Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    14. Listopad 2025. 20:29

Ja se evo javljam s pregleda, kod nas je sve za sad super, malac super napreduje, procjena je da je sad tocno na 2 kg. Neka samo tako ostane.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

EllaMS
    14. Listopad 2025. 20:34

Pregledi: 🤰🏻💗
    17.10. - bubica_0706 
    21.10. - paula210 
    23.10. - eni233, mamacita 
    27.10. - peppao 
    28.10. - Timi95 
    29.10. - Giovanna32 
    30.10. - lamise38 
    04.11. - EllaMS
    11.11. - Barrrbi 
    12.11. - riamaro 

Termini:
    Mila123 - 1.12. 🩷
    m_rosie - 3.12. 🩷
    Mokica - 3.12. 💙
    Ditaa - 5.12. 💙
    Tinchy300- 10.12. 🩷
    Josipella2025 - 12.12. 💙
    EllaMS - 13.12 💙
    taratara25 - 13.12. 🩷
    lamise38 -  20.12.
    Blondy - 23.12. 💙
    Makarena - 24.12. 🩷
    mamacita - 24.12. 💙
    jagoda20 - 31.12.
    paula210 - 01.01. 💙
    peppao - 4.1. 💙
    Paola32 - 9.1. 🩷
    Ivis - 9.1. 🩷
    Timi95 - 13.1. 🩷
    anamarija8888 - 15.1. 💙
    Faksimila - 17.1.
    Barrrbi - 17.1. 🩷
    bubica_0706 - 17.1. 🩷
    Zeka26 - 21.1. 🩷
    riamaro - 27.1. 💙
    Srculence - 04.02. 
    Giovanna32 - 06.02. 💙
    Newgirl - 10.02. 💙

Popis: stranica 185, 306
    Porodi: dea3 - 10.10. 💙

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Blondy
    15. Listopad 2025. 08:37

Jutro cure, evo i mene s pregleda. Sve je u redu, mališa ima 1.5 kg. Sve mjere su uredne i to je to. Jos jedan pregled kod avog doktora pa lrecem u TA s 35 tjedana na prvi ctg i ostalo 🙂 

peppa0
    15. Listopad 2025. 08:59

Cestitam svima na dobrim pregledima, vec su to prave bebe 😊 
    Moji pregledi su svakih 5tj, bas mi je to dugoo.

Ogtt - ja idem u petak, jedva cekam da se toga rijesim, bas mi je to tlaka, i iscekivanje rezultata.

Cekam paket iz DMa da mogu spremiti torbu do kraja i krenuti s pranjem baby robice s onim mirisljavim djecjim becutanom, bas se veselim tome 🤭🤗 

• m_rosie
    [UREĐENO] 15. Listopad 2025. 11:59

Lamise38 pa neznam kako sam, dobro, guram - veliki stres, neizvjesnost, strah. Jednostavno je jače od mene, još sam rekla bi u nekom stanju šoka. Od uredne trudnoće i čekanja jedne zdrave curice da smo preko noći došli do ovoga. Tlak se čak malo stabilizirao zadnjih dana, u dva tjedna proteini se nisu povećali, još uvijek su 3+. Krvna slika je ok. Radila sam UZV u pon i kao dobila je 100 grama, protoci uredni, plodna voda isto i kao čekamo 34-ti tjedan. To bi kao sad bilo 1279 grama, ali da nije vaga i da je to eto neka okvirna procjena i da je nemoguće točno znati, ali svakako je zastoj u rastu. To bi kao bilo 330 grama u 2 tjedna da je dobila. Nekako imam osjećaj da nam ne davaju više od 34 tt, a ja nekako priželjkujem 36 tt. Po nekom mom izračunu, da dobija u prosjeku po 150 grama tjedno ( jer je dobila kao 330 u 2 tjedna) točno na termin bi po tome imala 2400 grama, što mi se ovako ne čini toliko loše. Jedino što neće čekati termin pa naravno što porod bude ranije, biti će manja 😔

Paola_32
    15. Listopad 2025. 11:37

Važno je da napredujete iz dana u dan, da se tlak smirio i da ipak dobije na kilaži. To je već super pozitivno i navijam da uspijete i do 36 pa i dalje 🤞 ❤️

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

lamise38
    15. Listopad 2025. 11:59

Svi su ti osjećaji i strahovi normalni. Neizvjesnost je tu. Tvoja djevojčica je zdrava,samo malo slabije napreduje na težini,bitno je da se tlak uspio stabilizirati da od njega nebi došle neželjenih posljedica. Protoci su dobri,to je isto jako bitno,a zašto te planiraju poroditi u 34tt ja vjerujem da oni imaju za to dobre razloge,tu je beba već dobro razvijena i vrlo vjerojatno bi vani napredovala bolje nego unutra a manje su mogućnosti za neke komplikacije kao u nižim tjednima. Možda ipak te ostave duže,dan po dan,tjedan po tjedan i bit će to sve dobro. Moj bratić je dobio prije par godina curicu evo iskreno ne sjećam se u kojem tjednu ali full prerano i mala je valjda imala pola kile,sad je to djevojčica sasvim normalnog i urednog razvoja. Uz puno strpljenja i malo više kontrola sve to bude na kraju dobro. Samo hrabro😘

Cherry
    15. Listopad 2025. 09:45

Cure ne spadam u zimske bebe, ali upravo sam se vratila s Vuk Vrhovca nakon guk profila pa pišem jer će možda biti korisna informacija. 
    Guk profil sam radila i nikako nisam uspjela iscijediti dovoljnu količinu krvi, čak i kad sam cijedila iz 3 prsta u jednu epruvetu. 
    Kaže doktorica da je moguće da krv kod nekih ne ide i za daljnja mjerenja mi je dala aparatić, i sada ću umjesto guk profila s epruveticama raditi profil s aparatićem. 
    Eto da znate da postoji i ta mogućnost :)

A njihove dijete sam se full strogo držala, vagala sve, jela točno na sat i točno one količine hrane kako piše u dijeti. Izmjerili su mi šećer na tašte tamo na VV i šećer mi najviši do sada u trudnoći - 5.9. 
    Prije trudnoće je bio 6.5. Pazila sam na prehranu i na mjerenjima u trudnoći je lagano padao - 5.8, 5.7, 5.6 i sad nakon njihove stroge dijete je opet malo skočio. Ne znam što da mislim o tome.
    Sretno svima s OGTT i guk-om!

Makarena
    [UREĐENO] 15. Listopad 2025. 12:08

Bome je bilo dosta pregleda, drago mi je za sve dobre preglede! I zao mi je za cure s lošim ogttom, ne znam je li i ja spadam u taj klub 😅.

M_rosie bas mi je drago šta si se javila ❤️. Da, najgore je to šta se u trudnoći može sve preko noći promijeniti. Vjerujem da si i dalje u stanju soka, nadam se da će te izgurati šta vise moguće 🙏🏻. Ja znam curu koja je prenijela 21 dan, znaci inducirali su je s ravnih 43+0 i bebica je rođena s 3000, a kući došla s 2800 😳. I nitko nije spominjao zastoj, jednostavno manja beba. Nadam se da je i tvoja jednostavno genetski manja.

Cure, ne znam jeste već pisale, gdje sve možemo dobiti one besplatne pakete za trudnice? 

riamaro
    15. Listopad 2025. 10:19

Stiglo mi je od HIPP-a doma, to sam se registrirala preko weba. Planiram se javiti u DM. 
    Za Muller nisam sigurna, mislim da oni daju samo popuste kroz kupone u aplikaciji. 
    Lidl navodno više nema. 
    Tko navija za Hajduka, učlanjenjem u njihov Klub dobije se baš vrijedan paket, al neću se miješat mužu u nogomet  😅

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵

riamarro@hotmail.com

EllaMS
    15. Listopad 2025. 10:53

Ja sam se isto prijavila za HIPP online, DM i Muller planiram kad stigne beba, mora se bas tamo otici

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Paola_32
    15. Listopad 2025. 11:34

Bipa ima bipo klub pa se isto dobiju popusti na kupovinu proizvoda, a navodno i jgl daje paket, samo ja se nisam prijavila pa ne mogu pouzdano reći. 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

peppa0
    15. Listopad 2025. 11:45

Meni su u DMu rekli da nema vise paketa nego samo babybonus i kuponi.

Muller daje etui s nekim testerima, al to necu jer mi nisu ti proizvodi dobri. 

Hipp mi je od svega najdrazi, dobije se zlicica, mini ulje, mini sampon, mini frosh za pranje bocica, tester caja. Nije puno, al salju i za rodjendan sitnicu, i njihovi proizvodi su mi odlicni, od kozmetike do hrane.

Neke ljekarne daju, ali to morate provjeriti kod njih.

Slabi su s poklonima, prije par god su svi davali, a sad jedva da itko.

lamise38
    15. Listopad 2025. 12:08

Meni je isto od hipp-a super paketić. Dm sad ima samo te kupone u aplikaciji,nemam pojma jel se išta dobije kad rodiš kao nekad. Ja sam uzela od mullera sa malim ali ništa posebno,na kraju sve te kremice samo stoje ali ajd barem popuste sam manje više iskoristila.
    Ne znam jel znate da u muller aplikaciji imate jednom mjesečno kupon za popust na sve za bebe,treba se samo učlaniti u taj njihov baby klub ili kako se već zove i onda 20% popusta bude.

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• Tinchy300
    15. Listopad 2025. 10:15

Samo gledsm koji sam tjedan trudnoce hahaha

• Tinchy300
    15. Listopad 2025. 11:20

Hej m rosie drzi se. Vjerujem da je jako tesko al bitno da curica napreduje
    Ja sam bila na fetalnoj ehokardiografiji i sve je ok. 
    Cure sa losim ogtt zao mi je. Drzite se.

• Paola_32
    [UREĐENO] 16. Listopad 2025. 12:23

Hvala svima na podijeljenim iskustvima s ogtta i sretno nam bilo dalje 😊

Super za odlične preglede, bebice rastu i sve smo bliže 🤗 

Ja sam taman danas gledala onaj popis za rodilište i mene jako zbunjuje što se navodi više toga za bradavice. Ako recimo uzmem onu purelan mast, trebaju li mi tad i multimam komprese i silikonski šeširići za bradavice? Ili svaka ta stvar radi svoj posao pa treba sve?
    Također što se uložaka i gaćica tiče, navedene su mrežaste gaćice, frida mom gaćice, jessa gaćice za inkontonenciju i ulošci chicco. Što od toga preporučate ili opet treba sve pa to nekako mijenjamo po fazama?
    Nemojte se smijati pitanjima 🫣 

peppa0
    15. Listopad 2025. 11:50

Dovoljna ti je mast za bradavice koja se ne treba ispirati prije dojenja (ja sam uzela neku babylove). Komprese i sesirici meni osobno nisu trebali. 

Od ulozaka sam uzela jessa pelene, mrezaste i neke vece uloske isto jessa pa cu vidjeti sto ce mi bolje odgovarati. To mi je vec u torbi, a za kasnije kad se krvarenje smanji se prebacujem na neke manje normalne uloske i gace.

Blondy
    15. Listopad 2025. 12:03

Ja cu uzeti maminu mast od JGLa za bradavice. I komprese su mi dobro dosle kod kuce kod uapostave dojenja. Uzet cu frida mom gace i babyono uloške

lamise38
    15. Listopad 2025. 13:41

Ja sam zadnji put koristila od Olivala mommy lanolinsku mast za bradavice i bila sam zadovoljna. Što se tiče bradavica samo ću još uzet one koala silver cups jer znam da je u početku uvijek bolno a za njih je hrpa preporuka da pomaže kod ragada i bolnih bradavica.
    Ja cu kupit frida mom bokse i babyono uloške ili simbex bebe postpartum uloške još moram vidjet. Za ove jessa pelene gaćice se još razmišljam,možda za prvi dan/noć 

Timi95
    [UREĐENO] 15. Listopad 2025. 14:58

Ja sam uzimala Purelan mast i Multi-Mum komprese.. dojenje sa sesiricima je jako nespretno.  
    Inace obicne mrezaste gace i Chicco uloske.. sad vidim da puno hvale Frida mom gacice i Jessa uloske, to cu si razmotriti. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

riamaro
    15. Listopad 2025. 17:58

Žene koje ste već rodile, koliko je zapravo obilno to krvarenje nakon poroda u odnosu na standardnu mengu? 
    Dobila sam hrpu savjeta da se opskrbim ulošcima velikim, debelim, inkontinencijskim gacicama, ali to su savjeti žena koje i normalno imaju menge od 7 dana i troše milijun pakiranja nocnih alwaysa. Ja svoju mengu od 3 dana prodem cijelu s dnevnim uloscima…

riamarro@hotmail.com

lamise38
    15. Listopad 2025. 18:35

@riamaro meni je dosta obilnije,nije uopće za usporedbu,ali tako bude prvih par dana,onda iz dana u dan sve manje,ja kad izađem iz bolnice pređem već na normalne uloške koje koristim inače

peppa0
    15. Listopad 2025. 19:22

Riamaro ja sam jedna od tih zena koje imaju obilne m tako da je meni u tom rangu, nije sad da stalno curi, al kad se npr ustanes bude veci izljev i onda ti treba ulozak koji to moze podnijeti. Smiri se kasnije to sve, ali za pocetak je bitno da su ulosci malo jaci nego za obicnu m.

jona30
    15. Listopad 2025. 23:47

Ma što bi se smijale :) evo ja sam na prošlom porodu kombinirala inkont. gaćice i Chicco uložak. Bila sam šivana pa mi je chicco odgovarao jer nije obložen mrežicom kao vir i dosta je dugačak. A gaćice bi ulovile ako što kapne sastrane. S tim da sam često mijenjala uložak, češće nego kod mene, a gaćice bi dulje koristila, i kad odlučim frknem i njih u smeće. Morala sam se zadržati 5 dana u bolnici jer je bebaču CRP bio povišen pa mi je to dobro došlo jer tko bi nasmagao čistih gaća za sve te dane. 
    Što se tiče šeširića, morala sam ih koristiti radi ravnih bradavica, pa ih je muž donio 2. dan. Uzela aventove iz dma. Multimam sam počela koristiti tek kod kuće, kad su bradavice bile baš jako nadražene. Purelan se pokazao dobar ovako za njegu, nije loše imati tubicu pri ruci.

riamaro
    16. Listopad 2025. 08:25

Hvala na odgovorima ❤️ naručila sam 10 kom inkontinencijskih gacica i 40 kom ulozaka za postpartum, 2 mrezaste gacice i frida mom bokserice, valjda bude dosta 🙈

riamarro@hotmail.com

Paola_32
    16. Listopad 2025. 12:23

Cure, hvala svima na odgovorima 🥰 Sad mi je sve puno jasnije. Evo odlučila sam svakako uzeti purelan mast, malo sam istražila ove silver cups i njih ću definitivno, a onda tek kod kuće po potrebi komprese.
    Danas sam baš našla mrežaste gaćice i uz njih ću uloške, samo još ne znam koje, a za svaki slučaj i jedan paket inkontinencijskih pa nek se nađe. 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani