Imala sam neku upalu u mokraci tj bakteriju( neznam koju , pisalo je u nalazu bakterija “dosta”) pijem antibiotik 10 dana🙂ostala mi je jos jedna tableta onda se nadam da je od toga da ipak nije sluzni čep poceo izlaziti
Pa zar nisi napravila urinokulturu da se vidi koja je bakterija i koji antibiotik ttrbas? Nevjerojatno mi je to. Meni se zna desiti da bude tako u nalazu obicnog urina, a UK bude sterilna i ne dobijem antibiotik, a 10 dana antibiotika nisam nikad dobila, pogotovo ovako napamet. Ne znam kako je moguce da im se toliko razlikuje praksa 🤦♀️
Kako god, ako jos imas bolove idi provjeri jer bolovi u ledjima mogu biti od preuranjenog poroda, makar kod mene ni pravi trudovi nisu boljeli u ledjima, iako je to uobicajeno.

@Blondy ovisi o konkretnom slučaju. Ja sam isto dobila antibiotik 2 dana bez urinokulture. Obzirom na prisutne bolove i nalaze hitne te vikend, nisu htjeli ništa riskirat. Liječnica je zaključila da je “manja šteta, veća korist” dati antibiotik siguran za trudnice nego pustiti još par dana, pogotovo ako su u pitanju infekcije zbog kojih posljedično može doći do prijevremenog poroda, skracivanja cerviksa i sl. Prijateljica je liječena s koktelom antibiotika u bolnici zbog brisa (ne znam što je bilo u pitanju) da bi se ispostavilo na kraju da su zamijenili nalaze u labu, a rizično je nekada čekati u takvim situacijama-kod nje je već bio kraći cerviks. Nekako se uzdam u to da valjda znaju što rade i da nam ne bi tek tako ugrozili bebe i nas same…

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenoteratozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵
riamarro@hotmail.com
To mi je jasno, krivo sam se izrazila. Meni su ukljucili antibiotik cim su leukociti i crp rasli makar nisu znali sto je uzrok tome. Ali ako je bakterija u urinu, uvijek su me slali na UK. Bilo bi mi logično ako postoje simptomi i velika je koncentracija dati antibiotik napamet, ali paralelno čekati nalaz UK pa po potrebi dati korisniji antibiotik po antibiogramu. Ionako se čeka max 3 dana.. ovako moze ispasti da 10 dana lijecis antibiotikom na koji je bakterija koju imas rezistentna npr.

Slažem se…ali očito je od doktora do doktora.

riamarro@hotmail.com
Napravili su mi urinokulturu te su rekli da ce nazvati ako ne bude uredno
Nisu zvali nikako a antibiotik sam dobila 10 dana “zinatt”
Pozdrav cure, samo da se javim nakon pregleda. Sve je u redu, beba dobro napreduje i ima 970 gr. Nalaz cervikometrije je isto uredan. Mala gospodicna je bila dobro raspolozena na uzv pa smo dobili lijepe slikice.
Sljedeci pregled mi je 14.11. (samo cervikometrija i ctg) i onda kompletan pregled s uzv 26.11.
Sretno svima dalje s pregledima!
Super za dobar pregled i lijepe slike😊
Ja u ovoj trudnoći nisam dobila ni jednu sliku,kako je posteljica sprijeda ne može ulovit lice jer je uvijek zabijeno😂

I moja posteljica je ovaj put sprijeda, ali imali smo srece sa slikama svaki put do sada. Za razliku od prosle trudnoce kad je bila straga, ali curka je zezala svaki put i skrivala lice. 😊

10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳

10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳
Cure zao mi je sto se mučite sa OGTT-om! Ja sam zahvalna na mome ginekologu koji ga ne forsiram. Odradim GUK profil i to je to. Imamo dogovor da nalaz ne bude ok,onda idem na OGTT,ali ako je nalaz ok to je to. Sretno svima i neka produbpretrage uredu! 😊
Moj ogtt nije bude uredan, a GUK profil je. Na temelju ogtt nalaza sam dobila dijagnozu bez obzira na GUK profil🫥

🧔🏻♂️35 , 🙍♀️35
03/2019 IVF-ICSI Podobnik
03/2019 ET - beta 0 ❌
05/2019 - FET beta +
02/2020- STIGLA CURICA 💗
11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
03/2024 - MPO Alea Fertility
04/2024- FET u čekanju 1❄️
23.04.-FET
06.05.- Beta 🤞🏻❌
09/2024.- 3. MPO
02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞❌
4./2025- prirodna trudnoća 🫶🏻🌸🥰
💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚
Heej curke, nisam se javljala par dana, ali čitam vas ❤️. Ja sam si sva bezveze zadnjih dana, horomoni me peru, kuk me užasno boli, ako prošetam par metara ne mogu sjediti ni šetati od boli. Bila sam kod doktorice, kaže da ne možemo ništa jer sam trudna i nek uzimam paracetamol 🙄. Vidim da se neke cure nisu javljale neko vrijeme, nadam se da je sve ok s Josipella. ❤️
Jesi razmišljala o nekoj trudničkoj masaži, vježbama na pilates lopti ili samo da posjetiš fizioterapeuta? Naravno, ako ti zdravstveno stanje dopušta….

riamarro@hotmail.com
Ma nadala sam se da će mi dati uputnicu za ortopeda ili fizijatra da me dalje pregledaju, ali kaže da nema smisla jer ne mogu na nikakva snimanja ići. Privatno mi se ne da plaćati, a na masaže nisam planirala jer ne znam je li u pitanju zglob, tetiva ili nešto treće 😕

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Došla sam se malo požaliti… 😅 Posljednjih dana užasno loše/slabo spavam. Malac me budi udarcima, nevjerojatno je snažan, a posteljica nam je straga, bojim se što će tek kasnije biti 😆 Probudi me između 4 i 5 svako jutro, bez iznimke, ali nadoknadim ja to ranijim odlaskom u krevet, no zadnjih dana me probudi i oko 23.30-1.00 udarcima i nema spavanja, a oči na pola koplja…. Onda uspijem nekako zaspati - do sljedećeg “druženja” u 4-5. I ne znam kako je vama, ali mi trbuh mjestimično otvrdne, onako se beba izboči prema van i imam neke kao valove po trbuhu. Skužila sam da se tad okreće i osjećaj je baš neugodan.
Spavate li/ležite na leđima? Mene ovo ležanje na boku uništi. Kukovi me bole, noge, sve, a muž me stalno okreće s leđa na bok da ne bi slučajno pritisnula venu cavu 🥲 mislim da sam službeno ugrožena manjina doma među dečkima
Meni je posteljica isto straga i bebu jako osjetim.. cak osjetim dio tijela pod rukom 🤣🤣 i cim stavim ruku na trbuh, odmah se mrda... jako je aktivna.. meni ne smeta kad spavam, jer mi je treca trudnoca pa sam se navikla 😅 pisim i ja cesto.. mene jedino boli stidna kost i to najvise kad se probudim 🫣
Lezim i spavam na leđima, na bokovima, polu trbuhu sa trudnickim jastukom.. kako mi taj tren odgovara.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Meni je posteljica sprijeda ali svejedno dosta jako osjetim bebu,radi svakakve akrobacije i isto znam osjetiti po noći ali meni to ništa ne smeta,ja sam toliko umorna da i maloga jedva čujem kad plače. Spavam svakako,i bokovi i leđa,onaj jastuk za bočno spavanje naguram između nogu pa se nekako namjestim.

I ja imam istu situaciju već neko vrijeme, samo što teško zaspim ranije i beba mi je pogotovo aktivna od ponoći do pola2 otprilike, to budu baš jaki udarci i micanje da me zna i zaboljeti. Jedan dan kao da mi je stalno po mjehuru lupala i ja nisam do pola5 ujutro mogla zaspati, išla sam piškiti svakih sat vremena. Srećom nije tako svaki dan i kako sam na komplikacijama, a ovo je prva beba, još stignem odspavati popodne pa nadoknadim. Da imam već jedno, ne mogu zamisliti koliko bi bila iscrpljena. Inače spavam i na leđima, trudim se što više biti na boku, no često me kukovi bole, ali kroz dan nekako prođe. Mene muči to što mi se na boku začepi nos i ne mogu disati i onda sam tijelom kao bočno, a glavu zabacim ravno pa me leđa bole 😁 Ali jedino na leđima dišem normalno i dobro je da mi nije mučno u tom položaju, vidim da nekim curama zna pozliti kad se ta vena pritišće pa sam zaključila da je za sad još ok jer je meni ugodno na leđima.

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Ja isto spavam na leđima. Čak i ako zaspem na boku uvijek se probudim na leđima 🤷🏻♀️ očito mi tako pase. Meni je posteljica sprijeda, ali svejedno je dosta osjećam i zna biti dosta bolno. Srećom ne budi me po noći, ali je tijekom dana poprilično aktivna.

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Pa ja se divim vama koje već imate djecu kako hendlate tegobe 🙈 Meni je, kao i Paoli prva beba, pa imam taj “luksuz” odmarati preko dana. Eh da, i taj poznati trudnički rinitis, začepljen nos… blago nama :)

riamarro@hotmail.com

riamarro@hotmail.com
Jutro cure, mene kukovi ubijaju samo po noći, okretanje mi je bolno, budim se svakih sat vremena.
Preko dana je ok, meni fizička aktivnost pomogne.
Imala bi pitanje za cure s ravnim bradavicama, pomaže li neka pumpica za izvlačenje bradavica? Vidjela sam da imaju u ljekarni.
Ja sam izvukla izdajalicom, ali tek nakon poroda. Prije se bradavice ne smiju stimulirati.. mozes i ono 2tj prije poroda.. ali prije nemoj, radi kontrakcija

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
E ako ćeš koristiti one šeširiće, beba ti povuče bradavicu u vakuum i u njima, tako da se i na taj način izvlače, ali nekako se uvijek vrate na staro u početku. Moj ti je savjet tokom podoja skinuti šeširić kad se malo formiraju i dati bebi bez njega da proba sisati. Gledaj da sisa bude malo praznija, ja sam imala malo problem s tim hvatom jer su u početku sise napete i pune i ako su ravne bradavice, bebi je teško zakačiti se, tako da sam nekih 3 mj koristila šeširiće. Ali kad sam krenula kao opisano skidati šeširić tokom podoja, bebač je vrlo brzo uhvatio grip i nakon nekoliko dana smo skroz izbacili šeširiće. Samo treba pretrpiti negodovanje bebe (što je meni bilo preteško i to je razlog zašto smo ih koristili toliko dugo) što je mislim teže mami nego bebi 😄

Hvala vam na savjetima, mislim da ću uzeti i sesirice i tu vakum spravicu.
Bili smo na tečaju za dojenje pa nam je savjetnica za dojenje rekla da baš ne preporučuje sesirice jer je naša dojkama baš napravljena za bebe.
Rekla nam je da oko bradavica to područje potamni u trudnoći jer bebe ne vide dobro, ali vide kontrast pa da znaju krenuti prema dojci. Također nam je rekla da samo to područje i bradavica imaju miris na plodnu vodu pa je to bebi privlačno.
Uglavnom, svasta nešto što nisam znala.
Pokušat ću iz gore navedenih razloga bez sesirica, ali ako ne ide svakako ću ga imati u rezervi.

Ja sam koristila sesirice 18mjeseci koliko sam i dojila
Bas ih nisam voljela. Stalno moras paziti da ih poneses sa sobom i slicno. Al jebiga samo je tako islo. Nadam se da cu ih ovaj put izbjeci. Al eto barem nisam imala rane na bradavicama.
U svakom slucaju si mi pomogle obzirom da ona nije znala uhvatiti bradavicu na ispravan nacin.

Pregledi: 🤰🏻💗
21.10. - paula210
23.10. - eni233, mamacita
27.10. - peppao
28.10. - Timi95
29.10. - Giovanna32
30.10. - lamise38
04.11. - EllaMS
11.11. - Barrrbi
12.11. - riamaro
14.11. - bubica_0706
26.11. - bubica_0706
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
m_rosie - 3.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12. 💙
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Zeka26 - 21.1. 🩷
riamaro - 27.1. 💙
Srculence - 04.02.
Giovanna32 - 06.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Popis: stranica 185, 306
Porodi: dea3 - 10.10. 💙
Pa koliko ja znam da je neko pravilo nakon 35tog tjedna da se kreće u TA

👫
36/36
10/2024 biokemijska

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Moj je pregled 5.11. Zadnji kod gina. Proletjelo je 🙈🙈
Meni je samo ujutro prošlo kroz glavu da bi trebala torbu spremit,barem ono najosnovnije za bolnicu da imam spremno jer to vrijeme toliko leti da nekad ne mogu vjerovati.

Ja nisam kupila apsolutno nista ni za sebe ni dijete. Valjda hocu uskoro 🙈🙈🙈

Meni je zadnji 04.11. Bome je bas proletjelo. Ja mislim da cu te stvari za bolnicu tamo oko 35tog tjedna

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ja nemam ništa spremno,ali opet nekako imam dosta toga od prije pa ni nemam puno za kupovati. S obzirom na prošle porode ja eto prije 40tt ne trebam imati ništa spremno😂ali ulovi me panika na pomisao da ostanem u bolnici ili bude porod prije a ja nemam spremno. Nije da se muž neće snaći,ali doslovno bi mu trebala crtat di šta stoji i tad je pitanje jel bi sve uspio. Nakon petog djeteta mi je zaboravio donijet čizmice pa sam u 1.mj usred zime išla kući u šlapama🤣🤣🤣

Daaa, vrijeme bas leti. Ja ću valjda u sljedećih 4 tjedna naručiti s DMa sve šta mi treba i spremiti torbu za rodilište, da ne bi bilo nekih iznenađenja 😅

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
U kojem tjednu krecu kontrole u bolnici?
Ja se isto mislim spremiti kroz par tjedana. Naruciti sve iz dma, odraditi ljekarni i rijesiti robicu. Vrijeme bas leti. Eto nemrem vjerovati da mi je uskoro 45 dana do poroda. Sada me vec lagano hvata panika🙈

Tinchy300 ja sam inace imala kod svog ginekologa preglede do termina, a onda na termin bi se trebalo narucit u bolinicu pa se ide svaka 2 dana dok ne rodis.. iako, u drugoj trudnoci sam kod svog gin isla do 40+2 i onda sam drugi dan isla u rodiliste, jer kao vrijeme je i ostala sam roditi 😅 ali samo zato jer mi je sin 10.3.imao rođendan, trpila sam bolove i onda sam 11.3.isla, rodila 12.3.u 00:35..
Kod nas se od 36.tj ide svakih 7 dana na ctg i vaginalni pregled, kod ginekologa.
Sto se tice stvari, ja jos nista.. ne znam kako bih opisala svoje stanje.. bez volje, cekam da renoviramo pa se mozda uzivim u sve to ..
Prije sam plakala muzu.. to nisam ja, ne mogu trenirat, ici van, zapalit, popit koju 😅😆 normalno se sagnut. Uhvati me depresija 😵💫

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Evo ja sam danas spremila torbu, završila sobu, prošli tjedan očistila generalno kuću.. sto se mene tiče mogu mirne duše otići roditi 😅 planirala sam odmoriti, odspavati popodne koji dan, pročitat knjigu.. 😂

Heeej, zene
Htjela bi nesto pitat i podijelit s vama..
Jel ste vi imale fazu da ne mozete podnest svog muza? Ja eto zadnja 4 dana, doslovno umirem u sebi kolko mi ide na zivce, a ne radi mi nista lose i ja sam svjesna toga ali ne mogu ga….I onda on jadan ne zna šta je ucinio lose, zbog cega se tak ponasam, al ja bi ga pa blago receno tak zadavila jer eto nije stavio nesto na svoje mjesto i ovak neke gluposti..
Ja ne znam jel mene to hormoni pucaju jer ja pucam po savovima…I jadan muz najebe nitko drugi…
Ne znam jel koja prolazi kroz to ili je prolazila, al ja se osjecam ludo i kao da sam sama na ovom svijetu…
Poznat mi je osjećaj. Nisam imala takvu odbojnost prema muzu, ali jesam prema drugim članovima obitelji (mami). Najgore u svemu tome je što si ti ne možeš pomoć i k tome vjerojatno imaš i grižnju savjesti jer si svjesna da on “nije ništa loše napravio”. Ali, moraš prihvatiti svoje osjećaje, doživljaje i osvijestiti što je okidač da ti krene ići na živce… Prošla sam hrpu susreta s terapeutom da to uspijem riješiti i ključ je bio u komunikaciji prema toj osobi “oprosti, strašno sam nervozna, najbolje bi bilo da mi daš prostora dok se ne smirim” ili na neki drugi način objasniti osobi, a ti u međuvremenu pokušaj analizirati što osjećaš i koja je to situacija u pozadini koja ti izaziva to. Kada osvijestiš, onda možeš početi s nekakvim tehnikama da si olakšaš. Tipa, ja sam kod žvakanja/mljackanja/nelagodnih zvukova udahnula 3 puta duboko, brojala do 10 i maknula se iz prostorije, bez obzira na prigodu, jer inače bih poludjela. Ili primjerice, živcirala bi me pitanja u nekom periodu. Što je najbolje nije uopće dosadna i ne pretjeruje, nego na jednostavno ‘kako si?’ ja bih dobila fraz… a onda sam joj objasnila da se u zadnje vrijeme ne osjećam psihički okej i da je molim da ne postavlja pitanja uopće, i da će se možda dogoditi da ću prekinuti razgovor/druženje, da nije do nje, ali da mi to treba u nekom trenutku i da je molim za razumijevanje… funkcioniralo je. Nadam se da sam ti barem malo pomogla. Sretno i nježno prema sebi ❤️

riamarro@hotmail.com
Hej,možda ne odbojnost ali neku vrstu ljutitosti da,što god da napravi ja se naljutim i svađam. Sreća ne drži me to tako dugo a on već zna da je to do hormona,navikao čovjek😂

Ja sam svom sinoc rekla svasta i toliko sam plakala.. ali kad je.. on zivi normalan zivot, a ja oko djece, sa bebok u trbuhu sve radim.. i bas sam bila ljuta.. onda me grlio.. ali ide mi uzasno na zivce i bolje mi ne kad ga nema doma 😅

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji