 7om i 8om mj trudnoce),da buduci se vec ovako otvaram ne bi trebao biti tezak porod i da mi konstrukcija nije bas muska,malo jesam ipak zaobljena u zdjelici 😁
    To su njegove rijeci, pa sad… A sinoc sam imala ogroman iscjedak, malo roskast, vjerojatno posljedica pregleda…a mozda i sluzni cep, ne znam, Nema trudova, jedino zdjelica boli, jedva hodam i do wc!

Ako bude potrebno inducirat porod, inducirat ce. Samo da budem najmanje 3sata prije poroda u bolnici-radi streptokoka.. (da, k svemu jos i streptokok problem, a ja alergicna na penicilin:) )
    Sutra opet na pregled, pa ako budem jos ovako otvorena ili vise…kontam da ce me ostavit u bolnici, a uskoro onda mozda i rodim…
    Strah me, brine me drip, kod nas u bolnici epiduralnu moras narucit i platit unaprijed.. od svega ovog mirovanja sam uzasno kilava i bojim se da necu imati snage …radi nje.

Probaj setat i kretat se sta vise trebalo bi pokrenit prirodno ipak si vec otvorena, do sutra ces znat sta i kako, ne boj se boli, samo se koncetriraj na bebu i kako ces je napokon upoznat i bit ce ti lakse, bolit mora al svasta mi prezivimo za nasa mala zlata 💪😘

• tinnastar
    03. Siječanj 2019. 13:24

Majana, hvala puno, i ja mislim da je sad najbolje kretati se! :**

du1988
    03. Siječanj 2019. 13:25

majana, hvala ti! Ma ne mislim da je carski neki bauk, malo sam ostala u soku jucer jer nisam ocekivala da ce se okrenuti u ovoj fazi, bila je glavicom dolje od cca 32.tjedna (do tada poprecno). Svjesna sam da su jako male sanse pa se sad psihicki pripremam za carski. pepillu, trci ti po nalaz brisa dok se nije pokrenulo 🤗 tinnastar, sretno i sigurna sam da ces smoci snage za sve sto te ceka! 🤞

url=https://lilypie.com]

Majana
    03. Siječanj 2019. 14:22

Uf i mene nikako dani da produ bila san u totalnoj depresiji za praznike, muz sve radia i to popodne, staru godinu provela sama, on je na poslu doceka svi negdi a ja ne mogu s njima, dica otisla kod bivseg muza za praznike, svaki dan mi je ko 5 dana, osluskujem svaki pokret evo sad u zadnjih 10 dana je pocela stucat sta nisam bas osjetila prije i to traje po par minuta evo i upravo sad 🙉bas mi je milo jer znam koliko mene nervira kad se ustucam a pomoc joj ne mogu 😏tako da nadam se da necemo ni jedna jos dugo cekat jer ovo je sad psihicki 👎

pepillu
    03. Siječanj 2019. 15:51

Idem sutra po bris obavezno jos cili dan ufilmavam neke bolove i probadanja. 😅
    Majana, izdrži, znam da ti nije lako al svakako imaj na umu da je to sve prolazno i da ce doci uskoro bolje vrijeme :) 
    Btw. Jel zna ko za ove jednokratne naknade od grada, dali muž i ja moramo biti na istok adresi prijavljeni? Mislim svakako ocu, al nisam jos stigla tek smo se neki dan vjenčali a sve me strah da ne krene ranije nesto 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.