Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    12. Listopad 2025. 17:27

Kod mene bome ni n od nestinga. Skroz sam chill. Mene jedino ovaj malac kak je sve jači bas roka po mjehuru, sve zvijezde opazim

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• lamise38
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 12:14

Jutro! Nadam se da ste sve dobro. Ja sa spavanjem nemam problema,da se mali ne budi po noći ja bi ko top do jutra spavala,mene jedino mjehur izludi kad tek idem leći pa dok ne zaspem😬
    Timi95 sretno s renoviranjem. Nama je ostao ormar i komoda za spavaću,bio nam je stolar pa čekamo cijenu da odlučimo hoćemo tako po mjeri ili ipak uzeti u Ikei. Dea3 kako ste? Sretno cure s pregledima ovaj tjedan. Moj sljedeći je 30.10.

Timi95
    13. Listopad 2025. 12:14

Hvala 🤗 a stolari su skupi, ali je uvijek bolje po mjeri.
    Moj pregled je 28.10., a bila sam 19.9.  5tj mi je bas nekako dugo.. vec cu biti 29+2 
    Bitno da je ova mala full aktivna.. 
    Nocas me ubila zgaravica.. a pojela sam komadic mesa i tostiranog kruha.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Paola_32
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 16:37

Ja sam radila danas ogtt, prva i druga vrijednost su mi unutar zadanih vrijednosti, ali zadnja je 8.9, a granica je 8.5 i sad mi je ginekologinja samo poslala mail s nalazom i napisala da se naručim dijabetologu, da je uputnica poslana i ništa drugo. Telefonski je nisam uspjela dobiti, sad sam je zamolila mailom da mi objasni nalaze i što ću kod dijabetologa, ali dok ne odgovori, ima li netko od vas iskustva s tim? Što me sad dalje čeka?
    Je li to gestacijski dijabetes iako su prve dvije vrijednosti u granici. Inače prije trudnoće su mi dijagnosticirali inzulinsku rezistenciju pa ne znam šalje li me zbog toga, ali ja sam još dosta zadovoljna rezultatima s obzirom na prehranu jer kad sam vadila krv sa 8 tt otprilike, natašte sam imala 5.4 pa je današnjih 5.1 napredak. Sad sam zbunjena oko svega, a iskreno malo mi je već i dosta hodanja po bolnicama, još ću nešto pokupiti.. Više mi stresa sve to donosi, a baš mi se čine rogorozni s tim brojevima. 😔

Blondy
    13. Listopad 2025. 16:04

Da, mislim da čim jedna vrijednost nije u granicama bit će dijagnoza. Čudno da te nisu slali i prije s obzirom na ovu prvu glukozu 5.4. Nemam osobnog iskustva, ali mislim da te čeka dijeta i GUK profil u bolnici jednim mjesečno, a negdje to rade i same kod kuće.

EllaMS
    13. Listopad 2025. 16:40

Gestacijski ti i je zapravo neka vrste inzulinske rezistencije. Mislim da to ovisi od doktora, neki se žele pokriti i šalju te odmah dalje, jer ne žele riskirati. Znam da je bar za Zagreb procedura da se ode prvo na neko predavanje o prehrani na Vuk Vrhovec, zatim dobis te neke lancete i epruvete da si sama doma radiš GUK profil i to im nosiš. Nije to ništa strašno i ne moras biti u stresu, malo je poviseno i pripazi si malo na prehranu, pojačaj proteine u odnosu na ugljikohidrate. Ja sam imala i to jaku inzulinsku rezistenciju prije par godina, uz prehranu sam je se skroz riješila, sve se moze 😊

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Paola_32
    13. Listopad 2025. 17:59

Hvala cure, svakako ću pripaziti na prehranu.
    Super Ela, ovo je baš lijepo i utješno za čuti. 😊 Ja sam isto krenula s drugačijom prehranom, malo sam se bolje osjećala, nisam više imala one česte drhtavice, ali onda sam ostala trudna i malo popustila pa definitivno budem ozbiljnije shvatila. Što si najviše promijenila što se prehrane tiče? 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

EllaMS
    13. Listopad 2025. 19:10

Pa sto se tice prehrane, tu ti je bitno naći ono sto tebi najvise odgovara. Lijepo ti je jagoda napisala za složene ugljikohidrate koji sporo podižu glukozu pa su zato dobri. Meni osobno taj pristup i nije bas pogodovao. Recimo ja ako jedem zobene za doručak sam gladna za dva sata. Meni najvise odgovaraju proteinski obroci, recimo ja svaki dan popijem proteinski soothie, znači mlijeko, banana, whey (25 g) i malo oraha. Ja si s takvim obrokom unesem sve makronutrijente s većim naglaskom na proteine. Puno povrća, salate... kažem ovisi kako tebi vise odgovara. Mozes recimo tražiti i neke recepte preko chatgtp.a za inzulinsku, stvarno danas imaš more informacija

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

dea3
    13. Listopad 2025. 21:40

Hej...
    Prema nalazu oni ti to odmah tretiraju kao gestacijski dijabetes. Ja sam u prošloj imala drugu vrijednost povišenu i morala sam raditi GUK profile. U Vž bolnici ti to tako rade da si ujutro u 7 zaprimljena u dnevnu bolnicu. Smjeste te u sobu. 
    Dobivaš dorucak, rucak i veceru...nakon svakog obroka tocno za sat vremena ti dođu izmjeriti šećer u krvi i onda navecer cekas doktoricu da ti napiše nalaz. 
    I to cekanje ubija..🫣. Ja sam jednom cekala doktoricu do 21 jer je bila neka gužva u rađaoni.
    Meni su ti profili bili uredni pa su mi prepisali onu dijetu od 1800 kcal i ponoviti za mjesec dana...mislim da sam na 2 uspjela biti i onda sam se isto bila porodila. 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Paola_32
    14. Listopad 2025. 14:46

Ella, vjerujem da je dosta individualno, mene isto samo od zobenih odmah uhvati glad. Nema druge sad nego naći najbolju opciju da pazim na namirnice, a opet da nisam gladna stalno.

Ajme Dea, ovo mi ne zvuči baš dobro jer stvarno mi se ne ponavlja svaki mjesec to vađenje krvi di si cijeli dan u bolnici, mene stres hvata od same pomisli. Sad mi je i drago da sam dosta kasno otišla na ogtt pa ako budem morala to raditi, još me svega par put to čeka. Kako ste ti i beba? 🥰

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

EllaMS
    14. Listopad 2025. 16:37

https://ibb.co/3yGm9BH7
    https://ibb.co/NXXFD5v

Evo ti recimo primjer sta ti chatgpt izbaci. Ovo ti moze biti neka generalna smjernica. Recimo da ne jedeš losos, možeš zamijeniti recimo s oslićem. Ako ne volis ribu, onda zamjenis s mesom. Mozes mu čak i napisati preference sta volis inače jesti da ti složi tjedni meni. Mozes mu i napisati koliko kila imaš, visinu i u kojem si tjednu trudnoće da ti napiše koliko bi kalorija trebala jesti. Mislim sad ga tu reklamiram, ali je korisno za ovakve stvari. 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• jagoda20
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 07:17

Meni je bila druga vrijednost nešto povišena. 
    Čim je došao nalaz, dobila sam uputnicu za bolnicu. Tamo su me primili na 24 sata. Radili GUK profil i još neke krvne pretrage. 
    U ta 24 sata vadi se krv ujutro na tašte, pa prije jela te dva sata nakon svakog obroka.
    Ne smije se jesti ništa osim onoga što oni daju. 
    Meni je sve bilo uredno, ali s obzirom na onu povišenu vrijednost utvrđen je gestacijski dijabetes.
    Dobila sam na papiru prehranu do 1800 kalorija, bila na tome par dana i izgubila 2kg. Javila se svojoj ginekologinja i izrazila zabrinutost s obzirom na gubitak kilaze. Rekla je da samo pazim za ugljikohidratima i sve brze izbacim. Malo sam čitala i istrazivala i sebi napravila jelovnik.  
    Treba znati što od ugljikohidrata jesti, što ne i na koji nacin ih kombinirati. 
    Sad sam nakon 17 dana dana malo nadosla s težinom. Očito sam dosta više trošila od tih 1800 kalorija preporuke. 

Paola_32
    13. Listopad 2025. 18:03

Na to ću svakako pripaziti jer malo se jesam opustila što se tiče prehrane. Drago mi je da si uspjela naći balans i da je sve ok jer iskreno meni se tih 1800 čini baš malo, pogotovo jer je to očito preporuka za sve, a nema šanse da svima odgovara isti broj kalorija. Srećom da je i gin. bila razumna pa nije inzistirala na dijeti bez obzira na sve. 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

jagoda20
    14. Listopad 2025. 07:17

Slažem se s tobom, glupo je svim trudnicama dati isti dnevni unos. 
    Svakako malo pročitaj o tome pa si nešto složi što ti paše. 
    Slikala bi ti jelovnik koji sam dobila,  ali zaista je nutritivno jako siromašan pa nema smisla. 

Cherry
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 17:55

Cure javljam se sa proljetnih beba jer vidim da su guk profili aktualni. Ja ga evo danas radim od kuce. 2 puta sam vec vadila krv i prvi puta sam mozda 10% od minimuma krvi uspjela iscjediti. A drugi puta sam vadila iz 3 prsta i opet nisam uspjela doci do minumuma. 
    Perem ruke u toploj vodi, stojim, tresem ruke, masiram ih prema dolje, ali krv nece i nece. Za drugo mjerenje sam posudila aparatic s iglicama koje mogu ubosti puno dublje i opet nisam uspjela. 
    Je li imate neki savjet, neko magicno rjesenje kako da mi preostala dva mjerenja uspiju?

Tinchy300
    14. Listopad 2025. 14:06

I ja sam u prvoj trudnoci imala taj problem. Morala sam ponavljati i ponavljati jer mi je jedna epruveta zgrusala. 
    Na kraju otisla u synlab i zamolila da mi izvade. Cak bi i platila za to jer mi je ovo doma bilo koma. Kupaonica krvava a ja ne mogu nis iscijediti. 
    A isto tako ovisi o igli. Meni su jedne bile koma, a druge super. A te koje su mi super vise nisu imali.
    Mozda da probas zamoliti synlab il breyer (ako si u zgu) pa da tamo to odrade. 
    Il kazi tamo u bolnici da ne mozes izvaditi krv pa neka ti oni daju neko rijesenje.

Cherry
    14. Listopad 2025. 17:55

Tinchy300 hvala ti na prijedlogu za labos, to mi nije palo na pamet. U zg sam, ali na rubu zg-a, nisu mi labosi bas blizu. Ali da, i trece mjerenje mi je bila ista stvar. 3 prsta sam ubola i nisam dosla do minimuma. A u međuvremenu mi se je krv od prva dva mjerenja zgrusala. Bas je demotivirajuce 😫
    Sutra cu im reci da smisle nesto drugo, jer ovo ocito ne funkcionira kod mene, mogla bih mjeriti u labu, samo ne znam koliko smije vremena proci prije nego krv dovezem doma i stavim u fridz.

• Anabanana7
    14. Listopad 2025. 15:23

Nije me bilo par dana ovdje, kad ono imamo bebu! Draga Dea, čestitam od srca! 🩵

Barrrbi
    14. Listopad 2025. 15:57

Pozdrav, evo i mene s pregleda koji je prebačen s četvrtka na danas.
    Sve je ok, mala uredno napreduje i u mjerama je s tjednima trudnoće. Teži 920g🩷

Paola ja sam obavila ogtt i kks i treća vrijednost je 9,0 i gin rekla da se vodim pod gestacijski dijabetes. 
    Dobila sam uputnicu za dnevnu bolnicu i to ću se sutra naručiti. Vjerojatno bude dijeta 1800 kalorija. 
    Također sam anemična tako da uvedeno željezo i vitamin c. 🙂
    Sljedeća kontrola 11.11.

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

EllaMS
    14. Listopad 2025. 16:42

@dea3 kako ste vas dvoje?

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

riamaro
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 17:07

I naš je pregled prebačen s četvrtka na danas. Dečko aktivan, udara zadnjih par dana baš jako, i tako je bilo i na uzv pa nismo uspjeli dobiti nikakvu sličicu, još si pokriva glavu ručicama 🙈 Ima 800gr a mama je + 14 kg. Hranim se zdravo, ne prejedam se, nemam neke specijalne želje ili apetit, ne jedem iza 18.30h, pa mi i nije baš jasno, ali dobro. Otići će to valjda kad rodim.  

Sljedeći uzv 12.11. 🩵

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵

riamarro@hotmail.com

• lamise38
    14. Listopad 2025. 19:29

Baš mi je žao zbog loših ogtta,da vam dalje guk profili budu dobri i da što prije to sve prođe. Ja evo nisam ni u jednoj trudnoći imala povišene vrijednosti i baš mi je uvijek bila tlaka pročitati kad se moraju doma žene mučiti s tim pikanjem i nošenjem toga. 
    Čestitke na dobrim pregledima,što se tiče kila nekad eto nema pravila koliko god se pazi,ali nek je to najmanja briga. Ja sam sad sigurno dobila više nego inače jer me baš traži i jedem puno više,pogotovo pekarsko i slatko. Morat ću malo dovest to u red.
    m_rosie kako si? Jesu radili novi uzv?
    Dea3 vidim da nisi ništa pisala,nadam se da je maleni dobro,naravno i ti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani