Drage mame,
Čitam vas redovito, ali ne javljam se s obzirom na to da mi je prva trudnoća i nemam nikakvih iskustava. 🙈
Imam jedno pitanje ako mi mozete dati savjet: danas sam radila OGTT i napravljen mi je i nalaz urina. OGTT je uredan na svu srecu, međutim u urinu se nalazi dosta bakterija i leukociti su dosta visoki (125 u mokraci i >50 u sedimentu urina). Ja osjecam lagano peckanje i skakljanje dolje, pretpostavljam da se radi o nekoj upali. Mislite li da bih zbog toga trebala sutra otici na hitnu da se naprave dodatne pretrage ili da ipak pricekam do pon pa se javim svojoj liječnici? Hvala vam puno na savjetima! 🤗
Žao mi je zbog lošeg nalaza urina,ukoliko nemaš neke bolove jake dolje i da te baš to jako peče javi se svojoj sutra,u suprotnom odi na hitnu. Svakako se vodi svojoj intuiciji,jer najbolje znaš koliko je nešto drukčije od svakodnevnog stanja.

Hvala na odgovoru.
Dobila sam antibiotik pa se nadam poboljšanju kroz koji dan.

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenoteratozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵
riamarro@hotmail.com
Jutro zene,
Vrijeme je da se i ja malo vise ukljucim u razgovor.
Uglavnom, neki dan sam imala jedan jako nezgodan pad sa stepenica, doslovno se kao palacinka razljepila pravo na trbuh. U bolnici sam zadrzana dva dana na promatranju, srecom je sve u redu s bebom, ali morali su pratiti posteljicu da se nebi oljustila i doslo do komplikacija. Koliko god da je dobro proslo na kraju, ipak me je panika uhvatila jer je moglo doci do porodaja ili mirovanja u bolnici, a ja nista jos spremila nisam. Jedina utjeha mi je bila sto beba dobro stoji s kilazom, taj dan je izmjerena tt 2700 gr.
Prvo sam spremila torbu za rodiliste, pa nek se vozi sa mnom. Jos mi neke stvari nedostaju, a to su dekice/pelene za swadlle. Planirate li vi povijati bebe? Imate prijedlog koje tocno kupiti? Sljedeca stvar je izdajalica, jeste ju vec kupile ili cete naknadno ako zatreba? Sto bi jos nadodale kao korisnu stvar?
🙂
Ajmeee,baš mi je žao zbog pada i straha i svega,ali bitno da je na kraju sve u redu s bebicom i naravno tobom. Baš je velika bebica😊 Ja sam povijala svoje koji su imali problema sa spavanjem,onda bi mi mirnije spavali,ali nisam imala te swadle dekice tako da evo ne znam koje su dobre,znam da ergobaby ima. Što se tiče izdajalice meni nikad nije trebala dok ima eto žena koje moraju koristiti dok se ne uspostavi ponuda-potražnja. Ali to ti svakako muž može kupiti i donijeti u bolnicu ili za doma ako vidiš da će trebati. Koja je najbolja ovisi i o samoj svrhi,hoćeš koristiti samo za ponekad,samo za malo da izdojiš,isključivo izdajanje... i tako...
ja sam sa prošlim djetetom nažalost kratko dojila pa 3 mj isključivo izdajala i imala sam od medele obostranu elek. i meni je bila odlična,sad da isključivo izdajam vjerojatno bi uzela Spektru ali mislim da bi i neku handsfree imala da si olakšam,nedavno sam pročitala na jesenskim ja mislim da je netko pohvalio avent handsfree izdajalicu. Nadam se da sam pomogla

Tako sa i ja pala, ali u 38.tj, odmah sam imala cijeli dan lazne kontrakcije i otvorila sam se 1cm.. biti ce sve okej. Samo sad dosta odmaraj 🍀
Mislila sam bebu poviti barem dok je tako mala sa Ergobaby i to je i kao vreca za spavanje.. prvo dvoje nisam..
Izdajalica obavezno, ja sam si u bolnici vec izvlacila mlijeko, Purelan i Multi- Mum za bradavice, cak si razmisljam i o sesirica onim srebrnim za rane, tetra pelene, nesto robice, Octanisept za pupak, dude,

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Žao mi je zbog pada, zvuči strašno.
Nadam se da ćete i ti i beba biti odlično do kraja 🤞🏽🤞🏽 a bebica ima baš lijepu težinu 🤭

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenoteratozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵
riamarro@hotmail.com

Ja prvoga nisam povijala, ne planiram ni drugoga osim ako ne bude baš nemiran spavač pa pokušam tako popraviti stanje😅 prvi je bio ok. Čini mi se nepraktično povijanje kad u tom početnom razdoblju im se svaki čas mijenja pelena, ko će to sve skidati.
Izdajalicu sam imala i super mi je došla jer je loše sisao, ranije je rođen pa je slabo vukao tako da sam kombinirala s izdajanjem, a i super dođe da ga može netko drugi nahraniti.

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Hej trudnice kako ste?
Nadam se da ste sve sa raznim urinarnim imfekcijama/prehladama/virozama dobro.
m_rosie kako si nam ti? Nadam se da i dalje guraš i da je sve pod kontrolom?
Dea3 kako vi napredujete? Nadam se da se bliži dan prelaska iz inkubatora u topli krevetić😇
Mi smo jučer bili u Ikei,kupili ormare i komodu za sobu,sad trebam dočekati muža da krenemo sastavljati,jedva čekam više završiti te radove,počistiti sve i gurati dan po dan😬
U planu mi je kroz neko kraće vrijeme si kupiti za bolnicu što fali pa čisto da je meni to doma,za bebu ću jedino uzet novo za izlazak iz bolnice pa onda kasnije kad saznamo spol dokupit šta će faliti.

Lamise mene dostize ovaj trudnicki umor, bas sam bez energije 😮💨
Sto planirate bebama za izlazak pripremiti?
Jako je tesko unaprijed procijeniti koliko ce hladno biti, moze biti oko 0, moze biti oko 15°C.
Ja sam mislila body dugi rukav + kombinezon u komadu ili majica, hlacice i carapice + medo odjelce + kapica + dekica ako ce trebati. Ako ce biti toplije, lako nesto izostavimo prilikom oblacenja za doma.
Tako sam i ja pripremila za izlazak - body dugi rukavi, odjelce hlace i majica, medo kombinezon, kapica. I deka po potrebi. 🥰

Ja cu dugi bodi, kombinezon, kapica..beba ide direkt u jaje i preko dekica.. mislim da sa medo kombinezonom ne smiju u jaje..
U autu je dovoljno toplo 😀

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰

Ja sam pripremila dugi bodi i kompletic za preko (hlačice i majica), imam spremno i medo odjelce i skafander pa kakvo vrijeme bude. 😅 Dekica, kapica, carapice. Sve sam spremila na jedno mjesto pa ću muza uputiti šta da ipak od svega toga ponese

Tako sam i ja spremila, s obzirom da muž moje doći ispred vrata u bolnicu i da nam je bolnica 5 minuta autom, sasvim dovoljno.
Ja se javljam da smo danas obavili pregled, sve je uredno, bebica je 1390 grama, nije neka velika beba😀
Ja nisam planirala medo odjelce jer u autosjedalici baš neće biti udobno sa svom tom odjećom a s druge strane auto će biti ugrijan. Tako da ću ja bodybenkicu i na to neko jednodijelno odjelce ili kompletić,kapica i dekica za pokriti. Mislim da je to sasvim dovoljno. Jagoda20 ma super je kilaža bebi,ni ne mogu a ni ne trebaju biti sve bebe velike. Super da je sve u redu🫠

Ja sam s prvim uzela medo odjelce, sad necu. U jajetu ionako nije dobro da budu u njemu, a kod nas bebe odmah u rodilistu spakiraju u jaje. Obuci cu dugi bodi, carape, topli neki kompletic i bit ce prekriven dekom.
Jagoda20, tako je otprilike i moj. Nadam se da ce biti oko 3,2 kg ako dodjemo do termina. Prvi mi je bio 3 i porod savrsen, a za dva mjeseca je dostigao tezinom cimere iz rodilista koji su rodjeni s kilom vise tako da se nekako nadam ma joj bebi i ovaj put 🙈🙈
Blondy Lakši će biti porod sigurno da, a mislim da, kao što si rekla, te bebe super napreduju.
Ja sam kupila neko mekano jednodijelno odjelce, ali u pravu ste, bit će previše.

Moja je isto procijenjena manja, prva je isto tako bila pa me jedino to tješi. Doktor me nije uputio na neke daljnje korake, a i kaže da je genetika pa mi je bolje da to prihvatim i previše ne mozgam ili guglam..

Ma meni je dr rekao da je beba baš kilažom za taj tjedan u kojem jesam tako da nije rekao da je manja uopće. Ali u usporedbi s drugima tu na forumu je manji.
Ne znam kako vama, ali meni vrijeme leti. Valjda cu konacno ovaj tjedan kupiti nesto za sebe ili bebu. Ima netko prijedlog gdje kupiti pidzamu s krstkim rukavima za rodiliste? Pozeljno da je na kopcanje

@Blondy pogledaj u c&a,znaju imati,ja imam njihovu evo 7 godina stara i dalje je kao nova,imam dvije od šogice iz lc waikikia,znam da na about you ima za naručiti,a ja sam sebi sad još jednu naručila sa sheina,izgleda ok pa budem vidjela. Slažem se,vrijeme baš leti,meni svaki tjedan toliko brzo proleti,kad si gledam lentu i koliko je ostalo,ajmeeee

Evo da se javim s pregleda,sve je okej,beba je 1313g sada,potvrden je carski,datum jos nismo odredili ali okej ima vremena,ponovni pregled za 3 tjedna,11.11

💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji