Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majana
    03. Siječanj 2019. 16:15

pepillu

Idem sutra po bris obavezno jos cili dan ufilmavam neke bolove i probadanja. 😅
    Majana, izdrži, znam da ti nije lako al svakako imaj na umu da je to sve prolazno i da ce doci uskoro bolje vrijeme :)
    Btw. Jel zna ko za ove jednokratne naknade od grada, dali muž i ja moramo biti na istok adresi prijavljeni? Mislim svakako ocu, al nisam jos stigla tek smo se neki dan vjenčali a sve me strah da ne krene ranije nesto

Mislim da samo jedan roditelj triba bit u tom gradu gdje se trazi prijavljen bar je meni tako bilo prvi put mislim da se nije prominilo 

Majana
    03. Siječanj 2019. 16:17

Provjeri  jel ti ima kakvi pravilnik/ odluka na stranicama grada/opcine 😉

pepillu
    03. Siječanj 2019. 19:39

Vrlo vjerojatno je i dalje tako, a ja cu se potrudit sto prije prijavit :) 

Emily1801
    03. Siječanj 2019. 23:50

tinnastar

Pozdrav, drage mame!
    Prvorotkinja sam, termin poroda je 18.1.2019., danas navrseno 38tt, curica :)
    Ukratko cu opisati trenutnu situaciju, a molim vas za iskustva i misljenja, i hvala unaprijed!:)

Dakle, beba je ful nisko u zdjelici, plodne vode ima dovoljno, posteljica sprijeda, protoci ok..
    Ja otvorena 4cm, doktor rekao malen vam je stomak, ali beba je cca 2900(iako uzv kaze 3000), navodno je vec razvijena skroz, a ionako je 38tt…
    Nadalje, rekao da ne moram strogo mirovat vise.. (dosad sam morala jer sam bila otvorena i u 5mj trudnoca, pa opet u 7om i 8om mj trudnoce),da buduci se vec ovako otvaram ne bi trebao biti tezak porod i da mi konstrukcija nije bas muska,malo jesam ipak zaobljena u zdjelici 😁
    To su njegove rijeci, pa sad… A sinoc sam imala ogroman iscjedak, malo roskast, vjerojatno posljedica pregleda…a mozda i sluzni cep, ne znam, Nema trudova, jedino zdjelica boli, jedva hodam i do wc!

Ako bude potrebno inducirat porod, inducirat ce. Samo da budem najmanje 3sata prije poroda u bolnici-radi streptokoka.. (da, k svemu jos i streptokok problem, a ja alergicna na penicilin:) )
    Sutra opet na pregled, pa ako budem jos ovako otvorena ili vise…kontam da ce me ostavit u bolnici, a uskoro onda mozda i rodim…
    Strah me, brine me drip, kod nas u bolnici epiduralnu moras narucit i platit unaprijed.. od svega ovog mirovanja sam uzasno kilava i bojim se da necu imati snage …radi nje.

Dobrodosla. I mene boli zdjelica i prepone, to je normalno. Ako je sluzni cep roskaste boje porod bi uskoro mogao poceti. Googlaj ako nisi sigurna kako sluzni cep izgleda, ali upozoravam te da su fotke malo odvratne. 😂
    Koja to bolnica naplacuje epiduralnu anesteziju u 21. stoljecu? To je protuzakonito!
    Imat ces snage, sva iskustva poroda koja sam procitala kazu da te opere adrenalin i odjednom imas svu snagu koja ti je potrebna. Drzim ti fige da sve super prode i vjeruj u sebe, ti to mozes!

A ovo za malen trbuh ne brini, i meni su to u nekom tjednu rekli pa je sve uredno. Bitno da su pluca i ostali vitalni organi razvijeni, tezinu ionako brzo nadoknade kad se rode.

• Ive13
    04. Siječanj 2019. 00:41

Veliki pozdrav svima! 

Ja sam prvorotkinja, ulazim u 35. tjedan trudnoce i nemam strah od poroda nego od toga hocu li sve teoretske korake dobro znati primijeniti u praksi. 
    Spremila sam kofer za bolnicu (Petrovu) jer mi pola toga ne stane u sportsku torbu; samo wc papir, ogrtac, papuce i chicco ulosci mi zauzmu cijelu  torbu pa sam se odlucila za kofer, valjda nece biti problema. Vec sam polako nestrpljiva jer je sve spremljeno, a ja bih jos kupovala, ribala i bila cijeli dan u pokretu hehe 
    Inace me bole rucni zglobovi tijekom noci, na wcu sam svako malo i po noci sam stalno zedna.

Kako se vi osjecate?

Monikaharmonika
    04. Siječanj 2019. 09:22

Ive13

Veliki pozdrav svima!

Ja sam prvorotkinja, ulazim u 35. tjedan trudnoce i nemam strah od poroda nego od toga hocu li sve teoretske korake dobro znati primijeniti u praksi.
    Spremila sam kofer za bolnicu (Petrovu) jer mi pola toga ne stane u sportsku torbu; samo wc papir, ogrtac, papuce i chicco ulosci mi zauzmu cijelu torbu pa sam se odlucila za kofer, valjda nece biti problema. Vec sam polako nestrpljiva jer je sve spremljeno, a ja bih jos kupovala, ribala i bila cijeli dan u pokretu hehe
    Inace me bole rucni zglobovi tijekom noci, na wcu sam svako malo i po noci sam stalno zedna.

Kako se vi osjecate?

I ja tako. Prvo uzela sportsku torbu, kad sam ja to sve stavila na hrpu ajme majko moja koliko stvari.. Zato pripremila kofer isto. Samo 2 paketa velikih uložaka mi zauzmu 1/3 prostora. 2 ručnik, 2 spavaćice, toaletna torba, wc papir, papuče, vlažne maramice, čarape, jednokratne gaće, kućni ogrtač. Sve habasto i veliko 🤣

_svjesna
    04. Siječanj 2019. 12:07

Cure, sinoc je bio pregled, beba je skroz nisko, kaze doktorica nize ne moze biti bukvalno mu prstom dira glavicu, meni noge zakoce jer mi pritisne zivce. Medjutim grlic i dalje sakroponiran, cvrst, zatvoren, samo malo skracen. Nemam nikakvih naznaka da ce to ici skoro, kaze ona misli da ni narednih 7 dana to nece krenuti. Voljela bih iskreno da grlic pocne malo razmeksavati, Sta mislite da li se situacija moze brzo mijenjati, i da li je prednost sto je beba nisko prilikom poroda? Je li mi bar to olaksavajuca okolnost obzirom da je i dalje okrenut licem prema vani? 🙈 

pepillu
    04. Siječanj 2019. 13:02

Ja sam sve strpala u tu sportsku torbu, neda se meni kofer vuci sa sobom :) 
    Ja evo zadnje 2,3 noci se nisam dizala na wc sto je cudno, jer mislim da je beba nisko i stvarno me nekad tako mjehur probode. Jedva cekam petak na pregled i ctg pa da vidimo kakva je situacija.
    Ja sam isto ugl stalno u nekom pokretu jer evo sve do jucer nisam imala neke tegobe. Nadam se da ce to olakšati porod. 
    Jel neko zna mozda, ako je beba naprednija za 2 tjedna jel moguce odnosno jel vjerojatnije da ce se tako prije i rodit? 

pepillu
    04. Siječanj 2019. 13:04

Svjesna, kakav ti je osjećaj doli na mjehur i ostale organe kad ti je tako nisko? Da znam usporedit 😂
    Mozda te bas iznenadi ovih dana :) 

du1988
    04. Siječanj 2019. 13:05

svjesna, kod mene slicna situacija sto se tice zatvorenosti. Pokusaj s cajem od lista maline i kazu da seks potice razmeksavanje grlica 😊 naravno sto vise se kretati i tako...mislim da nema pravila sto se otvaranja tice, kod nekog kad krene, doslovno u par sati dođe do potpunog otvaranja, a neke hodaju po mjesec, dva par prstiju otvorene 🤦 kolika je bebica?

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.